ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 900
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
И на мен ми каза да кърмя по-рядко, защото се наслагвало ново на старо мляко и затова ги боляло. А, и нямало как да храня и двете бебета, нямало как да имам толкова кърма.
За двата ката дрехи Ася Демирева ми каза, че съм луда и ги съблече веднага. От тогава са само с по един ромпър.
Нашата поне дойде до вкъщи, мъжът ми я докара и я върна после. Свястна е, приятна е, но има малко стари разбирания.

# 151
Ако бидито ми е с къс ръкав задължително отгоре имаме блуза с дълъг ръкав. А за помпата тя ни е електрическа на wee baby и си е среден клас. Доволна съм от нея.

# 152
Не се вторачвайте в педиатрите. Правете си това, което вие си чувствате и смятате за правилно. Аз поне така правя. Иначе нашият педиатър прави домашни посещения по желание, но се заплащат. Поисках да дойде и дойде веднага жената. Тя е лекар на другото дете и като цяло съм много доволна от нея.
За обличането. В къщи е 23-24 градуса, бебка е с памперс и отгоре цяла пижамка. Завивам с тънко одеало, сгънато на две, ако ми се стори по-хладно. Предвид, че аз съм по къс ръкав или с много тънък дълъг, ми се струва, че ако и облека още нещо ще и е топло. Един ден и сложих тънка памучна шапка и се скъса да реве, докато не и я свалих. А такива страхотни шапчици съм купила и то осем броя.
За помпата съм казвала и друг път - с Медела съм. За мен няма по-добра.

# 153
Ние обличаме бебо с едно боди с късо ръкавче и отгоре цял ромпър или блуза с дълъг ръкав и ританки. Ако е в гнездото или на шезлонг, му намятаме леко одеялце. Майка ми и други роднини са в потрес как така не му слагаме терлици...
Шапка вкъщи не се слага, няма смисъл според мен.

# 154
Рошле, все едно нашата педиатърка е идвала у вас. Същите щуротии ми ги наприказва - да съм хранела през три часа и да съм махала нощното хранене. Това на бебе на 7 дни, че да не му се претовари коремчето. Да съм спазвала диета. В момента , в който каза , че бананите били цитруси и спрях да я слушам.  На 23-24 градуса вкъщи задължително да съм завивала бебето , като е гушнато в мен, че е само по ромпър.
Аз така и събрах от гардероба вкъщи една торба с бодита без и с къс ръкав, които не са обличани и по веднъж. Вкъщи стои или само по ромпър, или по боди с дълъг ръкав и ританки/панталон+чорапи. За терлиците има някаква логика да се слагат, защото краката на бебето са винаги студени , освен след ставане от сън.
За помпата аз го казвам всеки път. Не само съм го чела, но го изпитах и лично. С помпа успях да изцедя някакви капки. На ръка изцедих 30-40 мл набързо, след като бебо беше се нахранил и то без да имам тренинг. Когато бебо суче, от свободната гърда тече мляко. Няма как да се сравни бебе с помпа.
Както Ася обича да казва: Бебетата издържат много повече на студ и недохранване, отколкото на претопляне и прехранване.

# 155
А някой има ли чувството ,че прави всичко погрешно и че не се справя 😬?Аз май ще си взимам довиждане с кърменето🙂просто не се получава

# 156
А някой има ли чувството ,че прави всичко погрешно и че не се справя 😬?Аз май ще си взимам довиждане с кърменето🙂просто не се получава

Rumyana В болницата ни казаха така: Предлагаш и настояваш. Все някога ще се получи. Майка ми като ме е кърмила ме посъветва да съм спокойна и да не се напрягам, защото малкия усеща всяка моя емоция.

# 157
Rumyana със синът ми имах това усещане, но и той беше супер ревливо и неспокойно бебе, имаше и колики, и рефлукс - беше страшно положението, понякога с ММ се чудим как сме оцелели.. от сегашната си гледна точка отчитам и доста наши грешки. Сега с второто дете определено ми е много по-спокойно и се чувствам доста по-уверена във всичко, което правя.

За обличането - вкъщи е около 23 градуса (22-23.5) и слагам боди потник/с къс ръкав и ромпър или блузка и ританки и по-дебели чорапи, завивам с одеялце, вечер спи в спален чувал. След къпане слагам памучна шапчица за малко докато се затопли и да не и е влажна косичката.

# 158
  • до най-прекрасния мъж
Румяна, не се отказвай. Докато имаш кърма, действай. Аз спрях, защото кърмата ми намаля рязко и детето ми оставаше гладно. Започнах да цедя с идеята да виждам колко имам и да дохранвам. За 4-5 дни вече имам капки при ръчно цедене, с помпата не вадя нищо. Съвестно и болно ми е, че я кърмих едва 20 дни, но поне опитах. Пак поне коластрата си я взе, каквото, такова. Примирих се, че това не ме прави лоша майка. Ако имаш кърма, потърси консултант. Няма по-хубаво нещо от кърменето.

# 159
  • София
Айде и аз да се включа - чета редовно, но понеже Никол спи само върху мен ми е трудно да пиша с една ръка...и сега съм така де...
Та днес бяхме на преглед, малката е станала 4,400 кг, което значи че е наддала почти кило и 300 от изписването - било много и да не съм я хранела толкова - тя е само на кърма и то от гърда, не мисля да променям нищо, нито да я махам по-рано (10 минути били достатъчни - е да ама при мен едната гърда е явно проблемна - видимо по-малка е от другата и има по-малко мляко (с каката се цедих и винаги е пускала по-малко) на нея откарва между 20 и 40 минути, на другата си се наяжда и под 10. Но като цяло всичко е наред де наддава, кожата и се оправи, рефлукса не е много обострен и казаха че има шанс даже да го израсте скоро, не иска да изписва сироп при положение че уж не е такъв проблем.
Едното и око има секрет - казаха промивки и масаж (на миналото посещение друга педиатърка изписа капки - не съм ги слагала, каката и тя ми беше така - запушен слъзен канал отне доста време, но се оправихме само с масажи и физиологичен). Та 2ма лекари в една болница и с различни мнения за проблема.
Сложиха и капки витамин К - хем е изцяло кърмена и на каката и слагаха явно в Токуда няма значение това дали е кърмено детето.
Относно коликите  - пробвах биоамика - стана по-зле, абоколикена уж помагаше ама не баш, последно пробвах колийф с него без него все тая, та спрях всички, давам само биогая и витамин Д. Интересно, но така си е екстра последните няколко дни и според мен няма колики.
За помпата имам двойната на медела от миналото ми раждане и съм супер доволна, с каката тя ми помогна да давам кърма до 10ти месец (сега цедя много рядко, особено откакто спрях капките за колики, които трябваше да разтварям в кърмата). За закупилите и ползващи такава, да кажа че ми се досвидяха 80 лв за бюстие и си купих от джъмбо тип спортен сутиен (от тия по ластичните) за 5 лв, пробих му 2 дупки и си го ползвах и преди  сега (за да са ми свободни ръцето по време на цеденето Simple Smile
Относно режима гледам да кърмя на не по-малко от 2 часа и в интерес на истината в повечето време си иска на 3 часа, та съм доволна. През нощта продължава да спи само върху мен по корем, но си свикнахме та и аз спя и тя е доволна. В кошарата спи максимум веднъж на ден за 2 часа отново по корем (гледам я непрекъснато на камера, уж се справя ако се захлупи да си се обръща сама, но няма как без надзор...). Всичките ми опити (ежедневни) да я оставя по гръб на шезлонг, кошара, кошче не зависимо колко дълбоко е заспала завършват със събуждане и рев до 10 минути,често съпроводено с повръщане и после сума време за евентуално ново приспиване (ако изобщо се получи).
Тази нощ реши да будува от 4 и 30 до 7...не е да я болеше нещо - ни колики ни рефлукс, просто си гледаше и искаше да я забавлявам, като и станеше скучно почваше да мрънка да я разнасям или да и говоря нещо Simple Smile
Относно кърменето и диетата и мен се опитаха да ми кажат да мина на диета - въпреки че се съобразявах какво ям. Реших да си направя експеримент - на бъдн вечер ядох и боб и кисело зеле, отделно аз живея на млечни - пия си кафето с мляко, без кашкавал и сирене не сядам на масата, пия айрян, закусвам кисело мляко с овесени ядки и т.н - ми както казах не виждам да и се отразява по някакъв начин, даже според мен коликите и изчезнаха (е или е някакво кратко затишие, но е факт че моето ядене не и се отрази).
Ужас изписах цял ферман, ама така е като рядко се включвам Simple Smile

# 160
Много ми е интересно като разказвате за ежедневието си и колко различни са бебоците. ❤️

Айси, прегледите се правят на 5ти етаж, нали? Чакаше ли много? Ще ни вземат мен и него наведнъж. Приготвили сме се, ако аз трябва да чакам, ММ да си тръгва с бебо и аз да се оправям.

Взех си колан и бюстие от вика бейби, ММ много ми се смее с бюстието и бутилките 😂

Будиш ли я, ако проспи по-дълги интервали? Ние малко се чудим за това, ще питаме на консултацията като видим и наддаването. Смея се, че се отрязва като руснак след пиянска вечер като си изцоцка дажбата, през деня може и над 4ч да спи.

# 161
Аиси, откакто даваме сироп за рефлукса и спазваме някои от препоръките, малчо има значително подобрение. Надявам се да го израсте. Поне съм спокойна, че сиропът може да се приема продължително време.

# 162
Преди бях питала, но никой не даде мнение. Интересувам се от коланите за след раждане. Имате ли, откъде ги купувате, какви са и как улучихте размер?
Дее, на мен пък бебоците ми изглеждат много еднакви. Ето ние с беборана до сега се разнасяхме, заспа у мен и опитам ли да я сложа в леглото се събужда. И така 6 пъти😂. От 20ч до сега го разиграваме това.

# 163
  • София
Тара, аз съвсем неблагородно завиждам на Dee с този сън на бебо от 4 часа.. 😂 Нейния Лъчо не е като нашите бебоци явно. От тези митични еднорози е май.

При нас таткото разнася цял ден и приспивна. Максималния ни сън днес през деня е 50 мин. 😭

# 164
Аз имам колан, за 6/8лв от аптеката на Токуда, обикновен ластик е. Още като бях в Токуда си измерих обиколката и мъжът ми го купи. Не уцелихме, после го смених и не съм го носила никога.
И аз виждам много сходства, но има и много разлики. Ние се родихме откакто ги возим в колата. Така си правят дневния съм и са спокойни и през деня и вечер. Сешоарът ми е по-важен от фурната и хладилника вече, без него не мисля, че ще заспят.
Днес купихме ам, аптамил органик от Англия. Сега храня едната и ще додам 30мл да видим какво ще стане. Иначе едната сега направи 4 часа пауза. Стискайте палци да е ок положението.
Мъжът ми го няма, сама със свекървата съм, утре едната има час за гастро заради повръщането и после ще пътуваме. Като цяло е забавно....

Общи условия

Активация на акаунт