ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 897
  • 769
  •   1
Отговори
# 600
Силни прегръдки, Блу, и искрени пожелания да минава бързо този етап... Sad(

# 601
blie с какво шише се храните. Може и да си писала, но нямам спомен. Ние 2ри ден не сме акали. Малкия е спокоен по-рядко пръцка. Даваме си капките. На смесено хранене сме, но кърмата ми намалява въпреки чая, който пия и ядките които консумирам. Та ММ ми вика да взема да си спра кърмата,за не се мъчим с малкия и мен да ме боли. Той така или иначе малкия е на АМ Нан комфортис повечето.

# 602
  • София
Минавам да споделя, че днес бяхме на първата консултация. Яна е наддала с 940 грама за точно един месец от изписването и е станала 55 см. Явно ще е висока като майка си и баща си (+7 см за месец Grinning).

Вчера след спокойния ден..вечерта не беше съвсем такава. Бебка пак върна по малко мляко по няколко пъти след две от храненията. Също като при теб Блу си се гърчи, дави се и се събужда от това. Според мен даже коликите и са пренебрежими на фона на това. Както ида е...Педи изобщо не се трогна. Каза, че е нормално, че се израства и е нормално да е неспокойна, заради това. Да де, ама мен ме ме кефи да си нарушава съня така. Изписа ни Гастротус Бейби след хранене. Ама тоя сироп е отвратително гъст и лепкав и в опаковката му сложили лъжица като за голям човек... Няма да разказвам как дадохме първата доза.. Grinning MM довечера след работа ще купи един Панадол, така и така трябва да имаме. Там спринцовката ще свърши работа.

А след вчерашната вечерна драма, бебка заспа в 1 и 30 и се събуди чак в 6 и 45 (като даже аз я разбудих) Направо бях в шок. Хем се радвах, хем се притесних, че не е яла от 23:30 предната вечер. Като цяло тя си прави дълги нощни паузи от по 3,5 - 4 часа, но този път би всички рекорди.

# 603
Рошличке по-добре си вземете обикновени спринцовки, защото ще си прецакаш спринцовката на Панадола - дълга е и въпреки че се разглобява вътре не може да се измие хубаво и после ще ти засича като теглиш или даваш Панадола 😁

# 604
  • до най-прекрасния мъж
И ние се върнахме от консултация. За 14 дни е качила 450 гр, въпреки че не си пие пълната доза мляко и вече е 4200 гр. Доста по-добре наддава от преди с НАН-а. Симптомите й са на рефлукс, даде ни направление за гастро, ще я закараме, като успея да запиша час. Смени ни млякото на Аптамил АР и даже пием втора доза от него. Изглежда го хареса, защото изпи 100, а сега 80 мл, но аз й го дръпнах, че видях бучки на дъното и не й дадох да го допие, но и тя не го потърси след това. Дано се оправят нещата само с млякото. Но все пак ще минем и през гастрото да изключи нещо по-сериозно. Ваксините ни ги отлага докато не стане 5 кг, да поспадне заболеваемостта и да минем гастрото,  за да е сигурна, че е напълно здрава. За хъркащото носле ни насочи за секрет, вероятно е бактерия, но не е задължително.
Шишетата са Авент Нейчъръл, уж са антиколик. В момента е с биба 1ца, защото с 2ка се олива, идва й силна струята. Преди пиеше с 0, но Аптамила е по-гъст и минахме на 1. Пробвахме с 2, но й тече от устичката. Гърченето е от дискомфорта, който изпитва при връщане на млякото, явно има киселини и затова така се мята, като яде.

# 605
Дами минавам на отчет... Изходихме се по голяма нужда... Няма по-щастлива от мен сега, вярвайте ми.Heart

# 606
Блу малко съм изпуснала ама как се усртихте, че може да е рефлукс? Нашата почна по-место да повръша въпреки, че е на кърма само и то при напъни . Даже като се напъва  и вика и ръмжи.

Габи , с моя мъж се шегувахме, че вече най-голям кеф е като видиш наакан памперс 🤣

# 607
И аз минавам на отчет. Направихме прегледа на 1 месец при педиатър, +1 кг и +2 см 🥳 Имайки предвид, че е само на кърма и не знам колко изяжда, съм доволна от прогреса ѝ. Док каза, че всичко е наред.

Иначе снощи изкарахме трудна вечер. Много колики, голямо гърчене и рев, ужас. А да не говоря, че искаше да суче през час и половина…  ама щом иска, давам, какво да правя, иначе никакъв шанс да я успокоя. В 2 ч. посреднощ, както съм я кърмила в леглото подпряна и съм заспала. Събудихме се в същата поза в 5 сутринта, ужас… добре че не съм мръднала нещо да ѝ направя.

# 608
Блу, стискаме палци да се нормализират още нещата! ❤️ Какво ще правите за секрет - проба в лаборатория или? Как се случва?

# 609
Момичета, стори ми се, че прочетох, че някое бебенце ползва такава залъгалка на Авент
https://www.amazon.de/Philips-AVENT-Dummy-Suitable-3-months/dp/B … 124055&sr=8-3

Може ли да ми кажете дали биберона е като на шишетата Авент?

Нашият го дразнят залъгалките и се успокоява само с шишето.
Ще поръчам от Германия, ако са като шишето, защото тук не намирам такива.

# 610
Лайка ние сме само със шишета на Philips Avent. Конкретно това го имаме. И да, същите са. Удобни са за мен, само, че малчо явно биберона му идва с голяма дупка и много му пуска. Размених едните биберони и ще видим. Заложихме на стъклени шишета ние. Има ги в България тези за които питаш. Нашето е от Аико мисля.

# 611
Габи, аз шишето го имам.
Нямам залъгалките и не ги намирам в бг, но ще поръчам от Германия, ако са същите като биберона на шишето.

# 612
Лайка, аз ползвам тези биберонки (залъгалки), моята девойка не признава други. Сплескани те изобщо не ги захапва. За сметка на това не мога да ти кажа дали са същите като шишето, защото не ползвам никакви шишета Sad Тя до сега не е опитвала шише, за това си мисля, че тези залъгалки повече и напомнят на зърно. И като са изцяло силикон, не ѝ опира по лицето пластмаса да убива. Има ги в Емаг, но не са много евтини. Оставям ти линк.
https://www.emag.bg/komplekt-zalygalki-philips-avent-soothie-ort … earch-Action=view

# 613
  • до най-прекрасния мъж
Блу малко съм изпуснала ама как се усртихте, че може да е рефлукс? Нашата почна по-место да повръша въпреки, че е на кърма само и то при напъни . Даже като се напъва  и вика и ръмжи.

Габи , с моя мъж се шегувахме, че вече най-голям кеф е като видиш наакан памперс 🤣
Приятелка с дете с тих рефлукс ме насочи какво да следя. Чувахме я как връща храна по хранопровода, прави физиономии като от нещо неприятно и примлясква. Отделно връщаше по устичката дори и 3 ч след хранене по малко вкиснало мляко. Хранеше се нервно, като привидно храненето й причиняваше дискомфорт. Много често и лесно се буди, върти се, пъшка, понякога орига и й олеква или повръща. Плезеше език, сякаш иска да повърне до час след хранене. Последната седмица нощем между 0 и 3 не спи. Събужда се със силен рев, едва я утешавам и приспивам върху мен по коремче. Разказах на приятелката ми и тя ме насочи. Днес споделих с педиатърката ни и тя отсече - рефлукс.

# 614
Благодаря ти, ще следя и аз, защото от няколко дни я забелязвам с някои неща и ми беше интересно ❤

Общи условия

Активация на акаунт