ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 26 054
  • 769
  •   1
Отговори
# 660
Никол не беше акала 5 дни - също е само на кърма, на 5тия се изходи ама беше доста малко количеството. На 6тия ден бяхме при педиатърката, която каза че не е страшно да пробвам с масажи и да хапвам киви, тиква, круши и вече ако до ден два и това не помогне да направя клизма. Та не знам дали от масажите, Линекса или крушите, ама се изходи, а на следващия ден ака три пъти като 2та беше доста обилно. Сега ще видим как ще са нещата. Преди тия 5 дена не беше акала 4, а още преди това 3. Това водеше и до миризливо пръцкане, но реално коремчето си беше меко и не дваше признаци на дискомфорт.
Иначе ни се размина първата ваксина, тъй като таткото нещо го дразнеше гърлото вечерта преди прегледа, та отложихме за следващия път. Станала е 5 килограма и 57 см, на точно два месеца беше, педиатърката беше доволна.
Аз отдавна не съм писала, но при нас се оказа че има висок риск от лактозна непоносимост. Това излезе от скрининга, които ми беше към пакета със стволовите клетки. Та реално повръщането може и да не е било от рефлукс, а от това. Педиатърката обаче каза, че не пречи да си има и двете. Единствено като мине на АМ трябва да е безлактозно и да съм по внимателна при захранването. Е поне за глутена излезе, че няма да има проблеми Simple Smile че аз съм голям любител и на хляба. Сега се опитвам аз да огранича повечко млечните въпреки, че главно на тях живея Simple Smile Днес си купих безлактозно прясно мляко Simple Smile
Положението със спането продължава да си е главно на ръце или в раницата, а нощно време върху мен. За сега го предпочитам пред реването в кошарата и после едночасови проби отново да я приспя.
Някъде из темата прочетох, че бяхте писали как се обличат дечицата когато са в слинг или раница, та да кажа че четох, а и консултантите по бебеносене казват, че трябва да са задължително с панталонки и чорапи, а не в ромпър или ританки (нещо свързано с опъването им, което  води до изкривявания или нещо такова). Аз лично не бях наясно и с каката не съм го спазвала, но пък тя и доста по-рядко е носена - обичаше си количката и си спеше в кошарата, за различка от Никол...

По колко време не са акали вашите бебоци. Днес втори ден само пръцка и се напъва много и не е акал. Педиатъра каза да направя клизма, но сякаш искам да изчакам още малко. Той е на кърма само и би трябвало да не е със запек, но знае ли човек.
От някакви капки ли не е акал?
Колко често правихте масаж и линекс тогава ли го почнахте?
Ние приемаме омнибиотик панда от 10 дни и смених био амиката с абоколикен, но май ще се върна пак на био амика, че не трябва да се цедя предварително и мога да ги давам в устата направо.

# 661
Тия колики ме оставиха и мен без слух. 😥 Взехме Лефакс и започнах да му давам него, защото от Инфакола се беше запекъл. Не беше акал 48 часа точно, след което имахме топ изпълнение. Памперсът пълен почти от край до край, пропусна...целия беше омазан, всички дрешки леш. А докато го пренасях от банята към спалнята ме опика цялата. 😂 Много беше яко, ама така се радвах, че се е изакал. И аз правих масажи на корема и "каране на колело" и ядох овесени ядки и круша. Допускам, че и това помогна.

За плюнченето и Гого започна да пуска лиги, но за успокоение да ви кажа, че с каката почти не съм ползвала лигавници. Нито като бебе, нито после със зъбите се е лигавила.

# 662
  • до най-прекрасния мъж
Алисън ще съчетаваш Био Амика и Абоколикен ли?
Те са на една основа, вероятно ще замени едното с другото.
За изпълненията след баня или при смяна на памперс книга мога да напиша. При нас е редовно да опикае или оака баща й, че той я държи аз мия. В тази връзка как къпете бебетата. Ние още я държим на ръце, но натяга вече и се чудим каква приставка ще е най-удобна за ваничката. Сега ползваме една малка ваничка, над която я държим и аз поливам с водичка и я мия. Само веднъж я сложихме да легне по гръбче и тя се чудеше какво става.

# 663
Много ми тежи на мен вече на чешмата. Само дупето му мия там, иначе във ваничка. Лошото е, че стойката й едва се побира в банята и понякога слагаме ваничката на земята...вече на два пъти ми се случва да не мога да се изправя после. 😌 Ама аз си имам проблеми с гърба де. За момента го слагаме легнал върху една тензухена пелена, придържам му главата и сапунисвам, а таткото полива. Кротува си за сега.

# 664
Пълним му ваната, която е със стойка. Има си възглавничка и го оставяме малко да се плицика вътре. Изпъва се и се кефи на живота. Зора идва като му вземем водата Grinning и започваме да го къпем 🤣

# 665
  • до най-прекрасния мъж
И нашата голямата е със стойка, но банята ни е студена и сега я мием на леглото в спалнята всеки ден (на всяко ако) над една малка ваничка. Но вече е трудно. За дупето бива, ама за цяло къпане става трудно. Веднъж ми се наложи да й измия сама дупето през нощта и видях голям зор в банята на чешмата.
Каква е възглавничката, Габи? Аз се чудех за стойка някаква, за да може детето да е във водата и до я усеща. Ще стане на 2 месеца скоро, а още не сме я оставяли да се плацика.

# 666
Нашият го мия на чешмата в банята.
Банята ни е топла.
Когато го къпя, го слагам във ваничка със стойка и ползваме посложката на Севи бейби.
Много полезно нещо, препоръчвам.
Тази подложка и едно килимче за игра са ми най-смислените покупки за децата ми.
Килимче подарихме и да колежката на мъжа ми, та и тя каза, че това ѝ най-ползваният и практичен подарък, който е получила за нейното дете.

# 667
Омнибиотик Панда давам още от началото, после започнахме и с Инфакол, в последствие добавих и Абоколикен.. ефект не мисля че има, но си ги давам за мое успокоение 🙄😁
Ака всеки ден по веднъж на ден, само на два пъти се е случвало да пропуска по един ден.

За къпането - след като зарастна пъпа започнахме да я къпем във ваничката, а дупето го мия на мивката. Ваничката ни е със стойка и вътре от едната страна има една полегнала част където си я оставям да си легне и само я придържам да не се обърне и цопне настрани. Много обича водата и да се къпе или да я мия, после се сърди като я извадим.

# 668
И нашата голямата е със стойка, но банята ни е студена и сега я мием на леглото в спалнята всеки ден (на всяко ако) над една малка ваничка. Но вече е трудно. За дупето бива, ама за цяло къпане става трудно. Веднъж ми се наложи да й измия сама дупето през нощта и видях голям зор в банята на чешмата.
Каква е възглавничката, Габи? Аз се чудех за стойка някаква, за да може детето да е във водата и до я усеща. Ще стане на 2 месеца скоро, а още не сме я оставяли да се плацика.
Възглавничката е на Lorelly (не знам дали така се пише) най обикновенна. Нашата баня е много студена и си го къпем в спалнята. То пада едно мъкнене на вани, стойки, кофи и т.н Grinning Абе забавно си е.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 22:17 от gabby92

# 669
А ако пуснете духалка в банята за 5 минутки преди къпане няма ли да успее да позатопли? Това мъкнене и къпане в спалнята ми се вижда доста ангажиращо и досадно, аз не бих издържала разправията всяка вечер 🤔

# 670
А ако пуснете духалка в банята за 5 минутки преди къпане няма ли да успее да позатопли? Това мъкнене и къпане в спалнята ми се вижда доста ангажиращо и досадно, аз не бих издържала разправията всяка вечер 🤔
Butterfly съмнява ме да се затопли, защото е с външна стена, Стара дограма и си е доста студено. Ние дето сме големи, че бързо влизаме и бързаме да се изкъпем. Но не е лоша идея да опитаме. Благодаря ти Heart

# 671
И нашата баня не е особено топла, но пускаме духалката за 5 Мин преди баня и вътре става дори по-топло отколкото в спалнята. Но и банята ни е малка.

Лайка, може ли да споделиш какво е килимчето? От известно време обмислям и аз да купя и бях видяло едно у една приятелка, но още се чудя.

# 672
И на нас една от най-смислените ни покупки беше килимчето за игра - доста дълго време го ползваше. Нашето беше това на Tiny love

Малко извън другите теми, които обсъждаме, но току що попаднах на това и ми стана много мило и наистина минава..
Даже напоследък ми става едно мъчно, че имам чувството че в умората си някак съм пропуснала да се радвам на някои моменти в отглеждането на първото ми дете 😔

"Минава! Наистина!
Започват да спят!
Започват да ядат!
Започват да разбират!
Започват да ходят!
Започват да играят сами!
Започват да сядат на гърне!
Започват да заспиват сами, в собствена стая!
Спират да реват за всичко!
Спират да се будят по 100 пъти нощем!
Спират да цапат всичко след всяко хранене!
Спират да боледуват толкова често!
Спират да си смучат пръстите!
Спират да лапат всичко, което намерят!
Спират да вършат работата в памперсите и гащите!
Спират да искат биберон!
Спират да спят във вашето легло!
Родителството е прекрасно, но има и трудни моменти, когато умората си казва думата, когато ти се иска просто да спиш - сам, в твоето легло, без дете в него, без да ставаш за вода/мляко/колики/сироп за температура/просто гушкане. Има моменти, когато се притесняваш, че създаваш ужасен навик, но пък не виждаш и друг изход. Има моменти, когато си отчаян - кога ще избият тези зъби най-после? Кога ще започне да се храни нормално? Вечно ли ще е с памперс? Защо връстниците му говорят, а той не?
Трудно е. Но минава. Всичко. Остава само едно и то е най-важното. Любовта към човечето, което от чертичка на теста, през точка на екрана, до вързопче в одеалце, се е превърнало в истински човек. И не, заслугата не е изцяло твоя, но и ти си помогнал.
Затова ако днес ти е трудно - дишай! Трудното ще отмине. Хубавото - никога! " ❤

# 673
Pgeober, ето от този тип е
€ 21,36 | Waterproof Baby Play Mat Baby Room Decor Home Foldable Child Crawling Mat Double-sided Kids Rug Foam Carpet Game Playmat
https://a.aliexpress.com/_mPxVqgo
Аз моето го купих от олх, но не намирам обява сега за такова.
Все още се ползва ежедневно.
Взимаме го и като пътуваме.
Удобството му е, че не плъзга, почиства се лесно даже и да се разлее нещо или малкото човече да си разлива шишето с водата по него, както обича да прави големият ми син, от пяна е, така че няма проблем и да падне да него, сгъваемо е.
Абе, много много съм доволна.
Бътерфлай, направо ме разплака Heart

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 23:18 от Лайкa

# 674
Лайка не бях виждала такова, но изглежда много удобно и хем е голямо, хем се сгъва, за пътуване със сигурност е много удобно - ще търся да взема, мерси че сподели 😁

Общи условия

Активация на акаунт