ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 870
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Добър ден, как сте?
Аз реших да давам със шише 24 часа,да засека колко яде и по колко.Засега засякох,че яде по 70 мл,което за бебе на два месеца ми се вижда малко,но добре наддава.За месец е качил 1.100.Първия месец качи 700 гр,но нямаме цял месец,понеже стояхме 10 дни в болницата,та за 20 дни ги е качил.Сега ще видя колко ще е общото количество,четох в групата за кърмене,че се смята 150 ми на кг/телесно тегло.Той е 4,200 и трябва да изяжда 630 мл.Ще видя дали ги изяжда.Другото,което се чудя дали не трябва да взема следващия размер биберон,че с тази,която е S,много бавно яде,над 30 мин ги яде тези 70 мл.Почнах да се чудя дали не трябва следващия размер.Най вероятно ще купя и е опитам нищо не пречи,ако е голяма ще я оставя за по нататък.Сега се опитвам да вкарам и режим на спане,като спазвам интервали на будуване.Ще видим докъде ще го докарам.Нещо въобще не ми се получава,трудно заспива,или го слагам по късно,или по рано.Консултснта по сън казва,че трябва лесно да заспива,ако сме уцелили точното време.Вашите деца в колко лягат вечер и в колко се събуждат сутрин.
Моето заспива в 9,после след 15 мин се събужда и с 300 зора го приспивам отново до към 10-10.30 и в 6 сутринта се е ококорил.Къде бъркам не знам.Малко ли се изморява,преуморен ли е....Въобще не мога да му хвана края на това с режима за сън.
То май на нищо не мога да му хвана края.
Simple Smile

Привет!  Аз съм от ноемврийките,но следя и вас. Моята госпожица е на 2м. и 10 дни. Тя е изцяло на АМ,защото нямам кърма. Относно биберона ние още сме с този 0м. Имам едно шише,което с по-голяма биба,но като че ли не й допада. Тя яде около 90-120мл и е 5кг близо. За спането  като цяло през деня е почти мираж,вечно мрънка,вечно е кисела,отавам го на това,че се превъзбужда. Но дори да успея да я приспа,сънят й е кратък,неспокоен и къс. Буди се и или почва да плаче или да мрънка нещо. Вечер обаче спи! Последното й хранене е в 22:30-23:00 и заспива до към 08:00-08:30. Да не повярваш хаха. Забелязала съм колкото повече не спи през деня толкова повече спи вечер. Лично за мен дрямката вечер между 19:00-22:00 ако е възможно аз я измествам и гледам да спи до към 17-18:00 часа. После си играем,къпем я и то минава времето,храня я в 22:30 и заспива. Но да ако бебето е много преуморено се получава така,трудно приспиване и става нервно и кисело бебе.

# 631
Лолита10, опитвам се да го държа буден няколко часа преди вечерния сън,но той яде в 9 и директно заспива,още докато яде.Това е по скоро някаква дрямка,защото трае 15,20,30 мин и след това се ококорва.След това трудно го доприспивам.Аз също така бих искала,да си ляга 22.00-22.30 и да се събужда 8-8.30, понеже всички лягаме и ставяме по това време.Някъде бъркам,понеже се събужда в 6, пак заспива,но му е необходимо около час,заедно с храненето.Днес ще опитам до 6 да е най късно последното спане и до 9 да го държа буден,след което ще го храня и то горе долу ще дойде 10.Въртя всякакви схеми,но ако ги нямаше коликите,щеше да е по лесно с режима.

# 632
Лолита10, опитвам се да го държа буден няколко часа преди вечерния сън,но той яде в 9 и директно заспива,още докато яде.Това е по скоро някаква дрямка,защото трае 15,20,30 мин и след това се ококорва.След това трудно го доприспивам.Аз също така бих искала,да си ляга 22.00-22.30 и да се събужда 8-8.30, понеже всички лягаме и ставяме по това време.Някъде бъркам,понеже се събужда в 6, пак заспива,но му е необходимо около час,заедно с храненето.Днес ще опитам до 6 да е най късно последното спане и до 9 да го държа буден,след което ще го храня и то горе долу ще дойде 10.Въртя всякакви схеми,но ако ги нямаше коликите,щеше да е по лесно с режима.

Да,това си е чиста дрямка,моята понякога също се унася по този начин докато я храня. Но като я вдигна да се оригне се разбужда. Попринцип то не може винаги да заспиват веднага или за кратко време, при нас също има периоди в които след хапване мрънка около час и повече.  Ето тази сутрин стана в 08:30,  в 09:00 я нахраних след което до 11:00 часа беше мрънкане и недоволство. Сега заспа като и пуснах бял шум,при нас помага. Знам,че бебетата не трябва да будуват повече от 90мин накуп,защото нервната им система е много незряла и се превъзбуждат тотално. Но в моя случай тя будува дори по 6-7 часа без успех да заспи. :Д
Аз отдавам именно на това дългия й нощен сън. Днес сме при педиатърката и също ще я питам за съня.

# 633
Бяха ни казали Био Гая за 1 месец - изкарахме курса и го спрях. Био амика му давах и от няколко дни и нея я спрях. Честно казано, дали е по-добре с коликите не знам, но въобще не е по-зле. Само ако от време на време се свива повече и има газове, давам по минимум доза Лефакс. Купих нова опаковка Амика наскоро, но се чудя дали въобще има смисъл.

Имам чувството, че само ние нямаме никакъв режим 😀 Не знам какъв подход да предприема и кое е най-правилно за още малко бебе, че и на смесено хранене. Преди бях сигурна, че на поискване трябва да е, сега малко се колебая, когато пропуска няколко хранения.

Досега си работеше много добре за наддаването му да го оставяме да си спи когато и колкото иска, затова и така продължаваме. Едни дни прави по една или няколко дълги паузи (3,4ч или дори и 5 понякога, в които обаче имаме задачи, де да беше сън за всички 😀), други дни си будува с много часове. Често заспива след яденето и само трябва да не се разбуди като го сложиш в кошарата. Това не става обикновено, та го гушкаме и слагаме в леглото няколко пъти. Или му даваме биберон и пускаме бял шум. Веднъж методите работят бързо, друг път не. Тоест - заспиванията са в много различни часове.

И честно казано не знам в кой случай (на бодърстване или сън през деня) спи по-добре през нощта. Нощно време си се буди горе-долу на 3ч и докато оправим яденето, памперс, аз нали се и цедя, дремвам за по 2ч едвам и пак трябва ставане. С такива дремки нямам сили да мисля и смятам часове на сън и будуване. Знам обаче, че около 3тия месец е хубаво да се мисли за режим със сигурност... Радвам се поне, че докато се цедя може ММ да го храни, а и с бюстието за свободни ръце си върша и други неща междувременно.

# 634
Здравейте, някой да се е сблъсквал с почти постоянно напъване и почервеняване на бебе. Дали са колики? Има го от 2 седмици и все си мисля че са колики, но си ака нормално, само днес не е акал и много се напъва и реве.

# 635
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, някой да се е сблъсквал с почти постоянно напъване и почервеняване на бебе. Дали са колики? Има го от 2 седмици и все си мисля че са колики, но си ака нормално, само днес не е акал и много се напъва и реве.
Колики, тих рефлукс или и двете.

# 636
Колики, тих рефлукс или и двете.
Може и колики значи, повръща по малко от време на време и като яде си свива крачетата. Смених био амика с абоколикен и давам от време на време Лефакс. Днес не е акал, вчера ака 1 път, а онзи ден 5 пъти. Дали не го мъчи запек, но е само на кърма?

# 637
Момичетата казваха, че симетиконът запича, мисля, че в Лефакс има?

# 638
Момичетата казваха, че симетиконът запича, мисля, че в Лефакс има?
Да, но аз му давам минимално количество и то само по едно впръскване

# 639
  • до най-прекрасния мъж
По-добре запек, отколкото колики. Нашите изглежда са брутални, спи ми в ръцете и реве. Поне рефлуксът се поуспокои и взе да яде.

# 640
Здравейте, възможно ли е бебето да има разтройство заради коликите? Снощи имаше зверски колики, и днес памперса не е красив.
Възможно е.
И бебка от няколко дни е със зверски колики и съдържанието в памперса също се промени - и цвета, и консистенцият, и ароматът

# 641
Някой с предложение за хубава нощна лампа, може би някоя, която се слага на кошарата. Страх ме е да спим в пълна тъмнина, все още доста се притеснявам и искам да мога да виждам малчо през нощта

# 642
Някой с предложение за хубава нощна лампа, може би някоя, която се слага на кошарата. Страх ме е да спим в пълна тъмнина, все още доста се притеснявам и искам да мога да виждам малчо през нощта

Ние ползваме, Али, лампа за четене от Амазон. Защипвам я на кошарата и се зарежда с usb на всеки няколко дни или я държиш включена нон стоп. Въртиш си я на всички посоки и може да се сменя силата на светлина, има и 3 цвята. Много е удобно. С докосване се светва. Аз не я държа цяла вечер включена, но реално можеш и хубавото е, че е гъвкава и можеш да я насочиш в различна посока, да не свети директно. И не са и скъпи. Ейтакава е моята: https://www.amazon.fr/Cocoda-Rechargeable-Temp%C3%A9rature-Lumin … _rp_6_sc&th=1

# 643
Това, което Rayli e предложила ми се струва много удобен вариант.
Аз бях решила да взимам тази, защото тези, които имаме на спалнята са доста силни, но ни подариха лампа-прожектор на Chicco и ползвам нея, тя обаче е с таймер и се изключва - върши ми работа, защото я пускам само като се събуди, но честно казано ако не беше подарък не бих дала толкова пари за лампа.. 
Също си сложих на контакта до нощното шкафче такава - ако искам само да погледна към креватчето без да ставам и без да пускам по-силна лампа.

# 644
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, както се радвах, че беба си изяжда всичко, тая нощ ми се разказа играта. Надявам се скоро да си легна. Такъв рев му удари от 0.15 до 1.45, че ви е бедна фантазията. Цока бибата бясно и реве, та се дере. Коликите са брутални тая нощ. Яде в 2 ч, уж заспа, аз вече виждах светлина в тунела да си легна, но уви. Точно я оставих и взе да се напъва и се събуди. До 5 уж заспи, стресне се. Сега от умора изпи 30 мл и ми спи на рамото. Надявам се да си легна до половин час. Нямам гръб вече от тоя стол и умирам за поне 2 часа сън.

Общи условия

Активация на акаунт