ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 902
  • 769
  •   1
Отговори
# 165
Рошличка, ще се напаснат нещата. Всичко е период и всичко минава. Трябва да намериш Начинът за твоето бебе. Лошото е, че докато го намериш и ново 10 има. Ето, аз приспивах в коша за кола един път от зор и там спа 2 часа. Хайде, започнах всяка вечер😉. Но това беше 3-4 вечери. Вече не иска. Сега разнасяме, докато измислим друго. Пробвахте ли да спи в люлка или шезлонг? Сега се сещам.  Още утре ще пробвам и аз.
Феъри, супер е, че спят в колата. Моята не иска, а с каката това ни беше начина. Като сменяхме масло два пъти за една година, майстора пита с колата ли пътуваме по работа🤣

# 166
  • София
Още не сме взели люлка/шезлонг. ММ се е заканил на Mamaroo. Идея си нямам къде ще я държим вкъщи, че е тясно. И се притеснявам пък съвсем да не оплескаме работата и да не иска да заспива сама.

# 167
  • София
Много ми е интересно като разказвате за ежедневието си и колко различни са бебоците. ❤️

Айси, прегледите се правят на 5ти етаж, нали? Чакаше ли много? Ще ни вземат мен и него наведнъж. Приготвили сме се, ако аз трябва да чакам, ММ да си тръгва с бебо и аз да се оправям.

Взех си колан и бюстие от вика бейби, ММ много ми се смее с бюстието и бутилките 😂

Будиш ли я, ако проспи по-дълги интервали? Ние малко се чудим за това, ще питаме на консултацията като видим и наддаването. Смея се, че се отрязва като руснак след пиянска вечер като си изцоцка дажбата, през деня може и над 4ч да спи.

Да прегледите са на 5-ти етаж, пак се минава през същата регистратура, но за бебоците се чака в другата чакалня. Днес чакахме около час за Никол, а аз изобщо не успях да мина на преглед - точно ме викнаха и АГ-то ми трябваше да влезе в спешно ковид секцио...на мен пък тъкмо ми дойде реда да вляза с Никол, че ММ се притесняваше той да влезе с нея и реших да жертвам моя час (все пак говорих с АГ-то де, тя каза че след като ме е гледала на 10тия ден е спокойна, че всичко е наред, уж реши все пак да ни види преди секциото ама първо искаше другата мацка че нея и беше първи преглед след раждането, а на мен ми дойде реда с детето и пратих ММ да и каже че няма да мина и така).
Иначе не я будя - аз съм строго на принципа, че ако бебе спи - не се буди (стига да наддава нормално и да не е недоносено).
При нас каката беше еднорог и сега ни е малко трудно, но се опитваме да свикнем (хем като се замисля и Никол не е зле де). С каката бяхме строго на 3 часа (сама си се будеше като по часовник за ядене), а на 3 седмици си махна едното нощно хранене та спяхме по 6 часа непрекъснат сън. Отделно с влизането в кола е заспала - сега продължава да е така, за разлика от Ники, която ни продъни ушите от рев. Много се смяхме преди няколко дни като ходихме до мол-а, Никол ни скъса нервите - тя и в количка не се кефи и реве та я разкарвах на ръце из мола, ама прибирането вече беше ад в колата не млъкна, а се забихме и в задръстване...с ММ обмисляхме да я оставим в колата и да избягаме (е в кръга на майтапа де), през това време на тия кански писъци от нейна страна - сестра и си заспа и не се събуди докато не паркирахме пред нас...Сещам се и как си се люлееше на шезлонга първите сигурно 6 месеца до нас в кухнята - е Никол не може и 5 минути да изкара в шезлонг, та децата са си много различни.
Добавям за колана - ползвам някакъв от приятелка, купен от китайски мол за 2 лв - съвсем прост ластичен колан ей такъв тип - https://bazar.bg/obiava-35060680/lastichen-kolan-za-krast и с каката ползвах такъв, корема ми доста добре се прибра, но може да си е ген. Аз съм привърженик на носенето и според мен има ефект, а този път и АГ-то още в родилното ми препоръча да си взема някакъв - щях да поръчвам от https://vikababy.com/stjagasht-kolan-za-sled-razhdane ама все да пусна поръчка и все нещо става Simple Smile та си нося тоя простия.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 01:50 от Aisi_Popova

# 168
Хаха е, днес изгърмяхме и ние с необясними ревове цяла нощ. Имаше си и преди по-бурни периоди вечер, но ето как се променят нещата за 1 ден.😀 Люлката ни помогна, в интерес на истината.

Иначе Рош, той спинка повечко през деня, ама аз като избрах да се и цедя често, пак в паузите трудно успявам с някакъв сън и домашни задачи и трябва да се стягам, че като се върне ММ на работа...

Колан - от вика бейби, добре прибира. Но не мога да преценя сега още малко ли имам коремче или вече си е от хапването. 😂

# 169
Нашата педиатърка също даде странни съвети. Аз бях почнала да кърмя малката, редувайки всяка гърда на хранене, докато не сама не спре да суче. Тя каза, че 30-40 мин. кърмене били много и водели до разход на енергия. Да съм кърмела 15 мин. на едната, после 5 мин. на другата гърда и след това да цедя 15-минутната гърда. Thinking Тази схема при нас не сработи - прекъсвайки храненето на детето доведе до това то да търси пак след половин час, след това пак след още половин час. Което бях чела по книгите досега е, че кърмата е най-хранителна накрая, затова е хубаво да се изпразва всяка гърда при хранене, а не да се редуват и двете по малко време. Обърках се...
Направи ни и схема колко милилитра кърма/АМ да даваме през 3 часа, защото бебка не беше наддала от изписването. Въпреки че се опитах няколко пъти да обясня как имаме проблем със приспиването и оттам се измества часа за хранене, все ме прекъсваше и май въобще не ме чу. Head Band  Тези дни с таткото мислим просто да следим общото количество за деня да отговаря на схемата й, без да будим малката половин час след като си е легнала, само за да спазваме тия пусти часове.

# 170
Преди бях питала, но никой не даде мнение. Интересувам се от коланите за след раждане. Имате ли, откъде ги купувате, какви са и как улучихте размер?
Дее, на мен пък бебоците ми изглеждат много еднакви. Ето ние с беборана до сега се разнасяхме, заспа у мен и опитам ли да я сложа в леглото се събужда. И така 6 пъти😂. От 20ч до сега го разиграваме това.
Аз имам колан от Вика бейби, поръчах си го още в края на бременността. Размер ХЛ, че да пасва. Слагам го през деня, но понякога го забравям някъде. Махам го при преобличане и когато ходя до тоалетна. Не знам доколко трябва да е стегнат... Не мога да кажа дали има резултат от него, или физиологично се случват нещата. Някой знае ли до кога трябва да се носи?

# 171
  • до най-прекрасния мъж
Връщаме се от педиатър с добри новини. Мими е наддала 430 гр от 21.12 до днес. Вече е 3470 гр и 51 см. Изписаха я 2900 и 47 см, днес е на 23 дни. Засега си оставаме със същото мляко и капки Био Амика+Био Баланс Бейби. Предписа й и Еспумизан за коликите, когато са най-силни, до 4 пъти на ден. След празниците отново сме на консултация, за да видим вече изцяло на АМ как се движим. Тогава вече ще е направила 1 месец и ще имаме по-детайлна картина. Педиатърката ни е млада и съветите, които даде, ми се видяха много адекватни. Още повече, че тя самата има деца, едното от които е под годинка. Каза да не будя за хранене, като +/- 1 час не е притеснително. Да предлагам по малко водичка, заради АМ. Отдели ми близо 45 мин за консултацията, останах доволна, не чаках изобщо. Отношението към детето също много ми хареса, определено има подход.

# 172
Привет! И при нас май почна забавата. Голям рев цяла сутрин, може би започват колики. Предвид многото почивни дни, педиатър ще го прегледа чак след 04.01. единствено ме притеснява в момента пъпа. На кой ден паднаха при вас? (Ориентировъчно де, то е ясно, че е различно). Вижда ми се прекалено "пресен" и "мокър", и ужасно страшен 😂
Мъжът ми отиде за капки за колики. Каза че ще пита, но може би ще взема инфакол или колийф. Тези от вас, които дават такива по листовката ли се водите или педиатър ви е дал други насоки?

# 173
  • София
pgeober, при нас пъпчето падна на 8мия ден. Предния ден щипката ми изглеждаше някак хлабава и при едно миене на дупе бебка я посрита и малко прокърви. Изпадна в ужас, ама мама ме успокои, че е нормално. На следващата сутрин падна. Сега съм една идея по-спокойна.
Ние започнахме да даваме Колийф. Даваме съгласно указанията на листовката. Вчера когато пишеше истерично дадохме и Инфакол. Като че ли ѝ поолекна.

# 174
Връщаме се от педиатърката. Малкия за седмица е наддал 200 грама и сме 3400кг и 53см. Което е +3см от раждането. Натиснаха ни колики но леки. Започнахме с Еспумизан капки и след като навършим 1 месец ще даваме витамин D3.

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 14:33 от gabby92

# 175
При нас пъпа падна на 14тия ден.
Капките за колики ги давам според указанието на листовката, но се консултирах и с педиатърката.

blue браво, че наддава! И супер, че сте попаднали на съвременна и внимателна педиатърка.

# 176
  • до най-прекрасния мъж
При нас пъпчето падна на 5тия ден вкъщи. Като видяхме с ММ как изглежда отдолу - едно като черво и приличащо на гной, хукнахме към спешното. Оказа се, че така си изглежда. Третирахме със спирт и Неомицин, а после и с едно спрейче на А дерма, което ни изписаха от болницата. До около 17-18ти ден си имаше корички кръв. Вече е съвсем добре. Добре, че таткото се тренира с мен около обработка на рани, превръзки, инжекции. Та беше доста смел и го обработваше 2 пъти на ден, аз не можех да гледам.

# 177
Пъпчето падна още в болницата, може би на четвъртия ден. Така и не видях как изглежда. Дадоха ми го заедно с щипката.
Вкъщи продължаваме да го третираме със спирт и вече паднаха едни черни корички.

# 178
  • София
Блу, като каза болницата.. Мен там ми казаха няколко дни след като падне да слагаме лепенки за пъпче. Е, сложихме една и няма по отвратително нещо от свалянето ѝ... Такова здраво лепило.. Беба ревеше и аз ревях, докато я махнем. Не повторихме. Следваме съветите на бабите и къпем и мием на мивката без да мокри пъпчето. Ако случайно се на мокри с една пипета и спирт само капем. Вече изглежда попчти заздравяло.

# 179
При нас щипката панда още в болницата.
Остана малко, което минавах със спирт и не съм пазила, когато миех и къпех.
То падна на 4-5 ден, откакто бяхме у дома.
Нито имаше рана, нито кръв. След това още ден два почиствах със спирт.

Общи условия

Активация на акаунт