Данъчни облекчения за деца

• 50 236
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,бременна съм и най-вероятно от следващия месец ще изляза в болничен,ще мога ли да взема тези данъчни облекчения живот и здраве декември,както и по време на майчинство получават ли се данъчните облекчения?
Когато родиш. За бременни няма облекчения.
Полагат се на база внесен данък - ако си била само в болничен, няма как - трябва бащата да подаде. Ако имаш все пак доходи и внесен данък по тях - можеш и ти да подадеш.
Кога ти е термина ?

# 556
Ами реално аз до септември съм си на работа и не съм ползвала болничен реално ще бъда в болничен само 4 месеца от тази година
Бащата на първото ми дете е другмъж,но със сегашния имам сключен брак.

# 557
  • София-Младост
Право имате, когато дойде време, ще се направи сметка дали ще ви стигне за двете деца или бащата ще ползва частично или изцяло за второто дете.

# 558
Благодаря за тази година би трябвало да стигне така ли,пък за следващата ще го мислим живи и здрави.Март месец е термина

# 559
Благодаря за тази година би трябвало да стигне така ли,пък за следващата ще го мислим живи и здрави.Март месец е термина

Значи за финансова 2024г. ще можете да ползвате само за едно дете. Удържаният данък може да ви стигне, щом до септември ще работите, ако не стигне, остатъкът може да се ползва от другия родител.

# 560
Осиг.ми доход е 1295лв.каква е сумата която трябва да събера?

# 561
600лв платен данък за годината, за да може да ви се върне. Поне до тази година облекчението за едно дете беше 600лв.

# 562
  • София-Младост

Значи за финансова 2024г. ще можете да ползвате само за едно дете. Удържаният данък може да ви стигне, щом до септември ще работите, ако не стигне, остатъкът може да се ползва от другия родител.
Защо за едно, аз не разбрах кога ще се роди второто дете. Simple Smile Ако е родено 2024, има право за двете.

# 563

Защо за едно, аз не разбрах кога ще се роди второто дете. Simple Smile Ако е родено 2024, има право за двете.

Аз разбрах, че терминът е март.

# 564
Да.Март месец.

# 565
  • София
Предполагам, че тази година ще мога да ползвам само за малката ми дъщеря аз, тъй като близначките направиха 18 години преди два дни.

# 566
  • София
Предполагам, че тази година ще мога да ползвам само за малката ми дъщеря аз, тъй като близначките направиха 18 години преди два дни.
За последно ще може да ползвате и за близначките. Данъчното облекчение е и за годината, в която детето навършва 18 г.

# 567
Можеш и тази година за всички.

# 568
  • София
О супер, мерси за информацията Simple Smile

# 569
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Преправен пост!

600лв платен данък за годината, за да може да ви се върне. Поне до тази година облекчението за едно дете беше 600лв.

Последна редакция: пн, 12 авг 2024, 10:56 от CvEtEmOe

Общи условия

Активация на акаунт