ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 26 178
  • 769
  •   1
Отговори
# 225
Как спите, момичета с повече деца? Къде я намирате тази енергия? Поклон 😀

Дали организмът е малко по-подготвен да се лишава от сън и да кара на 'изпарения' при второто? 😀 Страхотни сте. 🤗
Баткото е на 3г и 3м - той нощем не се буди, но му развалихме режима напоследък.. ляга късно (към 22-23ч.), измести си и следобедния сън, но поне още спи и следобяд когато и двамата спят лягам и аз за по час.
На мен сега определено ми е по-лесно отколкото със синът ми, някак съм подготвена и настроена за предстоящото, за липсата на сън, за умората. Определено имам чувството, че карам на "изпарения" някои дни.
С първото дете стреса, напрежението и умората взимаха превес, сега ми е много по-спокойно, по-уверена съм и определено сега много повече се наслаждавам на майчинството и се радвам и оценявам всеки момент.

gabby аз съм много доволна от крема на Галафарм (розова опаковка) - и сега го ползвам и синът ми с него мажех и не се е подсичал.

# 226
  • до най-прекрасния мъж
Габи, не е от козметиката. И аз ползвам на Хип мляко и малката се обели по челцето, ръчичките около китките и крачетата долу до ходилцата. Педиатърката каза, че е нормално. Препоръча гънчиците да мажа с бебешко олио, а телцето с мляко/лосион. Имам едно олио на Хип, тестер. Днес след банята я омазах цялата, май много й хареса, защото за разлика от когато я мажа с лосиона, сега стоеше мирна и даже й беше кеф. За памперс зоната мажем два пъти дневно с Бепантен по дебеличко, да побелее, имам и Судокрем тестер, но засега сме ОК. Вече акото го уцелваме кога го върши и мия/бърша веднага. Като е мазничко дупето, всичко пада лесно и не се подсича. И ние имахме няколко пъпчици, но преминаха. Не знам от какво се бяха получили.

# 227
И според мен не е от козметиката беленето. Нямах търпение да ходим на педиатър да видим какво се случва, че се белеше като гущер. Но с обилно мазане два пъти на ден се поизчисти, сега основно има на местата, които пише и blue.angel.
Против подсичане ни бяха подарили на Здраве един крем и в момента ползвам него, въпреки че бях скептично настроена, но всичко е ок. С каката използвах почти изцяло судокрема.

Снощи явно имаше колики, защото доста си порева преди сън и се гънеше. После явно го отпуска и заспа и сега го събудих да яде, че направи 5 ч пауза от последното...

# 228
И моята бебка си има колики и оттук съответно влошаване на съня. Давах Био Амика и два-три дни отделяше газове и беше много добре, но само толкова. Зачерви и се дупето и спрях капките. Сега пак се свива. Купих възглавничка с костилки, ще се пробва и тя.
Спането е основно на ръце. Опитам ли да я сложа в леглото и отваря очи🙄. Рядко ни се получава бързо приспиване. Не иска да спи в колата, нито в люлката. Търся варианти. Когато е будна се оглежда. Гледа лампите основно. Опитвам се да не се изнервям, когато не спи, защото явно усеща и така още повече не иска да спи и се завъртаме в омагьосан кръг. При мен сънят не стига, защото основно се занимавам с нея, а когато спи гледам да обърна внимание на каката, да не се чувства пренебрегната. Отделно вечно има чинии за миене и дрехи за пране.
За беленето на кожата - имаше още в болницата. Питах неонатоложката и тя ми каза А дерма екзомега. Купих и измиващо и лосион за мазане. Много хубави продукти.

# 229
  • София
На Яна също ѝ се белеха крачетата от горната страна на стъпалата буквално като на гущер. Мазахме с масълцето на Wooden Spoon и вече почти минаха. Ръчичките също се белят, но очаквам и те да спрат.

Дупето беше зачервено в болницата с лек обрив, който по-скоро мисля, че беше от претопляне. В стаята ни там беше 30 градуса. Още там започнах да мажа с Павловича мас и до момента си мажа на всяка смяна. Няма проблем с дупето вече.

# 230
Тара, няма връзка между зачервяване на дупе и Био Амика. Давам капките от повече от месец и проблеми няма. Два пъти се зачервява дупето на моя малчо, тъй като 2 пъти реших да дам шанс на пелени Памперс. Трети път няма да има . Ще си караме на еко пелените.
По отношение на спането - винаги заспива гушнат в някой от нас. Абсурд да го оставим в леглото и да заспи сам, колкото и да му се спи. Ако не е заспал дълбоко, като го приместим се ококорва. Най-добре спи  в слинг, количката и столчето за кола.
Беленето на кожа си е съвсем нормално за новородени. Мисля , че и друг път съм писала в темата, но в болницата ползваха козметика на ХИп и Марио се опъпчи от нея. После си говорихме с една от акушерките, че алергичната реакция към тази козметика е често срещана. Вкъщи ползвахме Мустела и Юриаж. Бебчо е със суха и явно чувствителна кожа и пак направи алергична реакция към нещо , но не сме разбрали какво- на баща му брадата, парфюма му или праха+омекотителя, които ползвах преди него. За пореден път да похваля козметиката на Бабе , серията  педиатрик. Съотношението качество - цена е повече от добро. Взех за бебчо измивното олио и емолиентния крем за атопична кожа и за 2 дни личицето и вратлето му се изчистиха, а бяха много зле.
Габи, мазането с мас, определено не е най-доброто решение, особено за нежната бебешка кожа. Запушва порите и е съвсем нормално да се изпъпчи. Ако пък държите по-топло у вас пък съвсем. Има достатъчно информация по въпроса.
Във фб за коликите препоръчват много борина. Лично аз наблюдение нямам, ама и Марио до тука за месец и половина е имал 3-4 пъти кризи с колики. За сметка на това рефлуксът продължава да си го мъчи , ама е доста по-овладян с минералната терапия и другите мерки. Предната вечер сме спали двамата гушнати над 3 ч- аз седнала , а той свит в мене . Уж за малко го бях взела, за да го приспя след кърменето, ама сме заспали така.

# 231
Ирен, възможно е да не е от капките, но не зная от какво друго може да е. Памперс, козметика, прах за пране, всичко е същото. За това предполагам, че е от капките. Когато оправя подсичането, ще пробвам пак да дам, за да видя как ще е.

# 232
При нас е някакъв ад... Едната реве като на заколение, другата си е просто кисела. Имат колики отново и май има скок в растежа. Държат си главите по-добре от мен и мъжа ми, ние само търсим къде да ги подпрем.
Имаме борина много, който желае ще му дам, но трябва да дойде да си я вземе. На тях не им помага... При тях работи затопляне на леглото, сешоар в коремчето, гушкане и возене в кола.
Малката е качила 100гр за седмица... И сега какво? След няколко дни имат преглед в Токуда, ще питам, но определено не ми харесва.

# 233
Когато му се зачерви дупето от смотаните памперси с 2 намазвания на крема на Бабе се оправи. След баня мажа с павловича мас . По принцип почиствам с линимент, който създава защитен слой върху бебешката кожа и понеже е мазен много лесно отстранява акитата.
Феър, няма ли да си навакса през останалите 3 седмици? Бебеносене не ти ли е опция? Скоковете в растежа са Weary  При нас сега е спокоен период, ама минахме през скок в растежа преди седмица. Нарочно го оставих сутринта първо в кошарата, а после и върху антирефлуксната възглавница. Ами спи му се на малчо, ама не заспива , гука, смее се, после мрънка. В момента, в който го сложих в слинга и заспа. Щях да се образовам как се кърми в слинг, ама още не съм.

# 234
Ирен, сега погледнах, че за 6 дни е качила толкова, за 7 е качила 180. За месец е качила 770, което май не е зле за бебе под 3500. Не знам, не искам да остават гладни, но повръщат, казаха по-малко да ги държа на гърда.
Нося, но само по едно. Знам и две как се носят, но ми е много трудно и не си заслужава за двата часа да ги мъча със слагането.
Някакъв ад е с тези скокове. Само не знам по раждането ли са или по термин, защото някои момичета казват, че им съвпадат с раждането, а уж трябва с термина да съвпадат. При мен и двете съвпадат, зависи този скок първи ли е или втори.

# 235
Според мен си е съвсем добре качването . Не е математика в крайна сметка. Моето човече се роди голям мъж, а е качило килограм за месец. Върви си дълъг и елегантен към момента.
За държането на гърда се съобразявам изцяло с бебето. Има моменти стои по 5-10 минути, но понякога стои и по час.  Няма преяждане с кърма , виж недохранване има Wink
За повръщането , понеже при Марио си е от рефлукс, го спасява минералната терапия+ спане и хранене под наклон и като цяло май само преобличането го правим в легнало положение и рядко кърменето през нощта. Вчера за първи път повърна при легнало кърмене , докато сучеше и то як фонтан, направо гейзер беше. Всичко замина директно в пералнята - и чаршаф, и чувалче, и на мама нощницата.
За сега скоковете в растежа съвпадат с раждането по руската таблица, която съм си свалила.

# 236
Да, има нещо вярно за скока около 3та седмица. 😀 От доста време вече не е така поспалив, но последните дни ни разказа играта с честото будене с глад на пожар. 😀 И от 10тина дни като че ли средно силни колики, защото все започва от следобед, будуване, мрънкане...

Имам чувството, че ММ по-добре понася малкото сън, на мен винаги ми е трябвало повечко. Но явно се свиква.

И Лъчо се бели целият от суха кожа, личицето му изведнъж изсъхна. Мажа муцунката упорито с маслото за бузки на Wooden Spoon.

Имаме подозрение, че си сплесква главичката от едната страна, че все на нея се завърта. Дори да му я бутнем на другата, скоро си е върнал главичката надясно. Очевидно му е много по-удобно, но ще питаме как е положението на предстоящия преглед.

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 13:48 от dее92

# 237
Dee, ако си сплесква главата, може да му вземете ортопедична възглавница. Аз тези дни трябва да отида да запазя час за преглед при ортопед. Педиатърката каза, че не работи с направления, ама не съм съвсем убедена .

# 238
Ирен, уж гастрото каза, че няма рефлукс и е от преяждане. И аз съм чувала, че няма как да преяде с кърма, но...
Дее, ние ги въртим в леглото заради главите. Все към прозореца гледат и това е единствения начин.
Каква е тази руска таблица.

# 239
Качвам схемата за режимите при хранене на 3 и на 4 часа.
Откакто започнах да следвам това, което пише, направо се родих с голямото ми дете.
Ще се опитам и при малкия вече да започвам да следвам схемата.

Общи условия

Активация на акаунт