ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 26 179
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
Честита Нова Година, мами ❤️ Само здраве, обич, щастие и достатъчно сън! 🤗🎉

# 196
Честита нова година и от мен!
С пожелание за много спокойствие, топли моменти и любов ❤️

# 197
Честита Нова година, мами! Много здрава, спокойна и поспалива да бъде!
Аз стартирам болна пак 😤 До сега проучвах лекарства съвместими с бременност, вече почвам тези съвместими с кърмене. 😌

Доста ми беше зле снощи и май за първи път от съзнателния си живот проспивам новата година. Георги и той си я проспа с мен. 😅 Дръпнах му късметче от баницата и се падна мързелът. Дано е мързеливко и да си поспива. 😁

# 198
Честита Нова Година!Живи и здрави 🍀 Идвам с въпрос тези ,които използват АМ на кое точно се спрях те?

# 199
Минавам да се оплача от вчера. Беше ужасно, мъжът ми си легна в 8 сутринта.
На село сме, токът спря, децата бяха брутално нервни. Едната я усетих, че си обърна измести нощното спане... Мъжът ми тича след всички (с неговото семейство сме), демек разбирайте, че 4 деца гледа и резултатът е невероятна болка в крака и куцане. Не знам как ще издеяни, искам да се прибираме, вкъщи поне няма стълби и разстоянията са никакви.
Забравих и да напиша какво стана при гастрото. Момичетата започнаха да повръщат след почти всяко хранене. Ако кърмя в леглото повечето пъти не повръщаха, но и там започнаха. Повръщат веднага след ядене, а може и след 2 часа. Това започна след като спрях да ги храня от шише. Гастрото каза, че ядат повече отколкото могат да им поберат коремчетата и трябва да ги храня по-кратко. Засега още свиквам, продължават да повръщат, на мен вече ми е все тая дали съм оповръщана. Свалям времето малко по малко и ще видим кога ще спрат.

# 200
Феъри, първото ми дете си връщаше постоянно храна до почти 10 месеца и не беше от прехранване.

Pgeober, Нурофенът е съвместим с кърмене, аз бях 2 дни с главоболие и пих, но не посмях цял, а половинка, защото са още много малки бебчовците... Подейства ми и толкова

# 201
Честита Нова година, момичета! Желая здраве, щастие и повече почивка и спокойствие в домовете ви! 🥳

Rumyana ние ползваме Лактана Био.

pgeober и Биозин мама може да пиеш.

При нас цяла нощ и днес е едно постоянно мрънкане и ръмжене.. нямам повече от 40 минути непрекъснат сън 🤪 Ту яде малко и заспива, после бързо се събужда гладна, яде набързо и повече, става и тежко.. дано да се нормализират нещата до довечера.

# 202
Честита Нова  година дами Simple Smile Пожелавам на вас и семействата ви много здраве, щастие и любов в сърцата. Получихме най-хубавите подаръци Heart

# 203
Феъри, скорошно прибиране ти пожелавам, поне това да не те мъчи. Аз за това отказах да ходим, където и да било тази година.

За АМ в болницата ми препоръчаха, ако се наложи да купувам да взема Лактана био, най-много се доближавало по състав до кърмата. Колко е вярно не мога да кажа.

Започнах да пия аз Биозин мама. Казаха ми, че и авирон Рапид мога, ама за него май съм по-скоро закъсняла, така че си продължавам с Биозина и чайове. Пих и половин парацетамол на обяд, че щеше да ми падне главата, но ме достраша повече. Размина за момента и сега пак съм камбана.

# 204
Момичета, правите ли нещо по-интересно с бебетата на тази възраст от едва месец - като игра и някакви занимания?

Доскоро не знаехме къде се намираме от прехода "ергенски" живот (Grinning) и живот с новородено. Друго освен къпане, хранене и приспиване не правихме. Започнахме отскоро с масаж, tummy time (който досега беше върху един от нас) и да му правим физиономии. Искам да му говоря повече, но честно казано понякога в 3ч нямам сили да разказвам какво се случва, докато сменям пелената. Grinning Знам, че сега най-харесват и различават лица и контрастни картинки. Мислех си да му изпринтираме някакви черно-бели картички за показване.

Последна редакция: нд, 02 яну 2022, 01:14 от dее92

# 205
В общи линии и нашите активности са същите - масаж, слагаме по коремче (в повечето случаи върху нас), говоря постоянно (нощем повече си мълчим.. 😆), пускам класическа музика, сложихме въртележката на леглото, но още не се заглежда, скоро мисля да извадя активната гимнастика и една възглавничка за игра по коремче.
Това с черно-белите картини е добра идея - със синът ми си бях принтирала и той се заглеждаше, хубаво е да се слагат от различни страни или бебето да се завърта, за да не се обръща всеки път само на едната страна. В последствие принтирах с черно, бяло и червено.

# 206
За много години, момичета! Да ви е спокойна и успешна новата година!
Ние поръчахме карти  от морковчето  , които са от 0 до 12 месеца и редовно си играем с тях. Марио си има една любима , на която се усмихва. Мисля си, че му прилича на цицка. Правим си масаж, играем гимнастика,танцуваме. Има си любимо стихче, което ме е слушал 9 месеца да казвам на братовчед му.

# 207
Подариха ми такива черно-бели карти, ще пробвам да ги показвам, все още не съм обаче.

Като говоря понякога се заслушва. Като сменям памперс и е на път да плаче, започвам да говоря и ми дава още малко време преди да огласи с все сила. Заслушва се определено и проявява интерес, гледа към мен 🙂

# 208
Дами имам чувството, че на нашия момък ме му стига кърмата. Суче от мен докато пусне сам, оригваме се, но не заспиваме. След час и половина пак сме гладни, ама не сме спали. При вас как са нещата с кърменето?

# 209
Габи, аз още от началото се цедя и давам на малката. Не ни се получиха нещата със засуквснето. Като цяло при нас е голямо шоу с цедене на всеки 3 часа, миене, стерилизиране. Кърмата ми стига само за 3 от 7 хранения.

Общи условия

Активация на акаунт