Коледата на вратата чука, а ОКТОМВРИйче до елхата гука!- Тема 2

• 28 031
  • 803
  •   1
Отговори
# 150
WorldWide честит празник и Честита нова година на всички! Бъдете здрави - това е най-важното! 🍀🥂
Нашата девойка е на 2+, яде рядко - по 4 пъти на ден по 150-180мл АМ зависи колко е гладна.. нз дали е добре, педиатърката каза 6 пъти по 130, обаче никога не я будя, тя сама си направи режим, а и си качва добре. Роди се 3450, миналата седмица на консултация беше 4800 🤷🏼♀ Снощи бяхме вкъщи сами, детето заспа в 22:30 и се събуди в 10:30 сутринта, без изобщо да отрази новогодишното трещене навън 🤷🏼♀ Много често прави такива паузи, даже бих казала, че е ежедневие. Щастлива, наспана, събужда се с усмивка и е доста спокойна, затова не се притеснявам колко яде. Първо дете ми е, но със сигурност се водя само и единствено по нея, без излишно да се притеснявам и да се вайкам за някакви неща - наддава си, щастлива е, плаче само когато е гладна! 🤷🏼♀
Пожелавам на всички такива спокойни бебоци през новата година 👶🏼

# 151

Честита Нова Година , момичета бъдете живи и здрави вие и вашите семейства ! Пожелаваме ви много , много късмет и щастие ! ❤❤❤❤❤❤❤🥂🍀🙏

# 152
  • София
Честита Нова година и от мен! 🥂🥳
WorldWide,честита да си и ти!
Всички бъдете много здрави, безкрайно щастливи и обичани! 🥰

Ние си посрещнахме новата година вкъщи- вчера ни беше последният ден от карантината.
Йоанка си заспа към 23ч, проспа шумотевицата кротко, с каката изиграхме едно хоро в 12ч и по леглата. 😃

А днес "отпразнувахме" свободата си с посещение в Музея на илюзиите. После отидохме у наште, та чак до вечерта. 🥰 Много ми липсваха!

# 153
Момичета искам да пирам мамите, които изкараха корона, как се отрази на бебенцата, имаха ли някакви симтоми или неразположение?

# 154
Честита нова година и от мен! Пожелавам ви най-вече здраве, защото в последните години все повече осъзнаваме, че то е най-важното!
Ние празнувахме със семейството вкъщи и беше супер! Каката много се забавлява, а бебчо беше много спокоен. На мен обаче ми е едно такова свито сега, защото ни предстоят първите ваксини. По Коледа каката беше болна, а сега е болен и таткото, аз уж държа фронта, но кой знае докога. Чудя се как да постъпя. Ще говоря с личния да видим какво ще каже, но като го гледам какъв е лежерен и уверен в способностите и преценката си (кой знае дали оправдано) и се питам дали няма да настоява въпреки това да му ги сложи. Вие какво мислите? Какво казват вашите ЛЛ? Държат ли вкъщи всички да са здрави преди ваксинация на бебчетата? С каката нямах такива терзания, тъй като май нямаше толкова болни около нас и не се е стигало до такава ситуация. Чудно начало на новата година, дано поне продължението й да е по-добро. Confused

# 155
Честита нова година и от мен! Пожелавам ви най-вече здраве, защото в последните години все повече осъзнаваме, че то е най-важното!
Ние празнувахме със семейството вкъщи и беше супер! Каката много се забавлява, а бебчо беше много спокоен. На мен обаче ми е едно такова свито сега, защото ни предстоят първите ваксини. По Коледа каката беше болна, а сега е болен и таткото, аз уж държа фронта, но кой знае докога. Чудя се как да постъпя. Ще говоря с личния да видим какво ще каже, но като го гледам какъв е лежерен и уверен в способностите и преценката си (кой знае дали оправдано) и се питам дали няма да настоява въпреки това да му ги сложи. Вие какво мислите? Какво казват вашите ЛЛ? Държат ли вкъщи всички да са здрави преди ваксинация на бебчетата? С каката нямах такива терзания, тъй като май нямаше толкова болни около нас и не се е стигало до такава ситуация. Чудно начало на новата година, дано поне продължението й да е по-добро. Confused
Когато на Ади му сложиха ваксините миналия месец, уж спрях каката от градина, за да е здрава, тя пък с еразсмърча и разкашля ....казах на лекарката, тя го прегледа, видя му гърлото, преслуша го и ПОПИТА МЕН дали д аму сложим сега или да изчакаме ....ама беше видимо здрав и аз предпочетох да минава, това беше на 21 декември, нищо му няма на детето, беше кисел първите две вечери (не съм минавала нищо превантивно) и после си беше идеален

# 156
  • Варна
Ние отложихме първата ваксина на 2м, поради гъгнене на нослето, даже не мога да разбера има ли сополи или просто й е запушено нослето. Иначе нашата педиатърка каза, че трябва освен бебето и всички вкъщи да са здрави. На мен също ми е нещо свито с тия ваксини. Преди с баткото хич не ги мислех тези неща, по-спокойно майчинство беше. Хората са го казали с право - блажени са невежите .....

# 157
  • София
Момичета искам да пирам мамите, които изкараха корона, как се отрази на бебенцата, имаха ли някакви симтоми или неразположение?
Йоанка не сме я тествали, но при положение, че всички бяхме положителни, надали не се е заразила.
Иначе нямаше абсолютно никакви симптоми или неразположение. Дори не мога да кажа, че е била по-кисела от обикновено, а тя си е киселяче. 😃

*ваксинирах се в 8мия месец обаче, тоест разчитам, че се е родила с антитела

# 158
Здравейте и от мен момичета, Четита Нова Година, нека сме здрави, само това си/ви желая! Как процедирате с хрема на бебче на почти 3 месеца? Аз пръскам Стеримар и дърпам сополниките, чайче от лайка пийва и това е то. Чух педито като само това, за щастие бебчо е напълно спокоен, спи си по цели нощи, хапва си, усмихва се, спи със затворена уста...и нас ни чакат ваксини на 17.01, но като гледам ще отлагаме за съжаление. С каката съм нямала такива проблеми винаги е била здрава.
Още един въпрос: Какво правите с "мъжките работи" на вашите бебоци? Аз лично само почиствам след баня с преварена вода малко по навътре и мажа с бепентен( това ми препоръча и педито) .
И последно питане: Пъвият ви цикъл? Как ви беше?
Ние вече не се кърмим, кърмата ми спря естествено без драми..
Вчера ми дойде цикъла за първи път и съм изумена колко е обилен и се чувствам като парцал без 0 енергия...
При първата бременност нямам спомен как бях явно не е било нещо шокиращо, за да го запомня..
Стана дълго, извинявам се.
Хубав ден ви желая!

# 159
Моето беше два пъти с хрема, сипвах му само физиологичен разтвор и кърма. Не си тормозя бебето с дърпане на сополи, като му сипя разтвора го обръщам по корем да изтече каквото има. Вторият път беше задна хрема и го водих на лекар, предписа Йалоклийн и витамин С, както и някакъв антибиотичен крем за в носа. Пръсках само спрейчето. Оправи се, но си влачи хремата две седмици.

# 160
А как разбирате, че има задна хрема? На каката я усещам веднага, а като бебе, за щастие, не е имала и не ми се е налагало да мисля по въпроса. Сега обаче от седмици усещам, че на бебчо сякаш му е заседнало някакво сополче назад в едната ноздра и не мърда. Капя разтвор, хващам с клечка показалите се сополки, но онзи звук продължава да се чува понякога. Иначе диша със затворена уста. От време на време се дави и покашля, но ми се струва, че е от обилното слюноотделяне последните седмици.
За забелването и аз съм страшно объркана. Знам какви са новите съвети на СЗО и че вече се отрича тази практика, но колкото лекари, вкл. и неонатолози попитах, толкова различни мнения получих. Пепеланов пък като каза, че не се пипа и на 6м. се прави манипулация(леко срязване) от хирург и ми прилоша. Имам доста познати, които са стигали до неприятна и болезнена хирургическа намеса, когато децата им са били на различни възрасти. Част от тях бяха забелвали, а друга не, така че и при двата метода явно има опасност нещата да се объркат сериозно.
Между другото по две ваксини едновременно ли слагате? Вече изобщо не помня как сме процедирали с каката, а книжката й не е попълнена от личната.

# 161
  • Варна
Аз пръскам стеримар, давах една опаковка осцилококцинум, давам и витамин ц. Изписаха капки с адреналин, по мое усмотрение да реша дали да ги слагам, аз за сега не мисля. Нослето хърка. Дърпам един два пъти с помпичка, но почти нищо не излиза. Не харесвам тия помпички, с баткото не съм ползвала, но и той беше здрав като пушка. Ваксини никога не сме отлагали.  А така или иначе бебетата не могат да дишат през устата.
Първият ми цикъл тъкмо минава вече. Наистина доста обилен беше първите дни, но мисля че е нормално.
За забелването има много мнения, трябва да си изберете как да се случат нещата. Това е нещо, което всеки си решава. С баткото ММ много държеше да се забели и всеки път в банята малко по-малко го забелваше. Преди годината беше готово вече. Иначе мнения всякакви, както по повечето бебешки теми Dizzy Face
Ааа задната хрема, аз разбирам, че има като има кашлица, в следствие от секретите, които се стичат назад и дразнят гърлото.

# 162
Аз редовно водя бебето на солна стая, че покрай голямото ходим, а няма на кой да оставя бебето. И веднъж имаше сопол и след две сесии в солната стая всичко приключи. Та ако имате наблизо, пробвайте.

# 163
Аз водих голямата лятото, много й хареса и доста забавляваше, ама след третото посещение се разболя, а се стараех да я пазя и да няма досег с видимо болни, избягвахме пренаселени паркове и площадки. Личната й каза, че ако наистина има такъв ефект, какъвто обещават от солните стаи, лекарите ще са без работа. Може би до голяма степен зависи как се поддържат съоръженията.

# 164
Ние ходим на една много силна. Направо е димна завеса от сол. Иначе сама по себе си не мисля, че лекува, а има прочистващ ефект. Аз, дето уж нямам сополи, там вадя и аз секрети втечнени. Ама бактерия в носа, да кажем, със солна стая не бих лекувала...

И другото е, че децата обичат. Ние си запазваме със съседката. Тя също с детенце и те там си играят на топло със солта все едно са на морето. В нашата има оставени кофички, лопатки, багер...

Общи условия

Активация на акаунт