ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 891
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
Дами, ние с кърменето нямаме особен успех, но проблема е друг. На 1месец и 8 дни сме, а дневния сън е мираж при нас. Ето пример от днес събуди се в 5:30 и заспа в 7, но върху мен, дремнах и аз 40 минути и в момента в който го оставих до мен на спалнята започна да се мята и се събуди. Спи при мен на спалнята, защото така ми е по-близо и така знам, че ще го чуя със сигурност. През нощта няма проблем и си спи много добре.

# 646
Момичета, както се радвах, че беба си изяжда всичко, тая нощ ми се разказа играта. Надявам се скоро да си легна. Такъв рев му удари от 0.15 до 1.45, че ви е бедна фантазията. Цока бибата бясно и реве, та се дере. Коликите са брутални тая нощ. Яде в 2 ч, уж заспа, аз вече виждах светлина в тунела да си легна, но уви. Точно я оставих и взе да се напъва и се събуди. До 5 уж заспи, стресне се. Сега от умора изпи 30 мл и ми спи на рамото. Надявам се да си легна до половин час. Нямам гръб вече от тоя стол и умирам за поне 2 часа сън.

И при нас така, викам си ние сме с по-леки колики и се утешава с бибата и си спи горе-долу добре, но тази вечер като ревна в 4 до 6 рева нон стоп. Ся се мъчи да спи, но пак е доста неспокоен.

# 647
Не съм чела, съжалявам. Али, радвам се, че си писала и сте вкъщи (само това видях...)
Денц, какво е положението? Сега се сетих, че има проследяващи устройства за дишането на бебето. Като напишеш baby monitor for sleep apnea ще излязат. Не са евтини, но във вашия случай си заслужава според мен.

# 648
Денц, какво е положението? Сега се сетих, че има проследяващи устройства за дишането на бебето. Като напишеш baby monitor for sleep apnea ще излязат. Не са евтини, но във вашия случай си заслужава според мен.
Благодаря, ще разгледам тези устройства задължително!
Иначе ни се случи за 3ти път, докато е била само с баща си, който е реагирал светкавично и я е обърнал по коремче. Беше изтекла само лигичка. Възможно е да се е задавяла с това всичките пъти, което обяснява защо не е било скоро след хранене. Не, че си няма и рефлукс де. Намерих теми тук, че се е случвало и на много други хора. Бебетата на тази възраст не знаели как да преглъщат слюнката все още. През деня я слагаме на шезлонга при нас, че сме по-спокойни като ни е пред очите, а вечер спи настрани върху антирефлуксно матраче, подпряна с възглавницата. Надявам се да го израсте преди да дойде никненето на зъбите, защото тогава много почвали да се лигавят.

# 649
Денц, нашите са на 2 месеца и почти 3 седмици и вече започнаха да имат лиги, така че не е чак при зъбките. Не искам да те стряскам, но по-добре да сте подготвени, че е по-рано.

# 650
Денц има една група във фейсбук Декемврийски бебета 2021,мисля че така е името,та там наскоро видях публикация за задавяне,може да се включиш и да откриеш нещо полезно.

# 651
Да, и при нас започна да се лигави, редовно вече ми е мокро на рамото. Имах предвид, че при зъбите може би ще е повече? Дано дотогава поне да се научи да преглъща слюнката.

На възглавницата за спане настрани я слагам като номер 3, но тя все гледа да се завърти като номер 12. Head Band Тази сутрин, заедно с възглавницата се беше изхлузила надолу и си беше забила за пореден път главата в кошарата (тя е от платнените сгъваеми).

Скрит текст:

# 652
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, някой дава ли Омнибиотик Панда? Знам за Ирен, ако може за сподели как са нещата. Днес купих, след снощния зор това ми е надеждата. Писах и на педиатърката, ще давам Био Амиката на всяко хранене. АР млякото е с повечко лактоза и положението с коликите се влоши. Поне спахме от 5.30 до 8 и от 8.30 до 11.30. Днес цял ден е на ръце и много й се спи.

# 653
По колко време не са акали вашите бебоци. Днес втори ден само пръцка и се напъва много и не е акал. Педиатъра каза да направя клизма, но сякаш искам да изчакам още малко. Той е на кърма само и би трябвало да не е със запек, но знае ли човек.

# 654
blue и аз днес почнах пандата, също сме с много силни колики, давам Абоколикен, поръчах и Био Амика coolyto при нас е малко по-сложно, защото бебчо има и коремна интервенция, но ми казаха ако не ака 48 часа даправя клизма. За щастие не се случвало, защото и мен ще ме е страх, но при него наистина е важно да ака всеки ден

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 17:30 от AlisonParker

# 655
blue и аз днес почнах пандата, също сме с много силни колики, давам Абоколикен, поръчах и Био Амика coolyto при нас е малко по-сложно, защото бебчо има и коремна интервенция, но ми казаха ако не ака 48 часа даправя клизма. За щастие не се случвало, защото и мен ще ме е страх, но при него наистина е важно да ака всеки ден

Как сте вкъщи? 🤗 Много топли прегръдки за малкото юначе! Сигурно вече доста е дръпнал да порасне ☺️

# 656
По колко време не са акали вашите бебоци. Днес втори ден само пръцка и се напъва много и не е акал. Педиатъра каза да направя клизма, но сякаш искам да изчакам още малко. Той е на кърма само и би трябвало да не е със запек, но знае ли човек.

Нашето също е на Къчър а. Педиатърката ме предопреди , че кърмачетата усвояват кърмата на 100% и може да не скара дори по 5/6 дни и не е проблем. Нечули страшно и нашата имаше два дни дето не беше акала изцяло, а само като е пръскала леко заьапане на 1 месец е

# 657
  • София
Никол не беше акала 5 дни - също е само на кърма, на 5тия се изходи ама беше доста малко количеството. На 6тия ден бяхме при педиатърката, която каза че не е страшно да пробвам с масажи и да хапвам киви, тиква, круши и вече ако до ден два и това не помогне да направя клизма. Та не знам дали от масажите, Линекса или крушите, ама се изходи, а на следващия ден ака три пъти като 2та беше доста обилно. Сега ще видим как ще са нещата. Преди тия 5 дена не беше акала 4, а още преди това 3. Това водеше и до миризливо пръцкане, но реално коремчето си беше меко и не дваше признаци на дискомфорт.
Иначе ни се размина първата ваксина, тъй като таткото нещо го дразнеше гърлото вечерта преди прегледа, та отложихме за следващия път. Станала е 5 килограма и 57 см, на точно два месеца беше, педиатърката беше доволна.
Аз отдавна не съм писала, но при нас се оказа че има висок риск от лактозна непоносимост. Това излезе от скрининга, които ми беше към пакета със стволовите клетки. Та реално повръщането може и да не е било от рефлукс, а от това. Педиатърката обаче каза, че не пречи да си има и двете. Единствено като мине на АМ трябва да е безлактозно и да съм по внимателна при захранването. Е поне за глутена излезе, че няма да има проблеми Simple Smile че аз съм голям любител и на хляба. Сега се опитвам аз да огранича повечко млечните въпреки, че главно на тях живея Simple Smile Днес си купих безлактозно прясно мляко Simple Smile
Положението със спането продължава да си е главно на ръце или в раницата, а нощно време върху мен. За сега го предпочитам пред реването в кошарата и после едночасови проби отново да я приспя.
Някъде из темата прочетох, че бяхте писали как се обличат дечицата когато са в слинг или раница, та да кажа че четох, а и консултантите по бебеносене казват, че трябва да са задължително с панталонки и чорапи, а не в ромпър или ританки (нещо свързано с опъването им, което  води до изкривявания или нещо такова). Аз лично не бях наясно и с каката не съм го спазвала, но пък тя и доста по-рядко е носена - обичаше си количката и си спеше в кошарата, за различка от Никол...

# 658

Най-много не беше акал 3 дни и на 3тия ден се консултирах с педито каза да му дам 3мл Лактулоза и да правя масаж на коремчето по часовниковата стрелка, и ако и това не помогне упражнение все едно кара колело и в краен случай скален термометър леко раздразва ануса. А ние сме на смесено хранене.

# 659
Алисън ще съчетаваш Био Амика и Абоколикен ли?

Общи условия

Активация на акаунт