ДЕКЕМВРИйчето сладко вече е в прегръдките на мама и татко! (Тема 1)

• 25 835
  • 769
  •   1
Отговори
# 705
Идвам да споделя, че бебо се изака точно на 48 час без намеса и не беше запечен, но сега пак вече 3 ден нищо.😔 Спрях капките абиколикен и сега сме само на био амика и омнибиотик от 2 дни.

# 706
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, каквото и да правите, никога не оставяйте бебетата си да се превъзбудят. Няма такъв ад, коликите са цвете пред това. Снощи заспа чак в 19.30 и се събуди в 20.15. Къпахме я, яде и заспа в 21.40. Обаче, нещо я подразни коремчето и в 22.20  се събуди. Не успях по никакъв начин да я приспя. Като гракна да реве - бибата й в устата, тя се дере. С баща й се видяхме в чудо. Взе я, при него същото. Разхождахме я из вкъщи докато стане време за храненето в полунощ. Тя се усмири, на шезлонга се люля, даже си говори с Хей Ю Хай, който живее под кревата (Като я сложа на спалнята да я преобувам, тя гледа под нейното легло, гука и се усмихва и понеже звуците, които издава наподобяват Хей Ю Хай, ние така кръстихме нещото, което живее под леглото). После яде, уж заспа на рамото ми и като я смъкнах надолу да я слагам в кревата, й се върна мляко. Като кресна това дете, до 2 ч Не мога да я приспя. Заспива, след 5 мин скача и започва да нервничи. На магия я приспах и стана да яде чак в 5. После заспа на шишето и стана в 9. Вероятно и предходните вечери не са били колики, а нещо я е превъзбуждало и като я събуди и рефлукса, става ад.

# 707
Ние също много трудно заспиваме последните две-три вечери. Даже първата вечер от 20 ч до към 1-2ч няма заспиване. Ужас беше, то не бе реване сърдене,спи му се но не заспива. Помислих си да не е нещо от кафето, ама аз го пия сутрин към 9.
Относно капките, давам само вит. Д редовно, и от време на време био Гая, че ние акане на всяко ядене почти. А аз пък съм с много тежък запек откакто родих и внимавам какво ям. То се отразява и на него 🤪
А знаете ли дали по време на кърмене може да се пие Инфлуцид, че баткото беше с вирус и още не му е минал напълно де и от тази сутрин нещо ме наболява гърлото

# 708
А знаете ли дали по време на кърмене може да се пие Инфлуцид, че баткото беше с вирус и още не му е минал напълно де и от тази сутрин нещо ме наболява гърлото

Най-вероятно да, но разбира се лекар/консултант знае най-добре. Може да провериш съставките в e-lactancia и да питаш в темичката за въпроси за кърмене - https://m.bg-mamma.com/?topicrefid=19;topic=1407321.msg44223987#new

# 709
Инфлуцид и парацетамол ми каза да пия моя личен лекар, когато му казах, че кърмя. Биозин мама си самопредписах.

# 710
Здравейте, мами!
Пишете, моля на какво ви прилича това?
Бебка е на 7 седмици, на смесено хранене, като кърмата я цедя и давам от бутилка. Арсеналът при нас е Еспумизан, Лефакс и Омни биотик Панда.
От седмица някъде след всяко хранене бебка реве неистово минимум 10 минути. Сега близо час не мога да я успокоя. Преди да яде се беше изакала (не е от това)
След като горе-долу се успокои (мрънка или плаче и щом се изправя с нея спира) има много лигички в устата, започва да смуче пръстче,ръчичка. Струва ми се че и се гади и има позиви за повръщане.
Отделно връща по малко мляко, няма значение колко време след хранене е минало.
Вече се чувствамбезсилна, защото никак не успявам да я успокоя.

# 711
  • до най-прекрасния мъж
Нахранена ли е? Да не би да не й стига млякото? Ние в сряда сме на гастро и ще видим дали нашето е рефлукс. Пъхането на ръчичките все едно нещо я дразни в устата, гаденето, връщането на мляко го има и при нас. Днес от 10 до 12 спа неспокойно, въртя се, напъва се, пъшка, но спа в креватчето си. Накрая върна малко и се успокои.
Да не й се спи? И ние имаме такива епизоди - хем й се спи, хем не може да заспи и тогава плаче жално като коте. Снощи 1.40 съм приспивала по този начин. Накрая по чудо заспа.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 00:44 от blue.angel

# 712
Нашият юнак и той бодърства и плака много до 12 ч тази вечер. Но през деня спа повече от обикновено и го отдавам на това + коликите. Като започне да се напъва и да се свива целият става червен и капчици пот му избиват на челцето.

Инфлуцид доста изпих по време на бременността, предвид че е хомеопатия предполагам, че може да се приеме и сега. Аз си пия и Биозин мама. Мъжът ми е + с Ковид от преди няколко часа и сега очаквам включване и аз.... прекалено много пъти вече ми се разминава. Sad Та ще видим. Той се изолира в друг апартамент и аз съм сама вкъщи с двете деца.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 04:12 от pgeober

# 713
Мами, включвам се да споделя своите тревоги.
След като цял следобед малката проплака към 18 часа при смяната на памперса буквално пред очите ми се появи подутина от дясната страна на срамната кост. Малката от тогава стана по-тревожна - плаче много жално и почти безутешно. Изморена е, защото не е спала цял ден - изключва се и след 2минути се събужда с рев. Не иска да пие мляко. Това ни се случва за втори път, като първия беше преди около месец появи се и за няколко часа изчезна. Тогава веднага писах на лл, тя каза че не е нищо притеснително  и да не го мисля, съответно не съм търсила информация в нет-а. Днес, обаче се разрових -ингвинална херния. Днес преди обяд сме на преглед при личната. Моля, стискайте палци.

# 714
А нас вас случвало ли ди се е да посинее леко на бебоците под нослето кожата?

# 715
Момичета, аз май съм ужасна майка Close видях сега една ясла с бебешка група (от 6 месеца) и си помислих как ги записвам и се връщам на работа. Ужасно ли е това?
Вчера едната ми се смееше с глас (просто се усмихна и издаде звук, не си представяйте 2мин хахахаха). Иначе стават все по-спокойни, горе долу вече си контролират ръцете, скоро ще имаме проблеми с палците, не искат залъгалки, ще видим какво ще правим...

# 716
Момичета, аз май съм ужасна майка Close видях сега една ясла с бебешка група (от 6 месеца) и си помислих как ги записвам и се връщам на работа. Ужасно ли е това?
Вчера едната ми се смееше с глас (просто се усмихна и издаде звук, не си представяйте 2мин хахахаха). Иначе стават все по-спокойни, горе долу вече си контролират ръцете, скоро ще имаме проблеми с палците, не искат залъгалки, ще видим какво ще правим...
Fairy Не си ужасна майка. Аз също регистрирах малкия за ясла, защото искам да се социализира. Също си представих как се връщам на работа... Това е инстинкт за самосъхранение. Ние имаме проблем със фазата на дълбокия сън през деня. Fairy винаги съм те давала за пример как се оправяш с две деца, а аз понякога не знам как да го успокоя момъка.

# 717
Момичета, аз правя планове кога да се върна на работа още преди да вляза в 45 дни преди раждането. Нормално е според мен, все пак повечето сме зависими от доходите си Simple Smile Мъжа ми си мисли, че ще си седя 2г у нас, а аз мисля да е по- малко. Предния път след 1г записах сина ми частен детски център за половин ден сутрин и се върнах за половин ден на работа. Така до 2г. Много хубав преход се получи, сега пак си правя такива сметки. Но зависи от детето - големия не ми е боледувал, дано и този е така Simple Smile

# 718
Фейри, защо да си ужасна майка? Честно казано само в България майчинството е 2 г. В цяла Европа е от порядъка на 3-6 месеца. При мен е 16 седмици… в Америка мисля, че е към 12 седмици. Та ходенето на ясла от една страна е супер, социализация на детето и на майката 😂 Вариантът с 50% ми звучи много добре на мен!

# 719
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, аз също се замислям за връщане на работа, но още не знам каква ще е ситуацията след 10 месеца. Ще го мисля есента. Свекърва ми може да я гледа, не е още много възрастна, но не знам аз дали искам. Хем искам да се социализира в яслата, хем не знам и с тоя вирус какво ще е. А и не знам дали ще се върна на същото работно място по ред причини. Най-вече че е на 40 км от града, в който живея. А с малко дете е добре да съм на разположение. Татко й също се преориентира с нова работа, за да има време. Ще видим как ще се наредят нещата.
Феъри, при поредния двучасов рев и аз съм на път да се предам. Но не бива, всичко отминава, иска воля и търпение. Копирам тук нещо, което ми хареса:
Скрит текст:
Кратко послание към новите, но вече много изморени родители:

Минава! Наистина!

Започват да спят!
Започват да ядат!
Започват да разбират!
Започват да ходят!
Започват да играят сами!
Започват да сядат на гърне!
Започват да заспиват сами, в собствена стая!

Спират да реват за всичко!
Спират да се будят по 100 пъти нощем!
Спират да цапат всичко след всяко хранене!
Спират да боледуват толкова често!
Спират да си смучат пръстите!
Спират да лапат всичко, което намерят!
Спират да вършат работата в памперсите и гащите!
Спират да искат биберон!
Спират да спят във вашето легло!

Родителството е прекрасно, но има и трудни моменти, когато умората си казва думата, когато ти се иска просто да спиш - сам, в твоето легло, без дете в него, без да ставаш за вода/мляко/колики/сироп за температура/просто гушкане. Има моменти, когато се притесняваш, че създаваш ужасен навик, но пък не виждаш и друг изход. Има моменти, когато си отчаян - кога ще избият тези зъби най-после? Кога ще започне да се храни нормално? Вечно ли ще е с памперс? Защо връстниците му говорят, а той не?

Трудно е. Но минава. Всичко. Остава само едно и то е най-важното. Любовта към човечето, което от чертичка на теста, през точка на екрана, до вързопче в одеалце, се е превърнало в истински човек. И не, заслугата не е изцяло твоя, но и ти си помогнал.

Затова ако днес ти е трудно - дишай! Трудното ще отмине. Хубавото - никога! ❤️
Казвам си в трудните моменти - 10 г се моля на Богородица да я имам. Даде ми я, ще се справя.

Общи условия

Активация на акаунт