ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 862
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, вече една седмица ми стои бучка в едната гърда. Пробвах с топъл душ и топли компреси, с кърмене и цедене (помпата е ръчна и ме заболява ръката, така че не издържам да я ползвам повече от 30 мин). Идеи?
Лецитин.
И аз бяха с бучка в едната гърда и нито компресите и топлия душ, нито масажа, нито честото цедене помогнаха - взех си Лецитин и го започнах 2х1, за три дни изчезна буцата, сега продължавам да го пия по едно на ден.

# 106
  • до най-прекрасния мъж
Габи, нормални са тези неща. Аз, докато я кърмех, си заспиваше на гърдата. После вдигам, както си спи да се оригне, въпреки че в определени случаи тя го правеше още на гърдата, но се е случвало да връща по малко и затова я държа по 15-тина мин изправена в мен. Тя си спи така, после леко я пускам на лакътя, да заспи добре и я местя в кревата. Ако не се усети, добре. Иначе, стигало се е до сливане на 2 последователни кърмения, защото не мога да я приспя след първото, а то дошло време за второто. И това предимно нощем след 1.30-2 ч, когато вече вземам-давам за малко сън. Но и това ще се нареди, вярвам го. Първите дни вкъщи ми бяха кошмар, сега взехме и двамата с ММ малко по малко да се окопитваме. А то сигурно още много неща ще ни предстоят, няма да е само това.

# 107
Butterfly може ли да се приема този лецитин без лекарско предписание. Аз също имам леки уплътнения от двете страни на гърдите и попитах личната но тя каза че нямало нужда. Да се цедя след всяко сукане, дори и една капка но трябва. Замислям се сега дали да не взема да пия от него. При условие че почти бях стигнала и до мастит.
Fairytale 11 а тези лепенки специални ли са за пъпчето. Чувала съм че ако много плачат може да се образува херния( на едно семейство и двете момченца са с такова ). Дали са за това, да предпазят

# 108
Butterfly може ли да се приема този лецитин без лекарско предписание. Аз също имам леки уплътнения от двете страни на гърдите и попитах личната но тя каза че нямало нужда. Да се цедя след всяко сукане, дори и една капка но трябва. Замислям се сега дали да не взема да пия от него. При условие че почти бях стигнала и до мастит.
Fairytale 11 а тези лепенки специални ли са за пъпчето. Чувала съм че ако много плачат може да се образува херния( на едно семейство и двете момченца са с такова ). Дали са за това, да предпазят
Да, специални са за пъпче. Дааа, точно заради херния, не можех да се сетя как се казва. Когато се залепи преди да е изпъкнало предпазва, а иначе лекува, доколкото знам. В Токуда ни казаха, ако са много неспокойни да ги залепим предварително. Имай предвид, че се залепва по специален начин. Мама дойде да им ги залепи и показа на мъжа ми. Май трябва да се затвори пъпчето с кожа и после да се залепи, но не съм сигурна.

# 109
Малко с различна тема се включвам, ама колкото до навиците...родителските! Хубаво сега спиМ, акаМЕ, пишкаМЕ, сучеМ и т.н., ама после по площадките е кошмар. 😂 Малко са ми като паразитни думи, предупреждавам, докато е време, ако има други раздразнителни на тази тема.

Снощи направихме маратон по озвучаване на родилното. Моя мъж рева от 3 до 5:30. Допускам, че от глад, ама аз упорита и тъпа продължавам да отказвам АМ. Тази сутрин беше нещо подобно, та питах акушерката, която мина, и тя беше категорично, че тия движения са сукателен рефлекс, не е задължително да е гладен.
Много се надявам утре да ни изпишат. Не мога да разбера дали има жълтеница, защото е червеничък като коледните одежди, които са му сложили. 😂
Вече си имам една разранена гърда, пак която си мислех, ама с време я започнах с лансинох.
Чета всичко, но още съм леко неадекватна и не се включвам много ефективно.

# 110
Мечта, без лекарско предписание е лецитинът, защото е хранителна добавка. Аз си взех на Джеймисън , защото е 100 капсули за двадесетина лева. В началото пиех 4х1 капсула, вече съм на 2х1.

# 111
Включвам се набързо с вечния въпрос... Дали забелвате пишлето на малкия мъж? Нашият син се роди на 09.12. и аз мисля, че е много рано за подобно нещо. Чела съм противоречиви коментари и съвети. Разбира се, не искам да му причинявам болка и дискомфорт.
Вчера обаче една роднина категорично каза, че е време да забелваме по време на баня, защото иначе се "събирало гной" и било опасно. Много се колебая...

# 112
Дентц, не знам на кърма или на АМ е бебето ти, ама 17-дневно и режим в едно изречение за мен са несъвместими, освен, ако бебето не е от онези едно рози, за които говорят Ася и Хедра.
Моят бебок е вече на 33 дни и се храни на поискване, т.е. ден с ден не си приличат.
Откраднах си най-сетне малко време да погледна в темата.
Смесено - имали сме дни само на кърма и такива само на адаптирано, както и двете комбинирано, но това не оказва влияние в случая. Нали всички педиатри говорят за хранене на 3 часа - нашата също се изненада като й казах за интервалите ни на хранене и каза да я посъбуждам като се размърдала, за да яде. Опитах го това, но не ми се вижда редно. В болницата също им носеха на 3 часа млеката. Затова се притеснявам дали получава достатъчно. Cold Sweat

Момичета, вече една седмица ми стои бучка в едната гърда. Пробвах с топъл душ и топли компреси, с кърмене и цедене (помпата е ръчна и ме заболява ръката, така че не издържам да я ползвам повече от 30 мин). Идеи?

Аз така бях втората вечер в болницата. Редувах с тяхната помпа двойна електрическа на медела, топла кърпа на гърдата напоена с вода и пак помпата и се получи.

# 113
Рано е още за забелването.
На нас педиатърката ни казва кога какво да правим и ако не сме се справили, тя дооправя нещата, когато отидем на консултация.
С големият ми син беше така.

# 114
Включвам се набързо с вечния въпрос... Дали забелвате пишлето на малкия мъж? Нашият син се роди на 09.12. и аз мисля, че е много рано за подобно нещо. Чела съм противоречиви коментари и съвети. Разбира се, не искам да му причинявам болка и дискомфорт.
Вчера обаче една роднина категорично каза, че е време да забелваме по време на баня, защото иначе се "събирало гной" и било опасно. Много се колебая...

Споделям лекция на уролог - https://youtu.be/9Jo-ipLfSZw 🤗

Нищо със сила и много деликатно. В болницата ми показаха мнооого лекинко да пипам и да капвам физиологичен разтвор, без да забелвам.

# 115
Фейт, кажи й на тази роднина първо да се образова. Аман от неграмотни хора, тръгнали да ръся мозъци. Така наречената гной се казва смегма и си има причина да е там. Слава на бог педиатърката е на моето мнение относно забелването. В Англия забелването се третира като сексуално посегателство.
Реално е еквивалент на дефлорирането на момиченцата. Аз поне не знам майка на момиченце, която би го направила и се чудя съответно мъжките майки, които забелват. Забелването води и до загуба на чувствителност и съответно се отразява на удоволствието от секса в бъдеще. Има си достатъчно писано по въпроса и, който се интересува, може да  прочете.

# 116
С баткото преди 13 год направихме грешката да слушаме педиатърката която каза забелвате всяка вечер под душа или в коритото. Уж лека полека, но не можело да се остава наново да залепне. Веднъж бащата така го дръпна, че сега като се сетя и тръпки ме побиват и сега се притеснява дали няма да има проблем.
Благодаря iren11, ще си взема в понеделник

# 117
ММ ми е казвал, че има съзнателен спомен като по-голямо дете от при лекар с болки и проблеми покрай забелване. Помъчил се е известно време и си го помни.

# 118
Дами идвам с ъпдейт: Оказа се, че малкия е урочасан. Вчера се преобличаме, къпахме и спахме без да плачем. Снощи вярно не си спа в леглото, а между нас, НО спинка. Чувствам се облечена. Теглихме го вкъщи оказа се, че си наддава... На консултация ни викат на 30ти. Нашата педиатърка отказа да дойде вкъщи на първо посещение...

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 10:36 от gabby92

# 119
Габи, как разбра, че е урочасан? В нашето легло също са много по-спокойни.
Девойките днес направиха дълги паузи без ядене - 5 и 6 часа. Реших да не ги будя, а и се съмнявам да е нещо, което ще става всяка вечер. Вече са на 50 дни, май е рано, но се водя по тях и вечерта преди това искаха доста често, така че явно са си взели каквото им е трябвало.

Общи условия

Активация на акаунт