ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 907
  • 769
  •   1
Отговори
# 180
Щипката падна точно на Коледа при нас. Още третираме от време на време. Точно днес педиатърката ни каза, че пъпчето ни е перфектно и вече не е нужно всеки път да третираме а само ако има секрет.

# 181
Благодаря, момичета! И при Гого изглежда като черво и както го е описала блу за това полуприпадам като го гледам. И с тази ужасна щипка съвсем. 
Ние също къпем сега на мивката.

# 182
  • до най-прекрасния мъж
Ние още къпем под течаща вода, образно казано. Коритото го ползваме да събира мръсната вода, а аз поливам чиста от един леген с една пластмасова кана за вода. Банята ни е студена и в началото я разнасяхме до спалнята на майка ми, че е по-широко и там ни е стойката с ваничката. Но вече я къпем набързо в нашата спалня, на леглото, че е по-топло и не я разнасяме из коридора.

# 183
Направихме молитвичката за здраве и питката както се полагат за 40 ден. И вчера на 42 ден като станахме сутринта изпаднах в ужас, едното горно клепаче надуто. Ходихме на лекар, но докато отидем поспадна. Личната изписа вит ц за пиене по една ампула че имал обрив, очната изписа капки и гентамицин мехлем.
Отделно ревем, ревем и пак ревем и за какво незнам. Суче 10 мин, спи бързо и пак реве. Реве като му сменяме памперса, реве като го съблечем, реве и сигурно щото е гладен и не му стига кърмата.  Нищо не мога да свърша, даже и да се цедя нямам време. Долната челюст е една идея по навътре и не може хубаво да засмуква и да си отваря широко устата. Вече започва да се съмнявам в себе си като майка че нещо не мога да  се оправя. И много се стряска и пери ръчки. Чудя се ако не се доизцеждам и суче само от едната и заспи и после като се събуди от другата дали ще намалее съвсем кърмата.
Иначе от лецитина има ефект, но дали може той да е причина за отока на клепача. Оф, вече незнам и аз какво да мисля и дали изобщо мога след тая въртележка. Извинете ме за дългия пост, но дано минат тези кризи и колики по бързо че накрая аз ще изпадна в криза. И какво мислите по въпроса-слинг или кенгуру е по добре за дребосъците. Имам кенгуро, но има на промоция в нета на слинг на Кенгуру и се замислям дали да не си взема

# 184
Мерта, справяш се идеално, изобщо не позволявай такива мисли да ти минават през главата.
Аз съм за слинг.

# 185
Мечта, справяш се чудесно! Бебо има само нужда от теб (и вас, но най-вече теб), още се и напасвате, но със сигурност не брои твои "грешки", а само прегръдки. ❤️

За мъници знам само слинг. Виж в темичката тук - https://www.bg-mamma.com/?topic=1268134

# 186
Направихме молитвичката за здраве и питката както се полагат за 40 ден. И вчера на 42 ден като станахме сутринта изпаднах в ужас, едното горно клепаче надуто. Ходихме на лекар, но докато отидем поспадна. Личната изписа вит ц за пиене по една ампула че имал обрив, очната изписа капки и гентамицин мехлем.
Отделно ревем, ревем и пак ревем и за какво незнам. Суче 10 мин, спи бързо и пак реве. Реве като му сменяме памперса, реве като го съблечем, реве и сигурно щото е гладен и не му стига кърмата.  Нищо не мога да свърша, даже и да се цедя нямам време. Долната челюст е една идея по навътре и не може хубаво да засмуква и да си отваря широко устата. Вече започва да се съмнявам в себе си като майка че нещо не мога да  се оправя. И много се стряска и пери ръчки. Чудя се ако не се доизцеждам и суче само от едната и заспи и после като се събуди от другата дали ще намалее съвсем кърмата.
Иначе от лецитина има ефект, но дали може той да е причина за отока на клепача. Оф, вече незнам и аз какво да мисля и дали изобщо мога след тая въртележка. Извинете ме за дългия пост, но дано минат тези кризи и колики по бързо че накрая аз ще изпадна в криза. И какво мислите по въпроса-слинг или кенгуру е по добре за дребосъците. Имам кенгуро, но има на промоция в нета на слинг на Кенгуру и се замислям дали да не си взема

Мечта Справяш се прекрасно. Пак казвам. Нещо което научих е, че трябва да си спокойна, защото бебо усеща твоите емоции и притеснения. Относно плакането при преобличане, ние бяхме така. Оказа се, че сме урочасан. Намери някой да му бае. И дано се успокоят нещата. Дръж ни в течение.

# 187
Попът пръска ли го със светена вода? Може от нея да е било.

# 188
  • София
Ние вчера през деня тъкмо се зарадвахме, че капките за Колики действат и вечерта към 8 страшен рев. Гърчи се, свива се, опитва се да се изпръцка милото. Баща ѝ я разнася и заспа за 1 час. После пак наново и пак час носене. Но между 23:00 беше най голямото мрънкане. После заспа и е спала 5 часа без да се буди. Само примрънкваше и пъшкаше отвреме навреме. Две вечери вече спи в гнездото между нас на леглото. Слагаме на една страна, подпираме хубаво с одеалцето от двете страни и се чувства спокойна.
Днес от 11:00 насам пак е много крива и не спокойна. Дремна веднъж за няма и час и сега пак е сложена да спи.

С тези колики и будуване съвсем му изпуснах края на интервалите между храненията. Едва докарваме 7 кърмения. Но пък като я на кърмя, ако не я мъчат колики в този момент спи доста. Ако я мъчат колики пък не проявява признаци на глад. Т.е. Наяжда се и после просто будува и иска някой да я носи заради тъпите колики.

Пълен купон е при нас. Таткото ще е с нас още 3 седмици. Надявам се, че ще са достатъчни, за да се поуспокоят нещата, че не се виждам сама.

Вчера и днес я извеждахме на терасата за по 5 и 10 мин. Мислим утре да я изведен с количката за 20тина минути. Чудя се обаче как да стане. Вероятно трябва да е наранена, ама не заспала. Пък като тръгна да ѝ обличам космонавта реве...ще огласим блока и улицата. Изобщо сложна организация ми се вижда. Дайте съвети, моля! 😀

Мечта, не се обвинявай. Мисля, че всички (особено, ако ни е за първи път) в някакъв момент имаме чувството, че не се справяме, но бебоците са жилави - ще издържат. 😊 При преобличане и нашата Яна плаче. Не обича да е гола, но най-омразно ѝ е слагането на памперса. Мисля, че е нормално. Simple Smile За мъниче по-добре е слинг. Аз още обмислям дали да вземем, защото съвсем ще я свикнем да заспива само в нас. А колкото и да обичам да се гушкаме понякога ми идва в повече.

# 189
Здравейте, бебо е на 11 дни и се чудя кога ще е удачно да го слагам да спи в люлка или гнездо в друга стая. Най-вече защото имаме малко куче и се качва по мебелите. Тези които имат домашни животни, как процедира те? Държите ли ги на страна от бебето?

# 190
  • до най-прекрасния мъж
Мечта ,  няма лоши майки, вярвам, че всички се справяме добре, просто ние с първи дечица сме неуверени и още разчитаме сигналите на децата си. А и ни тресе средродилна депресия, аз колко пъти ревах за тия 25 дена, не е истина. Като не ми потръгна кърменето, що сълзи отидоха. Сега съм спокойна, бебето яде и расте. Каквото можах, направих.
Снощи и ние имахме програма. След като се наяде около 17 ч, не можа да заспи. После около 18 промрънка за още, дадох й, понеже не си беше изяла порцията. Отново не заспа, плака, пуфтя, напъва се. Около 20 ч отново даде признаци на глад. Е, такова хранене повече не искам да имам. Едновременно ядеше, гърчеше се като червей, чудеше се да яде ли, да се напъва ли, стана червена като домат. От това взе да хълца, да плаче, да се нервира, да ме бие. Преди това я бяхме изкъпали и се надявахме поне този път да заспи. Уви, нищо не помогна и откарахме до храненето в 23 ч. Тогава яде и отново се ококори. Просто исках тоя ад да свърши. Хем й се спеше, хем вече беше много превъзбудена и не можеше да заспи. Криво-ляво в 23.30 се приспахме някак. Аз сигурно съм заспала преди нея. Събуждам се тая нощ в 2.45 от леко мрънкане. Викам си, събудила се е, не е яла от 4 часа, сега ще наддаде вой. Станах, приготвих мляко, обърнах се да я взема да я преобуя. Ми то душата му спи. Как да е, преобух я, нахраних я полу-спяща и веднага заспа. Сигурно ако не бях я помислила за будна и не бях станала, щеше да кърти до сутринта. Днес цял ден яде и веднага заспива, даже не си допива млякото. Чудя се тази нощ маратонът колко дълъг ще е... Снощи дадохме Еспумизан, надявам се да е поизчистил храносмилателната система от газове. Тая вечер пак ще дадем.
Относно разходките ние практикуваме така - храним, оригваме и веднага обличаме. Слагаме в количката и по най-бързият начин излизаме. Първите пъти и в стола за кола, и в коша за новородено плачеше. Но свикна и днес спа от излизането до прибирането нон стоп, че даже и вкъщи още спа, та докара 3 часа сън. Но ние имаме златно правило - заспала ли е, оставяме я в кошницата или в коша докато не се събуди. Само разкопчаваме горните дрехи и затваряме прозореца (докато ни няма проветряваме), без да пускаме отопление. Така не й разваляме съня и после е спокойна. Първият път я извадихме от кошницата, тя се разбуди и си пропусна съня. После я сложихме с нас на масата отново в кошницата, уж да заспи, а ние да си хапнем, беше Бъдни вечер. Разрева се и този сън пропусна и ни се разказа играта. Дано тия колики минават по-бързо, много е гадно да го гледаш една шепа човече как се мъчи и гърчи.
.

# 191
  • София
Здравейте, бебо е на 11 дни и се чудя кога ще е удачно да го слагам да спи в люлка или гнездо в друга стая. Най-вече защото имаме малко куче и се качва по мебелите. Тези които имат домашни животни, как процедира те? Държите ли ги на страна от бебето?
Имаме 5 годишен котарак. Първия ден като я доведохме беше много уплашен, дадохме му да я подуши, подуши я и се дръпна. Оттогава насам не проявява интерес към бебка. Изобщо не се впечатлява от нея. Гледа я отдалече и от високо. 😀 Бебка спи и в хола, когато ние сме тук. В момента е в спалнята в гнездо в кошарата. Включили сме бебефон с камерата и я наблюдаваме от хола. Котаранчо няма достъп само до спалнята. Simple Smile

# 192
Blue. Angel, при нас е абсолютно същото, но всяка вечер.
Не знам дали са колики това или се изнервят като им се натрупат часове безсъние.
Днес се надяваме поне да успеем да хапнем, че снощи и голямото ни бебе заспа в 12....
Аз нощем подлагам една кърпа под шишето и го нагласям да пуска по мъничко и така го сменям нашия.
Иначе се разбужда и имаме и през нощта будуване, пък с моите 4-5 часа сън в денонощието нямам сили просто и нощем да приспивам.

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 19:20 от Лайкa

# 193
  • София
Момичета, весело посрещане на новата година! ❤️
Изпращаме старата с най-хубавите подаръци, а през новата ни предстоят безброй приключения с малките човечета!👣
Точно преди една година на днешната дата у дома си пожелахме Яна и тя се сбъдна!☺️

Мечтайте, обичайте се, бъдете здрави и щастливи през новата 2022 година!❤️🥰❄️

# 194
Весело посрещане и от нас. Аз също си пожелах тях и имах няколко таргета, всичките са изпълнени, освен един.
Ние сме на село, тока спря преди около час. Добре, че имаме генератор. Сложих късметчета послушни и поспаливи бебета + да ги приемат в яслата. Докато не ми се паднат няма да спра да ям баница!
Пожелавам ви весело посрещане и годината ви да тръгне с много благи бебета и наспани родители и така да продължи цялата.

Общи условия

Активация на акаунт