ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 856
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
  • до най-прекрасния мъж
130 мл за мен е мечта. Досега макс 90 и то не бях хранила от по-пълната гърда доста време и тя текна. Вчера извадих 90, 60, 70. Малко е, колкото за 1 хранене, че и не стига. Цедя по 1 час с двойна помпа.

# 91
Руми, не е задължително да спре след 2месеца. При мен спря рано, но имах други проблеми, при моя приятелка, която действаШе по същия начин, малко след годинката спря Simple Smile

# 92
Момичета пак идвам с проблем... През деня нямаме проблеми и бебчо след нахранване си спи в кошарата, Но дойде ли вечерта след къпането (при което не спира да плаче) и след яденето той не иска да спи в кошарата си, за да заспи трябва да е върху гърдите на баща си. Какво би могло да е? Предложете някакво решение?!!

# 93
Габи, пробвай да къпеш по-рано.
Аз нашия го къпя след някой по-дълъг сън.
Ако не уцеля момента също има рев до небесата.
И задължително трябва да е нахранен преди къпането.
Иначе е кошмар, ако е гладен. Но общо взето и при нас вечер е проблемно приспиването.
Както казваш- денем и сам заспива като го оставя, но вечер все търси да яде, все нещо не му е тамън.
Някоя ползва ли залъгалки на Филипс Авент, че искам да питам нещо?

# 94
Габи , ние не къпем всяка вечер, а максимум два пъти в седмицата. До сега не се е случвало да заспи самичък. Така или иначе го държим поне 15-20 минути след хранене изправен, което обикновено е достатъчно, за да заспи и тогава го местим. Мен не ми пречи. Обожавам да го гушкам. Можеш да прочетеш и за четвъртия триместъра.
Блу, няма как да изцедиш с помпа повече отколкото бебето може да изсуче. Пробвал ли си да теглиш преди и след сукане? Свържи се с консултант по кърмене най-добре. Дори да не е Ася Демирева(която между другото ще има платен уебинар тези дни точно за кърменето и проблемите, свързани с него), в Пловдив има поне няколко консултанти, които могат да ти помогнат, стига да си достатъчно упорита, търпелива и да имаш желание.

# 95
Аз само споделям какво ми каза педиатърката на детето,не казвам че задължително ще спре на 2рия месец.Но и нейните думи бяха като на Ирен ,че както детето ще изцеди никоя помпа не го може.Аз понеже направих и възпаление на една гърда се оказа че е от помпата.Търпение и силна воля,казват че болката ще премине до дни активно кърмене,бленувам 😁

# 96
  • София
Леле, момичета, не мога да наваксам с четенето. 😁

Ние от вчера сме си вкъщи и сме много много щастливи. Задържаха ме повече в болницата по неясни за никому причини. Резултатите и на бебка, и моите бяха ОК, но здраве да е. Жълтеничката я мина много леко още в болницата.

Кърмата ми слезе и още съм в шок как изглеждат гърдите ми. 😀
Все още дохранваме с АМ, но имаме вече 2-3 хранения(общо, а не за деня), които минаха изцяло на кърма.

В болницата много се притеснявах за часовете за хранене, защото там носеха под час АМ и я будех, за да яде. После ставаше неспокойна и тъкмо като дойде време за следващата доза АМ тя спеше най-дълбоко.

Засега мисля да не спазвам режими. Ще я оставя наистина тя да води парада. Още не мога да преценя интервалите между храненията. Като се събуди - бутам цица. Ще почна да въвеждам в приложението Беборан, за да имам по обща картинка.

Иначе се роди 3000гр., а ни изписаха 2990гр. Доста е лакома. Храненията обаче са дъъъълги. Суче примерно 40 мин. после заспива непробудно. Решавам, че е готова... Слагам я в кошарата и след 10 мин се събужда, хапейки си ръцете. Айде пак ядене.. Пълен хаос е в момента.
Ще видим как ще върви следващите дни.

На мен за пъпчето в болницата почти нищо не ми обясниха след като падне какво да правим. Всяка акушерка беше със собствено мнение. Засега ще третираме с 95% спирт, после разбрах че трябва със 70. Обаче едната акушерка ми вика - взимате лепенки и лепите. Другата каза без лепенки..
Мен от тая клампа в момента много ме е шубе. Памперса ми казаха върху нея да слагаме, ама като падне пъпчето пак ли така да процедираме се чудя? Педиатъра ще ни посети на 29 вероятно и ще питам нея.

Да питам мамите с момиченца - Как процедирате със срамните устнички? Казаха ми този белезникавия секрет между малките и големите полека с тампонче и физ. разтвор да почистваме след баня. Постепенно щял да се изчисти. На въпроса дали трябва да правим нещо друго, за да не се срастват мк казаха не. 🙄

П.С. Iren, много често ми се случва да изпиша цял ферман и да го изтрия без да искам 😀

# 97
Рошле, защо даваш АМ , след като имаш кърма? Аз в болницата категорично отказах АМ в момента, в който ми донесоха бебето. Даже спорихме с неонатоложката . В болницата дават по 30мл АМ . Коластрата, която е достатъчна на бебето е три пъти по-малко и това количество АМ само ненужно разширява стомахчето на бебето. Съответно моят бебчо изпиваше всичко и повръщаше. Неонатоложката ме питаше постоянно и какво сега гладно ли ще си държиш бебето. Пред нея бях смела и отворена, ама няколко пъти ми минаха мисли на самообвинение дали наистина правя най-доброто и не го държа гладно. Подкрепа получих от част от акушерките, защото и те са разделени - едните казват кърмене на поискване, а другите режим и хранене през 3 часа. Най-голямата подкрепа обаче получих от едната санитарка. Изписаха бебчо с близо 10 % спад на теглото. На първия месец е с килограм нагоре и то въпреки честото повръщане заради рефлукс. Жълтеницата я мина бебокът още в болницата и реално не ми се е налагало аз да го будя за хранене, но и моят бебок си е доста голям , което също има значение.
Забрави и дописвам . Педиатърът каза да ползваме само 70% спирт, защото другият е силен и агресивен към нежната бебешка кожа. Аз подгъвах памперса, за да е отвън пъпът, като вътре фиксирах щипката, за да не мърда.
Може да не съм с женско, но на всички лекции казаха - срамните устни се почистват с нещо мазно. С две ръце препоръчвам за пореден път линимента. Аз ползвам този на Мустела, но и другите марки имат.

# 98
  • София
Ирен, дохрснвам с АМ, защото в началото имах само капки коластра, а тя определено си беше гладна. Не ѝ стигаше и час и половина-два висене на гърда, а си изпиваше цялата дажба от 25 мл, 30 мл, в последствие и 40мл. АМ без да ѝ мигне окото и без да го повръща.

Тази сутрин я сложих на гърда в 8 и 10. Сука до 9 и заспа и до момента все още спи. Сука ми само от дясната гърда и това ми подсказва, че се е нахранила. Някои хранения обаче суче и от двете и после продължава да нервничи и да си яде ръцете и да отваря уста като хала. Тогава давам и АМ и драмата приключва.
Сега като се събуди ще предложа първо лявата гърда. После ако трябва и дясната. Надявам се, че пак ще е доволна и постепенно да изоставим шишето. Просто ми е трудно да се ориентирам още в нуждите ѝ, а засега не искам да се цедя с помпа, за да следя грамове и милилитри.  Всъщност даже помпата, която имам ми е супер неудобна за момента. Сигурно трябва да цедя 1 час само едната гърда. На ръка се справям доста по-бързо.

# 99
Рошличка Ние бяхме така в болницата. Прибирайки се вкъщи и гледайки да спазвам това което беше в болницата още първата сутрин се озовахме в Тракия болница при педиатър който буквално ме направи на гъз с извинение, че не следим мл и едва ли не давайки и АМ след гърдата съм го прехранила. Освен това сме дали различно АМ от това е болницата, което между другото купихме преди да родя. Обясних и, че след гърда си мляска с устнички и си мислех, че не му стига кърмата, а тя отговори така: Този сукателен рефлекс не означава, че е гладен. Предлагам вода след хранене с цел изплакване на устичката. Още се чувствам като пълна глупачка и, че не ставам за родител. Ние пък вечер не искаме да спим в кошарата си, не плаче, просто не заспиваме там. Плаче ако се преобличаме или се къпем. Заспиваме вечер само ако сме върху гърдите или корема на тати. ПОМОЩ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ.

# 100
Габи, пак ти казвам - ПРОБЛЕМ НЯМА. Всичко изброено е напълно нормално. Не съм срещала до сега бебче, на което преобличането да му харесва(може и да има, ама пак е от онези митични еднорози). Затова ние сме се спряли основно на ромпъри, защото е по-лесно и за него и за нас и има по-малко рев. Новородено бебе определено няма нужда от всекидневно къпане, като почне да пълзи и да се цапа- да. За да е спокойно, си има техники на къпане с пелина- погледни клипчета. Нищо по-естествено от това бебчо да заспи сгушен в мама, както го е правило 9 месеца. В твоя случай е върху тати най вероятно защото той е по-спокоен от теб Wink След третия месец може да очакваш повече самостоятелност от бебчо и създаване на някакви навици и режими, ама преди това е малко небъдна работа.

# 101
Честито Рождество момичета, бъдете най вече здрави вие и семействата ви и естествено много спокойни 😉 Доста странички трябваше да наваксвам, но нещо не мога да си разпределям времето 😆 Бяхме на консултация и сме наддали 600 гр и сме пораснали с 1 см, което малко ме съмнява, гледайки как му стоят ританките. Док ми каза че трябва да спи 2 ч. Половин час да се храним( за да може да спи повече и да порасне на см а и щялда суче по активно и нямам да заспива на гърда). И аз попитах че ако се събуди по рано какво правя ...О Ами ще му отвлечеш вниманието 🤪 Ха сега кажете ми как се отвлича внимание на гладно ревящо бебе. При условие че го храня на поискване. Ето сега в момента суче,спи на гърдата, суче спи.  Като видя че е неспокоен и гладен, особено в следобедните часове и му додам малко ам.
Колкото до пъпчето ми казаха почистване със спирт 70 гр че по силния гори кожата и никакви лепенки.

# 102
Мечта, даааа, много лесно казват да се спазва това и онова, ама аз не мога да ги гледам как реват от глад. Не знам как ще махаме едното ядене, въпреки че те започнаха да правят по-дълга пауза вечер, но е само понякога.
Ние сложихме лепенки и на двете дами на пъпчетата когато имаха колики и ревяха много. Не мога да се сетя как беше медицинското название, но за да не изкочат. Махнахме ги за един ден, сега ще сложим само на едната, защото ѝ е изкочило пъпчето. Ако е за "раната" след падането на пъпа, не мисля, че има нужда, но аз този период го пропуснах, защото им паднаха още в болницата.
Май ги научихме да си седят на ръце и да спят в нашето легло Rolling Eyes възможно ли е толкова малки да свикват с тези неща и после да не си искат леглото?

# 103
Мечта, ей така като чуя да казват дръж го гладно и прави режим с кърмене.. ако е с АМ да се направи режим ок, но с кърмене за мен най-естественото нещо е да е на поискване, а с времето бебето само ще си установи режим.

Рошличке, за да не се срастват трябва зоната там да се омазнява - аз почиствам с памучен тампон напоен с физиологичен разтвор или мицеларна вода и после с бебешко олио.

За пъпа си бях приготвила спирт 95% преди да падне и 70% за след като падне.. чак след като падна и взех второто шишенце да отворя установих, че аз съм слагала от началото само 70%.. та пак си падна 😆 Обаче ще трябва и ние като зарастнени спре да секретира да слагаме лепенки, защото и стърчи 😔

gabby всички тези неща са нормални..

Fairy колкото и да казват и пишат, че толкова малки не могат да свикнат моят опит със синът ми показва, че свикват.. понеже имаше рефлукс доста го държахме на ръце и той беше свикнал да заспива в нас, в момента в който го оставяхме в леглото се будеше и плачеше, но с времето си свикна с леглото и после не сме имали проблем.

# 104
Дентц, не знам на кърма или на АМ е бебето ти, ама 17-дневно и режим в едно изречение за мен са несъвместими, освен, ако бебето не е от онези едно рози, за които говорят Ася и Хедра.
Моят бебок е вече на 33 дни и се храни на поискване, т.е. ден с ден не си приличат.
Откраднах си най-сетне малко време да погледна в темата.
Смесено - имали сме дни само на кърма и такива само на адаптирано, както и двете комбинирано, но това не оказва влияние в случая. Нали всички педиатри говорят за хранене на 3 часа - нашата също се изненада като й казах за интервалите ни на хранене и каза да я посъбуждам като се размърдала, за да яде. Опитах го това, но не ми се вижда редно. В болницата също им носеха на 3 часа млеката. Затова се притеснявам дали получава достатъчно. Cold Sweat

Момичета, вече една седмица ми стои бучка в едната гърда. Пробвах с топъл душ и топли компреси, с кърмене и цедене (помпата е ръчна и ме заболява ръката, така че не издържам да я ползвам повече от 30 мин). Идеи?

Общи условия

Активация на акаунт