ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 26 113
  • 769
  •   1
Отговори
# 585
Напълно подкрепям казаното от Амандин - най-адекватните и добри грижи за едно бебе са тези на родителите и най-вече на майката. Аз няма да мога да легна и да се наспя спокойно ако знам, че детето ми е неспокойно и го мъчи нещо. Също не бих искала някоя баба да го "учи" да заспива на ръце и с люлеене - тя ще помага за ден-два- седмица, после аз ще си нося последствията.. Най-адекватната помощ наистина е тази свързана с домакинската работа и евентуално с грижи по по-голямо дете. При нас първите една-две седмици на няколко пъти за по няколко часа идваше майка ми (защото работи, пък и ни е по-добре сами да се оправяме) с ядене в кутии и да изведе и да разнообрази синът ми (на 3г).

Относно домакинските задължения вкъщи - колкото успеем толкова, понякога и у нас е хаос с дни. ММ много помага с всичко, само той пазарува, готвим всеки ден, но някакви по-бързи неща, чистенето колкото и когато успеем.. Постарали сме се да си улесним ежедневието с всевъзможни уреди и като цяло се оправяме и не е толкова зле положението. Робот прахосмукачка - за ежедневно почистване е супер, съдомиялна, мултикукър и еър фраер много ме улесняват в готвенето.

# 586
Най-накрая успявам да пиша, че от вчера нашия господин е все на ръце. Голям рев с тия колики, явно капките го запекоха, изхожда се по веднъж на ден и не може да изкара газовете. Така се извива, че прочетох всичко, но не можех да пиша. 😌

Значи чувствам се късметлийка, че въпреки, че мъжът ми е доста близък с родителите си, самият той е на мнение "всеки да си знае къщата". Идват по веднъж в седмицата за по час да видят децата. Понякога пращаме каката за 2-3 ч у тях да разнообрази. Вкъщи никой с нищо не ми помага (с изключение на таткото де, до колкото сварва), но сега примерно пратихме каката при майка ми за няколко дни, и пак си е вид помощ.
Вчера 3 часа съм чистила нейната стая, че не бях влизала за основно почистване сигурно 2-3 седмици и беше бомба паднала.

Прахосмукачка и стирка минавам макс на 2 дни в спалнята, където сме с бебето. В останалите стаи по-трудно. Само в хола пускам робота, защото в другите стаи имаме прекалено много натурии и той почти нищо не може да изчисти.

Започнах да се уча да ползвам и мултикукъра, но не много активно все още. За чиниите откакто имаме съдомиялна (2 г и половина) се родих! А и нея я пуска предимно мъжа ми, той помага и с готвенето. Аз съм прахосмукачка, стирка, пералня, сушилня, гладене, прах и такива мити работи. 😊

# 587
  • София
Отделно давахме капки ИЖ за колики .. ами от тях мн повръщаше.
Аз от вчера следобяд спрях да давам всякакви капки с лактаза (Давахме първо Колийф, после Био Амика и накрая два дни Абоколикен). Не смея да се хваля, но бебка тази нощ и днес до момента е много по-спокойна и е върнала само веднъж и то ѝ се стече по бузката. Предните дни беше изключително нервна, напъваш се ужасно и връщаше след всяко хранене, даже два пъти на фонтан (малко количество, но достатъчно стресиращо)
Днес вече втора дрямка успявам да я приспя изцяло в нейното легло.

Не би трябвало лактазата в тези капки да дразни така, но знае ли човек..замислих се и реших да ги спра. Засега като че ли без капки е по-добре. Снощи само дадохме Лефакс вечерта, защото много се напъваше милото да пръцка. Но лефакса си е симетикон, който не се усвоява от организма. Тази сутрин си се изпръцка доволно детето на няколко пъти и два пъти ака без да става червена като домат от напъване.

# 588
  • до най-прекрасния мъж
Аз мисля вече твърдо, че сме с рефлукс. Опитвам се да запиша час за гастро. Милото тази нощ спа в нейната кошара, но снощи ММ повдигна подматрачната рамка и отделно матрачето и сега спи под голям наклон. Като заспи, я местя и това извиване, плъхтене и ръмжене понамаля. С 1, 2 изключения не отказва да спи вътре, но сънят й още не е особено спокоен, все едно нещо я мъчи. В 1.30 снощи се събуди с внезапен рев и повърна малко. До 3.30 спа върху мен, защото като се успокои, не успях да я сложа в кошарата. Предпочетох да я гушкам и да подремя и аз. Тя попривикна на режима и май така й е по-добре на коремчето. В 12 ч трябваше да яде, тя върна мляко, изядено в 9 ч. Будя я малко по-рано от часа за хранене да й пея, разнасям, правим тоалет, лека гимнастика, люлея в шезлонга. Целта е да будува повече денем и през нощта да спинка. Малко е кисела така, но ще свикне, вярвам.

# 589
Явно всички бебета са в стачка/протест/бунт/сдружение анти родителски нерви и тн 😀 Последните няколко дни и при нас големи мрънкочи и ревове. Вдигнеш го и разглежда с отворена уста, докато не му омръзне след 5мин. Гушнеш по корем, омръзва му и реве. Обърнеш по гръб, писне му и това. Таткото страшно помага, но като надигне глас как и аз да спя, ако иска той да ме отмени 😩 Със 100% спокойствие му го оставям, но чисто шумът ми пречи 🤣

Слингът работи, но не става за ползване в тоалетна/баня или да спиш и ти в блажените мигове тишина. Усещам как нямам много енергия да говоря/пея честно казано и на 1 дете, герои сте тези с 2 и повече! 🤗

# 590
  • София
Dee, слинга не става и за ядене на супа. 😂 Тъкмо вчера се чудех как да ям и да не полея главата на детето с пилешка супа. Припомних си моментите от бременността, ама корема поне беше по-ниско. 😀

# 591
Ох, аз откакто залях каката с половин лъжичка гореща супа като беше бебе, не смея да ям топла храна с бебе в близост. 😅
И нашия днес повръща два пъти, като единия път на фонтан. Преди това се дави сигурно 10 пъти на едно хранене, пак ми скъси живота...явно толкова се измори, че дори не пожела да засуче и заспа и спа около час.
От капките за колики май се запече, ама преди малко се изходи задоволително и сега се поуспокои най-накрая.

# 592
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, не мога вече, на ръба съм. Точно я изкъпахме и й дадох шишето. Яде какво яде и буф - на фонтан. С 300 зора изпи 60 мл, колко повърна, не знам. Тая надежда с АР мляко да се оправи или да е нещо дребно и да отшуми. Като повърне така, шишето още й беше в устата, направо замирам. Вече за трети-четвърти път го прави, като първият се и задави.  А за мятането по време на хранене и дума няма да отварям. В ноемврийската група го отдават на рефлукса. То милото така се стресна, че после пийна още малко съвсем тихо и спокойно. Понякога яде много кротко, понякога това...В комбинация с неспането ми идва доста нанагорно.

# 593
За акането, нашият има проблем.. по един път или през ден ака и то с моя полощ, и в началото едно твърдо….натискам го с крачетата по коремчето… вие давате ли нещо и какво мога да дам, за да започне да ходи сам без проблем? Изцяло на АМ е вече.

# 594
blue Охх мисля ви да знаеш и изпращам много прегръдки Heart Аз мисля, че ще го израстете скоро. Ние втори ден не сме се изхождали по голяма нужда и се притеснявам. Пръцка си ама до там. На смесено хранене сме и даваме капки Еспумизан за коликите. Мисля да му взема пробиотик ама какъв?

# 595
blue Охх мисля ви да знаеш и изпращам много прегръдки Heart Аз мисля, че ще го израстете скоро. Ние втори ден не сме се изхождали по голяма нужда и се притеснявам. Пръцка си ама до там. На смесено хранене сме и даваме капки Еспумизан за коликите. Мисля да му взема пробиотик ама какъв?
Габи Еспумизана запича да знаеш,поне при нас такова действие имаше.Пробиотик давам Био Гая доволна съм.

# 596
blue на колко време яде? Да пробваш малко да разредиш храненията? Особено щом и трудно и с нежелание започва яденето може пък да и идва кратък интервалът. Или пък ако реве и не е съгласна с по-големите паузи да си даваш по на често, но по-малко 🤔 Стискам палци бързо да отмине този период.

# 597
И аз съм взела Био Гая, обаче го давам само три дни и няма резултат. С натеупеане ли действа?

# 598
  • до най-прекрасния мъж
blue на колко време яде? Да пробваш малко да разредиш храненията? Особено щом и трудно и с нежелание започва яденето може пък да и идва кратък интервалът. Или пък ако реве и не е съгласна с по-големите паузи да си даваш по на често, но по-малко 🤔 Стискам палци бързо да отмине този период.
Направихме й режим и я храним на 3 часа. Иначе, преди варираше между 2 и 4 часа. Следобед искаше да яде по-начесто, нощем понякога правеше по-големи паузи, не и да прескочи хранене. Беше на поискване, но сякаш това създаде много хаотичен режим. Един път яде в 16 ч, един път в 17, един път в 18. През нощта също варираше в часовете. Започна да губи нощния сън и с баща й решихме, че на точен час е най-добре. Пак варираме, но с минути, не с часове. През деня не й даваме да спи много дълго, играем си с нея, пеем й, разхождаме я из вкъщи. Знам, че е рано за режим, малка е, но мисля, че и за нея е по-добре, а и за коремчето й, да има ред в храненията. Така и капките, които давам, са в приблизително едни и същи часове. Като че ли и коликите й малко понамаляха. Пръцка, но е значително по-спокойна във вечерните часове, ака 2 пъти дневно. Ако не изпитваше дискомфорт в стомаха, щеше да е много спокойна. Сега започна и безпричинно да реве, чак се дере.

# 599
Blu, аз не че разбирам много, ама като идея, защо не опитате с друго шише, според нуждите ѝ, примерно ако пуска по-малко, ще яде по-дълго и бавно и може би няма да се дави, знам ли.. само идея.

Общи условия

Активация на акаунт