ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 894
  • 769
  •   1
Отговори
# 135
Нашите също много се будят когато ги оставяме в леглата. За да ги при спим духаме със сешоар в коремчетата.
Това с къпането късно за да са спокойни и за по-дълга пауза, не проработи първата вечер. Ще пробваме пак утре.

# 136
Рошличка, и при нас снощи беше така.
Той и през деня не спа много добре, та очаквах вечерта да е трудна, ама той направо ни разказа играта.
И големият милият е с афти в устата, та и той горкият не може да спи и се буди с рев, та е чудо направо.
Вчера се разминаваме с мъжа ми у нас и му викам "на ръба съм" и той " и аз".
Не знам какво ще правя като остана сама с двете деца.
Че и през терасата не мога да се метна, защото сме на 1ви етаж Joy

# 137
Пеперудке , звучи като че вече имате изграден приличен режим. А защо цедиш, а не даваш директно гърда?

Ние вчера имахме драматична вечер. В продължение на 5 и повече часа редувахме гърда и дундуркане по един час. Не искаше и не искаше да спи това дете. Заспиване за по малко в ръцете на баща си или върху мен и всеки опит за слагане в кошарата беше последван от рев. На ръце също уж заспиваше и после ококорваше едни големи очи.. Даже не знам в колко часа успяхме да я приспим. Бях се отчаяла. 😭 Днес е нов ден, надявам се да не прилича на вчерашния.
При мен е ясяка вечер. Заспива и като го оставиш веднага се буди и започва да плаче. Незнам вече защо така, да не би да се е стреснал нещо. Нямам друго обяснение…

# 138
Весели празници момичета.Намерих малко време да ви изчета.
Аз имам голям проблем с кърменето.
Просто е ужасно.Болки,рани,помпи.Засега успявам изцяло на кърма,като редувам гърда и шише.Не засуква добре,понякога засуква дълбоко,друг път не.Поставям го правилно,но според мен проблема е в малката му устичка.
Някаква мъка е ви казвам.По 20 мин чакам онази голяма уста,за да засуче дълбоко,при което той се изнервя,аз се изнервям,ако засуче плитко го вадя,после пак слагам и става една борба.Имах рани на двете гърди.
В лявата минаха и засега кърмя само от нея,от дясната цедя и давам с шише.Това с милилитрите не му хващам края.Калоян не яде със сигурност 100/110.Нарочно имахме хранения изцяло със шише,за да засека колко яде и видях,че повече от 60-70 мл не изяжда.Обяснявам го с по ниското му тегло.В момента е на един месец и вече стана 3 кг.
Нашата педиатърка също отказа посещение.
На 23 ни беше първия преглед.Каза,че вит К не се дава на кърмените деца и съвсем ме обърка.За вит Д каза по 2 капки.
Понеже давах Колийф,омнибиотик панда и Инфакол,каза че щом е на кърма да оставя само инфакол,другите две били излишни,имало си ги в кърмата.
Вече месец не съм спала,коликите са ужасни.Купих Sab simpleks сякаш облекчават нещата,защото от два дни подремвам по час,два между храненията.
Напоследък се замислям за консултант по кърмене,че ми писна от тези билки при кърмене.

# 139
  • София
Ох, значи и в това не сме сами. 🥺
Спомням си първите вечери как я проверявах дали диша - толкова спокойно спеше. А сега ми е мъчно да я гледам как мрънка насън.

Днес трябва да дойде педито, за да се запознаем. Дано намерим някакво решение за това спане. 🙄

# 140
Пеперудке , звучи като че вече имате изграден приличен режим. А защо цедиш, а не даваш директно гърда?

Пробвах отначалото да давам от гърда, обаче освен че е малко кърмата и слабо тече (с помпата на капки), тя суче по 40 минути, изморява се, съдира се от рев защото е гладна, накрая като дам АМ пийва съвсем малко, заспива от умора и не се наяжда достатъчно, след 1-2 часа пак същата драма и се вкарваме в омагьосан кръг на недояждане, тя е преуморена, после не може да заспи..

krisi щом е с по-ниско тегло е нормално да не изяжда цялата препоръчителна доза, важното е да наддава. Нашата бебка се роди 3200, миналата седмица (на 3 седмици) беше 3800, но също не си изяжда цялата доза. Много е хубаво, че имаш кърма - консултант по кърмене може би ще ти е много полезен, за да потръгнат нещата с правилното поставяне на гърда.

# 141
И днес е същото - затвори очитв, уж е заспал и след 5мин се ококори и почне да мята ръцете.
Не иска да го носим, не иска нищо.
Наял се е, изакал се е, измит с чист памперс и не и не!

# 142
  • София
И днес е същото - затвори очитв, уж е заспал и след 5мин се ококори и почне да мята ръцете.
Не иска да го носим, не иска нищо.
Наял се е, изакал се е, измит с чист памперс и не и не!
Същата работа и при нас! Едно към едно. Заспива върху мен, спи 5 мин така, местя в леглото спи още няколко минути и почва рев. На гърда не иска. Суче 2-3 пъти и заспива. В чудо се виждаме вече.

На мен я ми се събират 4 часа сън за денонощие, я не. Днес се събудих и с главоболие и едва гледам. 😩

# 143
  • до най-прекрасния мъж
Спокойно, момичета, и ние сме така. Вчера беше истинско слънчице - яде и веднага си заспива. Обаче, снощи ни разказа играта. Заспа изкъпана, нахранена и сменена към 20 ч. Вече предвкусвах спокойна вечер с книжка в ръка. Е, да, ама не. Спокойствието трая 30 мин, след които се събуди с рев. Гушках, люлях, пях песни, нищо. Взех я върху мен, нищо. Накрая минаха два часа от предходното хранене и предложих мляко. Пи малко и напълни памперса солидно. Преди това не беше акала малко повече от 24 ч. Измихме я, защото положението беше страшно и не ставаше за забърсване само. От там се превъзбуди и се дундуркахме до 23.30, когато пи отново мляко и разгеле заспа. Поне нощта беше спокойна с още едно хранене към 3 ч. И аз забелязвам, че е неспокойна, когато пълни памперса и пръцка. Когато го прави, докато яде има в чувството, че ще я изпусна, така се гърчи. Не знам нормално ли е, но май да. Сега спи, пръхти, пъшка, ръмжи и току пръцне. Явно коремчетата ги тормозят на тази крехка възраст. Ние се закрепихме на 70мл мляко и повече не искаме. Понякога даже не ги изпива. Започнах да предлагам по 80, но засега остава. Вчера си мислех, че докато се научим какво искат, те ще пораснат. Тази сутрин се разрева, защото искаше да я гушна като ембрионче и така да я приспивам, а не легнала. Просто за всяко нещо май си е въпрос на проба-грешка. Ударих му един рев, защото от днес сме си само двете, таткото ни е на работа, а мен ме тресе депресия май.

# 144
Весели празници момичета.Намерих малко време да ви изчета.
Аз имам голям проблем с кърменето.
Просто е ужасно.Болки,рани,помпи.Засега успявам изцяло на кърма,като редувам гърда и шише.Не засуква добре,понякога засуква дълбоко,друг път не.Поставям го правилно,но според мен проблема е в малката му устичка.
Някаква мъка е ви казвам.По 20 мин чакам онази голяма уста,за да засуче дълбоко,при което той се изнервя,аз се изнервям,ако засуче плитко го вадя,после пак слагам и става една борба.Имах рани на двете гърди.
В лявата минаха и засега кърмя само от нея,от дясната цедя и давам с шише.Това с милилитрите не му хващам края.Калоян не яде със сигурност 100/110.Нарочно имахме хранения изцяло със шише,за да засека колко яде и видях,че повече от 60-70 мл не изяжда.Обяснявам го с по ниското му тегло.В момента е на един месец и вече стана 3 кг.
Нашата педиатърка също отказа посещение.
На 23 ни беше първия преглед.Каза,че вит К не се дава на кърмените деца и съвсем ме обърка.За вит Д каза по 2 капки.
Понеже давах Колийф,омнибиотик панда и Инфакол,каза че щом е на кърма да оставя само инфакол,другите две били излишни,имало си ги в кърмата.
Вече месец не съм спала,коликите са ужасни.Купих Sab simpleks сякаш облекчават нещата,защото от два дни подремвам по час,два между храненията.
Напоследък се замислям за консултант по кърмене,че ми писна от тези билки при кърмене.
Същата работа почти е и при нас. Свързах се с доброволен консултант по кърмене. Според нея устата на бебето е все още малка, а гърдата е голяма. Посъветва ни да поизчакаме малко. Добре, че са измислени електрическите помпи. Таткото е много доволен, когато дава на бебето с шише. Всяка вечер мажа с Лансинох още от началото, зърната ми са чувствителни.

# 145
Аз се чудих, смятах, маях и накрая от намалението в Озон (има и в бейби.бг) си взех двойната помпа на Медела. Преродих се, за нула време приключвам, вместо на час по лъжичка с единичната. Цената е ужасна, но много разчитам на нея и почти половин час бонус на сесия, като правя над 5 сесии на ден, е невероятен подарък. Имам чувството, че е и по-ефективна, отделно е по-тиха също.

# 146
  • София
Аз минавам да се оплача. Дойде педиатърката, която уж бяхме избрали и хич не ни допадна.

Това нашето се оказа, че са колики, ама го разбрах като говорих в 3-4 приятелки с деца. Педиатърката само каза - сигурно са колики и изписа капки Колийф. ММ отиде да ги купи и ще четем как се приемат, че тази ни каза "То на опаковката си пише" 😳
Отделно почна да ме съветва за кърменето. Да не съм я държа та повече от 10 мин на гърда; да се цедя, че да видя колко приема тя; трябвало по 90 мл на хранене да има (Яна е на 9 дни) и да имала 7 хранения през 3 часа и нощно само едно. 😳 Не можело било на поискване щото така се претовсрвало стомахчето и от там били коликите.
Аз да съм минела на диета - без млечни, бобови, плодове и зеленчуци(а аз дори не съм яла тези неща откакто се е родила).
Казах ѝ че има по 6-7 акани памперса и достатъчно тежки намокрени, но не ме отрази. За мен това е достатъчен ориентир, че детето се храни и не е гладно. Не виждам как да ѝ изградя режим на 3 часа с кърма на нейните 9 дни и то с тези колики.

Както и да е. Набързо говорих с моя приятелка и ще сменяме педиатъра с нейния. Страшно се разочаровах от тази.

# 147
Здравейте, аз се включвам с едно по-различно питане. Преди няколко дни ми се поду щитовидната жлеза. След празниците имам час за ендокринолог, на някоя мама дали й се е случвало след раждането?

# 148
Аз минавам да се оплача. Дойде педиатърката, която уж бяхме избрали и хич не ни допадна.

Това нашето се оказа, че са колики, ама го разбрах като говорих в 3-4 приятелки с деца. Педиатърката само каза - сигурно са колики и изписа капки Колийф. ММ отиде да ги купи и ще четем как се приемат, че тази ни каза "То на опаковката си пише" 😳
Отделно почна да ме съветва за кърменето. Да не съм я държа та повече от 10 мин на гърда; да се цедя, че да видя колко приема тя; трябвало по 90 мл на хранене да има (Яна е на 9 дни) и да имала 7 хранения през 3 часа и нощно само едно. 😳 Не можело било на поискване щото така се претовсрвало стомахчето и от там били коликите.
Аз да съм минела на диета - без млечни, бобови, плодове и зеленчуци(а аз дори не съм яла тези неща откакто се е родила).
Казах ѝ че има по 6-7 акани памперса и достатъчно тежки намокрени, но не ме отрази. За мен това е достатъчен ориентир, че детето се храни и не е гладно. Не виждам как да ѝ изградя режим на 3 часа с кърма на нейните 9 дни и то с тези колики.

Както и да е. Набързо говорих с моя приятелка и ще сменяме педиатъра с нейния. Страшно се разочаровах от тази.

Рошличка Ние с теб сме родили на един ден, и в общи линии онзи ден като водихме малкия на педи по спешност тя каза същите неща с изключение на това да мина на диета. Ние утре сме при нашата педиатърка на консултация.

# 149
  • София
Габи, предполагам че повечето педиатри мелят едни и същи заучени неща. Това е в пълен противовес с всичко  за кърменето, което съм чела и опитвам да прилагам. Консулта по кърмене в болницата ми каза, че бебето не е робот и не може да се очаква да суче като машина. Нормално е да се изморява, докато заякне и да му трябва повече време да суче.

Помпата ми за кърмене е от близка приятелка - Томи Типи. Не знам аз ли съм смотана, ама с нея почти нищо не мога да изцедя. Ако на ръка цедя 10 мл. За 5 мин с помпата ми трябват поне 20 мин. А бебка усещам че прави по-добър вакуум от помпата. Някой тук беше написал, че помпата не може да изсмуче толкова мляко, колкото бебето и съм склонна да вярвам, че е така.

Ааа сетих се и още нещо, което тази жена каза и ми се стори странно. В момента бебка е облечена с боди с дълъг ръкав, панталонки и чорапи. Съответно когато не е завита е гушната. Трябвало горните дрехи да са два пласта задължително. Това също ми се стори странно. По принцип я обличам и с къс ръкав и ромпър, но един дълъг ръкав без нищо отдолу не мисля, че е малко. Аз и ММ ходим по тениска и ми се струва нормално детето да е с дълъг ръкав, но чак с два ката дрехи.. В стаята е 23 градуса. Климатика е настроен на 22, но явно с присъствието си вдигаме градуса.
Как обличате вие бебоците?

Общи условия

Активация на акаунт