ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 26 179
  • 769
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, кога трябва да се сложат обиколниците на кошарата според вас? Нашето бебе се роди на 09.12 и вече активно се движи в кошарата. Може и да се завърта по гръб и настрани. Най-добре обаче си спи в гнездото на дивана в хола.

# 241
  • София
Аз не бих слагала обиколници. Дори сега се притеснявам, когато спи в гнездото, защото успява да се измести с личице близо до борда, а е само на 15 дни.

# 242
Здравейте, включвам се и аз. Нашата буба се роди на 30.12. 3,080кг 49см, 3 дни преди термин със спешно секцио. Вече сме на 1 седмица и се мъчим с вкарването на режим през 3часа, снощи за първи път ми се помучи като по учебник, без излишни драми и ревове. Кърмим се, но по рядко на гърда, защото е много мудна, бързо заспива и въобще не знам какво количество поема. Особено вечер се изцеждам и й давам от шише. През деня по хапва от гърда, но пак бързо заспива и никакъв режим не спазваме, реве мрънка, гладна е...абе не е забавно. Аз искам да питам как са коремчетата ви, аз още изглеждам като бременна 😔 чувала съм, че щом кърмиш уж по бързо се прибирал и тн, познати ми казаха 1,2мес..направо ми се плаче, че още обличам клиновете от бременността😔 при вас как е, ползвате ли някакви колани или стягащо бельо?

# 243
Честита бубка Baby. Живи и здрави да сте цялото семейство Heart Относно колани и бельо за стягане, не нося нищо. Откакто сме се прибрали на 23ти декември съм излизала 3 пъти и то все търпим по задачи и нямам време да си взема.

# 244
Честити бебче, Baby2021! Жива и здрава да е малката бубка и само радост да ви носи!
Аз съм 18ти ден след секцио - корема ми е като на бременна в 4 месец и е като жилибон Grinning
Аз искам да попитам момичетата след секцио относно лохиите. При мен като количество намаляха, но са си все кърваво червени (извинявам се за подробностите). Знам, че при всеки е индивидуално...но започвам да се притеснявам дали е нормално.

# 245
Аз използвам стягащо бельо и мога да кажа че има доста ефект ,вече малката е почти на месец и определено има разлика.

# 246
Честита радост, Baby2021! Да ви е здравичка и спокойна!

Относно корема, аз като се прибрах от болницата бях в потрес...свекър ми ме пита да не са забравили да извадят второ бебе... 😤 Не знам как не го замерих с нещо. 😂 Сега 11 дни след раждането съм - 10 кг и корема вече е наполовина. Не използвам стягащо бельо. АГ каза, че при второ раждане поне месец ще отиде докато се прибере що годе нормално.
За лохиите и при мен са още яко червени, въпреки че четох, че до 7-10 ден е нормално да са такива и после потъмнявали. Може би зависи и от това колко бързо се случват нещата. С първото раждане ми бяха общо 19 дни. Ако е от значение и в двата случая става въпрос за естествено раждане.

# 247
Не, че нещо, ама на 8.1 ще станат два месеца от секциото и още имам лохии Rolling Eyes
Обличам старите дънки, но коремът ми е брутален

Преди бременността беше плосък и кокалите само изкачаха. За стриите няма какво да кажа, то е ясно...

# 248
Baby честита радост! Да расте здрава и много щастлива! ❤

Лайка и аз следвам същата схема (горе-долу) и въпреки че още си се буди нощем поне има някакъв ред в храненето и съня. Следвайки съветите от книгата дори успява да си заспива сама в леглото доста често.

Щях да питам и аз за лохиите, че не помня след първото раждане колко време бяха. Вече мина месец от раждането, а още имам - по няколко дни са кафеникави, но понякога са и червени, не са обилни (като за ежедневна превръзка).. извинявам се за описанието. Ще изчакам до другата седмица да видя как ще е положението и ще звъня на АГ да питам и да се разберем кога да отидс на преглед.

За корема - аз вече нямам никакъв, но е мек.. ще трябва да го стягам с упражнения, но има време до лятото 😆 След първата седмица прибрах дрехите за бременни и още на 3тата седмица ми се беше прибрал напълно и без стягащо бельо/колан, а след първото раждане отне повече време да се прибере, въпреки че ползвах и стягащо бельо.
В момента съм +2кг над тези, които забременях, но даже не искам да ги свалям, а само да стегна дупето и корема.

# 249
И аз все още имам малко лохии и вече ми писна да ходя с ежедневни превръзки.
Имам да свалям още 5кг и ще ги сваля за 2 месеца максимум.
Коремът ми е пълна трагедия. Нали съм ресекцио и имах проблем с раната, та не съм носила стягащо бельо, въпреки че си взех.
Имам чувството, че от едната страна виси повече тоя корем.

# 250
Здравейте, може ли и аз да се включа.. На 16.12 ми направиха планово секцио, корема ми се прибра, но е много подвижен, лохии още имам, но по-скоро са вече жълти и малко като слуз, не знам дали е нормално?
С операцията обаче имам сериозен проблем, на 5тия ден от прибирането започнах да усещам, че се мокри, след което се появиха дупчици по нея и започна да си тече гной, сега ходя на вътрешни промивки, гнойта почти се изчисти, но все още си има и все още продължава да се отваря.. Според Аг-то, при което ходя за промивките не е дезинфекцирано добре мястото по време на самата операция, а и ми махнаха превръзката още в деня преди изписването, не знам не беше ли прекалено рано, не знам защо така се получи.. Някой имал ли е проблем с операцията?

# 251
При мен се получи хематом и изтече някаква течност и кръв, но нямаше гной.
Все още имам малка дупка от едната страна точно в началото на шева.
На мен ми казаха, че хематома се е получил заради тромбофилията ми.
Опасни са тия работи при мен, защото мога да си ида от тромб ей така, заради едното нищо.

# 252
  • до най-прекрасния мъж
Моят корем се прибра много бързо, нищо че кърмих едва 18 дни. Който ме види, казва, че не приличам на родила преди няма и месец. Нищо не съм носила за стягане. Остана ми само една гънка точно над разреза, но тя май е нормална и ще отнема време да се прибере. Но не е като висяща кожа, по-скоро гънка от самия корем. Радвам се, че и стрии нямам по корема, но по гърдите компенсирам доста.
Като кърмех и цедях, лохиите бяха засилени, сега са като все едно ми свършва цикълът, цапат в кафяво, понякога тъмно червено. Имам дни, в които изобщо нямам, даже мисля, че са спрели и на следващия ден пак се появяват. Докторът каза 35-40 дни, надявам се скоро да свършат, че и аз като бял човек да походя без превръзки Simple Smile От не знам колко време все съм с превръзка - инвитро, глобули, откарах си цяла бременност.
Момичета, пиете ли витамини? На мен кожата ми много се изсуши. Аз си имам зимата проблеми със сухата кожа, но от студа, а то сега студ няма и сме основно вкъщи.

# 253
Бейби, честита да ти е госпожицата!
Лохиите при мен приключиха за 35-37 дни някъде, не съм ги броила. Само в болницата беше силно кръвотечението и от там нататък зацапване основно. Единствено на първия месец на бебчо имах по-засилени лохии, ама го отдава на факта, че него ден се пренатоварих чисто физически със сглобяване, разглобяване и качване на бебе и количка в колата и по стълби за прегледа при педиатърката.
Стягащо бельо имам , ама така и не съм носила. Все се каня да нося, ама така си и стои в гардероба. Коремът ми определно изглежда по-добре от преди да забременея, ама сега съм и по-малко килограми . Нямам и стрии. Предвид , че коремът ми беше огромен, сега си е много добре. Имам снимки от операционната и все си знаех, че е голям, ама като ги видях , наистина е бил огромен. Има нужда само от малко стягане и се каня да започвам пак с тренировките. Всекидневните разходки с бебчо засега натоварват само дупе и бедра .
Лайка , не слагаше ли НМХ след раждането?
Превръзката от раната си я свалих окончателно на осмия ден, като пред това я сменяхме след всяка баня. Сълзеше раната няколко дни, но я пръсках с Цикатридина. По-голяма дупка имах само там, където ми е бил дренажът. Преди самата операция направо ме изкъпаха с дезинфекциращото средство. До колената бях кафява, като корема хубаво няколко пъти го минаха. Докторката ме маза и ми каза, че трябва да е сигурна, че съм добре дезинфекцирана.
Блу, аз не съм спирала с витамините, но не мога да се наканя да ида до лабораторията да си пусна изследвания, че да си коригирам дозите.

# 254
Ирен, слагах, ама то като има да става...

Общи условия

Активация на акаунт