Данъчни облекчения за деца

• 50 190
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Аз да питам нещо, че около мен всеки говори, кое какво,що....
Тези 1200 лв за две деца, нали ги изплащат въз основа на данъка,  който са ти удържали през годината?
Това ли е или има и друго облекчение за деца?
Аз имам 600-631 лв удържан данък, не съм сигурна точно.
Да, точно така. След като имате удържан данък 600-631, той ще Ви бъде възстановен, а ако имате две или три деца, остатъкът може да се ползва от другия родител.

# 646
  • Бургас
Благодаря ти, Илиана. С две деца съм под 18г

# 647
Здравейте! Смятам да ползвам данъчно облекчение за деца чрез подаване на декларация в НАП чрез ПИК. Освен служебната бележка за дохода от работодателя трябва ли да прилагам и сканирано копие от акта за раждане на детето?

# 648
И аз тази година ще подавам така. За сега само служебна бележка ми казаха, като ги взема ( понеже ще са ми две) и ги дам на счетоводителката ще я питам, според мен ще трябва. До сега през работодателя носих и акт за раждане. Сигурно и сега ще искат.

# 649
  • София
Ако подадете март месец и служебни бележки не са нужни. Данните ще се заредят автоматично и Вие само ги потвърждавате.
Ако за раждане също не е задължително.
Проверете дали имате задължения към НАП.

# 650
А защо март да не трябват бележки? Тъп въпрос, ама ми стана любопитно?

# 651
А защо март да не трябват бележки? Тъп въпрос, ама ми стана любопитно?
До 28.02. дружествата подават нужната информация в НАП и тогава вече данните от служебните бележки са видими в системите на НАП.

# 652
Супер много благодаря, значи не е нужно декларацията да се подава сега януари, аз съм останала с впечатлението, че се подава сега...може би, защото до сега съм подавала чрез работодател само. Благодаря ви.

# 653
Много е удобно през март с почти изцяло попълнена автоматично декларация.

# 654
Страшно ви благодаря, значи оставям това за тогава, че по-лесно. Аз оня ден казах на счетоводителката да ми попълва въпросната декларация, че не ми се рови и занимава като не разбирам, тя каза да й дам служебни бележки за доходите, ама сега ще оставя за март и тогава ще си я подам сама. Щом е така.

# 655
А ако има задължения към НАП, какво следва, защото тази година мъжът ми ще подава, а той има да плаща едни данъци на коли.

# 656
  • Балчик
А ако има задължения към НАП, какво следва, защото тази година мъжът ми ще подава, а той има да плаща едни данъци на коли.
При наличие на задължения и попълване на ДД, ще може първо да платите тях и после , каквото остане за вас, дава се такава опция и още в началото на попълването на ДД ви предупреждават, че имате задължения.

# 657
И аз за 1ви път ще подавам през март, винаги беше чрез работодател. Но за изминалата 2024г имах 2ма работодатели. Не исках да се занимавам със служебна бележка, от този с който си взехме довиждане и затова реших през март.
А каква е самата процедура за през месец март. Трябва ПИК код(нямам, ще действам) още какво е необходимо. На място ли става или може и онлайн??
Благодаря предварително.
А да и срок предполагам е до 31.03 или бъркам..

# 658
  • Стара Загора
С пик може и онлайн, лесно става. До 30.04 е срока

# 659
Може и бащата през работодател- не знам срока. При нас подават декември.

Общи условия

Активация на акаунт