ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 26 177
  • 769
  •   1
Отговори
# 210
Аз се и цедя. Цедих се в 16:30 и ей сега в 21 пак, като в 21ч. Изкарах 100мл. Не знам малко ли е, много ли е, но с кърмене ми се събужда на 2 часа - 2 часа и половина, а с АМ ако е на 3-4 часа. И като е на кърма ми не заспива веднага както с АМ, случва се да сливаме хранене без да спим.

# 211
R3nichka, при нас имаше проблем със засукването първите дни, оказа се къса юздичка.За 2мин докторът му я коригира и засука веднага. В болницата не видяха проблема преди изписването.
Иначе и при нас е така, Габи, сливат се хранения, предимно защото се унася докато суче. Често го кърмя 45 мин, после доизцеждам и му давам с бутилка. Но е допълнително натоварване и не е решение това за нас, дано скоро му хванем цаката.
Момичета, на някоя друга мама бебето да спи само на ръце? При нас от седмица (на 3нседмици сме вече) не ни се получава по друг начин. Или в количката, или в колата, или на ръце. И не говоря за приспиване а за сън, в момента, в който оставя в легълцето и надава вой. Започва да става лроблем, тъй като това означава абсолютно никакъв сън за мен- нито през деня, нито нощем. Съпригът ми започва пак работа другата седмица и до тогава трябва някак да коригираме това спане.  Страх ме е да заспива върху мен, а и ортопедично не е хич ок. Някакви идеи?

Габи, аз още от началото се цедя и давам на малката. Не ни се получиха нещата със засуквснето. Като цяло при нас е голямо шоу с цедене на всеки 3 часа, миене, стерилизиране. Кърмата ми стига само за 3 от 7 хранения.

# 212
  • София
Редбери и при нас е така, но при нас и в кола и в количка не се получава. Спи само върху мен, в слинг или в ръцете на баща си. Ужасно е...научих се да спя докато спи върху мен, успявам да я излъжа и макс веднъж на ден в кошарата и за 2-3 часа да поспи, но само ако е по корем, иначе със слагане по гръб на секундата се почват присвивания, рев и повръщане. Днес отново пробвах да я изведа с количка - ми голяма мъка през половината време рева и бутахме биберон (не му е фенка, ама това е единствения начин да не пищи).
Габи съвсем нормално е на кърма да спи по-малко отколкото на АМ. Кърмата се усвоява много по-бързо и лесно от АМ. Въпреки това си има бебета, които са си само на кърма и си правят дълги паузи. При нас Никол в началото издържаше около 2,30 часа, понякога и 2, напоследък почна да си издържа по 3 часа, а от 2-3 дни прави и 4ри часови паузи - вчера стана на 40 дни и правих погача. Събрахме се само най близките ми - кумата, леля ми и братовчедка ми и 2 приятелки, като кумицата ми не можа да дойде, че кръщелникът миналата вечер вдигнал температура. Не беше кой знае какво, но се радвам се че все пак отчетохме повода.

# 213
Моето дете е изключително на кърма и спи хаотично през деня. Понякога будува между храненията, понякога се унася за 10-15 Мин и после плаче... Понякога за половин или един час. Ако излизаме с кола или с количка спи повече. Иначе доста време ми е в ръцете през деня, защото не успявам да свърша много неща .  Има една 3-4 часова нощна пауза (от 1 до 5ч. или от 2 до 6ч), после преди обяд от около 7 до 10ч. , това ми е съня, но е непрактично, защото ставам късно всеки ден....
Нямам идея колко изяжда, нито колко е качила, на педиатър за първи път ще  на 18ти януари за болничен, тогава и ще я мерят. Не го мисля, има напишкани памперси, макар и не препълнени.

# 214
Редбери, а педиатърът ли установи за юздичката? Това, ако не се коригира, създава ли на бебето дискомфорт и в бъдеще? Не сме говорили с лекарите, но и аз имам чувството, че плитко захапваше.

Едит: зачетох се тук, https://xedra.wordpress.com/2012/04/16/tongue-tie/

# 215
  • София
И при нас като при Amandine спането е доста хаотично, а оттам и храненето. През деня спи сравнително добре до към късния следобяд. След това започват по-осезаемо да я мъчат коликите и купонът започва. Гърчи се и е много неспокойна. От вчера акото ѝ взе да зеленее и сега си е направо зелено. Изпаднах в шок. Няколко приятелки ме успокоиха, че е нормално и е от коликите. На 6ти сме при педиатър за контролно тегло, ще питам и там.

Нощният сън и при нас е горе долу между 1 и 4 и после между 5-8 или 6-9 (то даже май вече не е нощен това). Като се събуди сменяме памперс, кърмим се (около половин час), опитвам се да я оригна(не винаги успешно) и то мине един час. После се ококорва и не иска и не иска да заспи. Заспива след около 40 мин люшкане, клатене, друсане, носене.. Спи 1 час и айде пак наново. Между някои хранения има по 2 часа (когато обикновено изобщо не е спала), а между други почти 4 часа.

Все още съм пред дилемадщ дали когато все пак заспи и станат вече 4 часа от началото на последното хранене да я будя или да я оставям сама да си определя.

Купихме люлка. Оказа се добра покупка. Слагаме я да се приспива в нея и после когато заспи дълбоко местим в кошарата(понякога продължава да спи, друг път се буди..).

Аз през деня не успявам да спя. Все нещо има за правене - пералня да пусна, да хапна, да подредя малко и т.н. и бебка се събужда. Направо не усещам как минават дните. ММ спи повече през деня и ме отменя нощем. Тогава аз само храня, а той сменя памперси, приспива и т.н. Не знам като се върне на работа как ще се справям сама.

Излизахме вече с количката. Харесва ѝ. Кротува и си дреме вътре. Драмата е в обличането на космонавта преди това и слагането на шапката. 😀

Къпем през ден и изобщо не ѝ харесва. Дере се здраво. С миенето на дупето посвиква вече, но с това ако по 6-7 пъти на ден взе да ми омръзва. Понякога ползвам и линимент (взехме линимента на Юриаж и съм много доволна). Всички ритуали след къпането обаче се правят скорострелно и разхвърляно - чистя ушички докато кърмя. Чистя очички и кспя физ.разтвор в носа когато ми падне. Изобщо не ѝ харесват тези манипулации.

Относно активностите - още нищо не я впечатлява. Разпечатах доста черно-бели карти, но още не се заглежда. Говорим ѝ постоянно и се заслушва. Опитва се да си  изправя сама главата вече когато е гушата на рамото ми. Не съм слагала по корем още. Трябва да видя откога се започваше с тази активност и как точно да го правим. 😊

# 216
При нас е горе долу същото като при Amandine. От два дни обаче имам отвратителен проблем, от който ми се изправя косата като трябва да го кърмя. Не знам какво му стана, но започна зверски да се дави докато суче. Не е много силна струята на кърмата уж, като започне да заспива му вадя гърдата да си преглътне събраното в устата и пак ми се дава и се шашкам.😔
С оригването също нямам никакъв успех както и да го държа. Поне гадната щипка на пъпа падна!

# 217
dee, педиатър на първия му преглед след изписването, на 10тия ден. Бебчо не можеше да си извади езичето извън устата, ама ние с баща му не се усетихме.  Може да създаде проблем с говорa, колкото по- рано се коригира- по-добре, тъй като след 6 месец вече е дебела тази ципа и трябва под наркоза да се среже. А сега стана за секунди, малкият писна веднъж и след миг беше забравил. Сега си изкарва езичето навън и суче добре.

Редбери, а педиатърът ли установи за юздичката? Това, ако не се коригира, създава ли на бебето дискомфорт и в бъдеще? Не сме говорили с лекарите, но и аз имам чувството, че плитко захапваше.

Едит: зачетох се тук, https://xedra.wordpress.com/2012/04/16/tongue-tie/

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 10:44 от redberry

# 218
  • до най-прекрасния мъж
Привет, момичета, чета ви, но не остава време да пиша. Ние сме един ден ОК, на следващия има нещо, не е перфектно. Баща й си беше вкъщи по празниците и я изкарвахме на разходка с количката. Аз сама не мога още и днес сме си вкъщи, ще поспи на отворен прозорец, тук времето е чудесно.
Няколко дни беше добре, чуваше се, че пръцка, но коликите като че ли не бяха толкова силни. Вечер спеше кратко, но дремваше все пак, но поне през нощта що-годе спяхме. Снощи пак влезе в някаква серия. Приспах я към 16.30, събуди се с рев, стряскайки се от нещо в 17.20 и от тогава до 2 часа през нощта, почти не спа. Едни кратки дрямки, съпроводени със сяпкане и неспокойствие. Объркахме и режима на хранене, който горе-долу си беше направила, защото искаше да цока. Яде на два пъти с рев - яде, пуска бибата, реве, ядосва се, пак яде. Изпиваше по 30-40 мл. Спа малко в баща й, да се успокои, иначе беше ад. Нахраних я в 22.30 и обикновено после прави един  по-дълъг сън, но снощи не се получи. Заспа, оставих я в кревата, събуди се и повече нямаше спане. Никак не искаше да заспи, рева, мята се, цока бибата като бясна и то стана 1.30. Дадох й пак мляко и разгеле заспа. Не знам това нервна превъзбуда ли е, коликите ли са. Тя реве и аз рева с нея. В такива моменти се чувствам адски безсилна. То вярно, че няма как да е само ядене, сън и спокойствие, но такива епизоди много ме натоварват.
Относно гимнастиката - правим едно упражнение за тазобедрените стави по два пъти на ден, също слагам по корем по малко. Такива насоки ми даде педиатърката ни. Изправям я и на рамото да оригне. Тогава пак надига главата и се оглежда. Разбира се, бързо се уморява и климва, но определено главата е по-стабилна вече. До края на 2-рия месец педиатърката каза,  че вече трябва да я държи стабилно, без да я отпуска. Каза също, като я сложа по корем, да й давам опора на крачетата, да се изтласква. Понякога го прави, понякога не успява. Но все пак още нямаме навършен месец. За масажи още не сме говорили. Аз лекичко си я масажирам, като я мажа с лосиона след къпане. Въпреки че, тогава вече е гладна и не е удоволствие, а по-скоро рев и писъци. Но постепенно взе да свиква с банята, в началото беше ужас, като я съблечем голичка, дори и за смяна на памперс. Та така, ден след ден си минават и както казваше една приятелка - ще пораснат въпреки нас.
Като казахте юздичка, една приятелка ми спомена за това, когато коментирахме сученето. На езичето въобще не виждам да има юздичка. Ще помоля вдругиден педиатърката да я види, от картинките, които имаше постнати, прилича на 4ти вид. Ако наистина е така, Това може да обяснява защо не сучеше ефективно и ми намаля и спря кърмата.

# 219
При нас годината започна обещаващо. Точно на първи успя да засуче от мен, без силиконовите протектори. Не смеех да се похваля, но от тогава не съм ги давала, да не се обърква и да не плаче за тях. Засуква, но с доста помощ и нагласяне на позицията. Долната устничка и цялата челюст са някак по навътре от горната, рядко отваря добре устата, но като успее да захапе , след доста опити понякога, бързо изсуква всичко. Надявам се да свиква и да става по-лесно с дните и месеците. Гледаха я, няма къса юздичка, изважда и вдига езика.

Изхожданията по голяма нужда са веднъж на два дни, по спомени от преди не е проблем това, пък и е по-лесно с миенето 😆😆😆

Къпането го харесва, вече във ваничката , но обличането после е с рев...  И ние горе долу през ден къпем, че ми идва в повече вечер, като добавя и големите деца...

# 220
Как спите, момичета с повече деца? Къде я намирате тази енергия? Поклон 😀

Дали организмът е малко по-подготвен да се лишава от сън и да кара на 'изпарения' при второто? 😀 Страхотни сте. 🤗

# 221
При нас къпането е проблем, че не стига водата от бойлера. 😂 Ама като го купувахме мъжът ми каза да вземем по-голям, обаче трябваше да реже шкафа и взехме 80 литров. 😁
За сега съм добре, защото мъжът ми е още в бащинство и той се занимава предимно с каката. Режимът й стана тотал щета, ама за момента ще се наложи да го преглътна.

Днес майка ми беше вкъщи и излязох малко на въздух след не знам колко дни затворена вкъщи. Взех акта за раждане и вече с него уж обеща ЛЛ да го запише и от там ще сме с направления за педиатър за консултациите, защото голям зор да се намери джипи педиатър, който да записва нови пациенти. Та ще видим как ще се ориентираме, че ми е малко тъмна Индия.

# 222
Как спите, момичета с повече деца? Къде я намирате тази енергия? Поклон 😀

Дали организмът е малко по-подготвен да се лишава от сън и да кара на 'изпарения' при второто? 😀 Страхотни сте. 🤗
0, няма проблем, големите са на 5 и 7, спят си от 1-2 годишни по цяла нощ и двете. Докато има нощно хранене само е драмата. Вероятно сме късметлии, обаче, защото при познати по дълго време е бил проблем  съня на децата.

С големите ставането рано е проблем, всъщност. И лягането рано, но това е по- скоро заради моята неорганизация.. към 10-10,30 отиват да спят, но е основно, защото често сме навън и вечеряме в 8... Сега покрай празниците съвсем се разбърка графика..

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 16:37 от Amandine

# 223
Аз днес съм заспала седнала на дивана.и то дълбоко съм заспала, защото се сепнах, когато мъжът ми ме събуди.
Преместих се при баткото на спалнята и сме спали над час.
При нас всяка вечер е кошмар и просто нямам търпение да минат още два месеца.
Само това ме крепи- като си повтарям, че скоро ще свърши тоя вечерен и нощен терор.
Буквално си губя удоволствието от гледане на бебе с това ВСЯКА вечер да приспивам по 5 часа.
Мъжът ми утре се връща на работа и оставам сама с голямото и малкото бебе, та не знам.
Обикновено като остана сама и намирам начин да се справям, но ще видим.

# 224
При нас 2 дни нямаше оплакване от колики, НО тази вечер малкия си плаче. От утре ММ се връща на работа и ще се оправям сама, а малкия се изнервя покрай мен, защото аз съм напрегната. Днес не е акал и има малко пъпчици по дупето. А мажем със преварена свинска мас, че от бебешката козметика му се бели кожата. (HIPP)

Общи условия

Активация на акаунт