Данъчни облекчения за деца

• 50 189
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
При мен миналата година от НАП направиха прихващане за много стари задължения, отдавна погасени по давност и ми изплатиха разликата. Не знаех, че имам задължения и съответно не съм пускала възражение, та проверявайте.

# 661
С пик може и онлайн, лесно става. До 30.04 е срока
Благодаря ви. Няма да ходя и до там, значи. Това е прекрасно.
Може и бащата през работодател- не знам срока. При нас подават декември.

Бащата е самоосигуряващо се лице, та мога само аз,благодаря

Само да отбележа, че темата е изключително полезна!

# 662
А ако има задължения към НАП, какво следва, защото тази година мъжът ми ще подава, а той има да плаща едни данъци на коли.
Данъците са колите са към общината. НАП събира задължения за републиканския бюджет- осигуровки, неплатени задължения по глоби към КАТ и т.н.

# 663
И аз за 1ви път ще подавам през март, винаги беше чрез работодател. Но за изминалата 2024г имах 2ма работодатели. Не исках да се занимавам със служебна бележка, от този с който си взехме довиждане и затова реших през март.
А каква е самата процедура за през месец март. Трябва ПИК код(нямам, ще действам) още какво е необходимо. На място ли става или може и онлайн??
Благодаря предварително.
А да и срок предполагам е до 31.03 или бъркам..
С ПИК се подава онлайн. Ако се затруднявате с попълването на място във всеки офис на НАП има наличен компютър, на който гражданите могат да активират ПИк и да получат консултация от служител в офиса. Т.е. да Ви помогне със стъпките и самото подаване.

# 664
Мооже и с КЕП да се подаде, нали?

# 665
При мен миналата година от НАП направиха прихващане за много стари задължения, отдавна погасени по давност и ми изплатиха разликата. Не знаех, че имам задължения и съответно не съм пускала възражение, та проверявайте.
Няма как да са били погасени по давност и да са ви ги прихванали. Може би не сте пуснала възражение да бъдат погасени по давност, а е имало такава възможност.

# 666
Мооже и с КЕП да се подаде, нали?

Да, разбира се Simple Smile

# 667
Страхотно полезна тема, да я бях видяла по-рано, вместо да се ядосвам...
Не срещнах разбиране и съдействие от счетоводителката ни, затова ще се оправям сама, не знам дали ще се справя...
Извадила съм си ПИК, проверих за задължения в egov, ще чакам март и ще подам тогава.
Връщам се да изчета всичко, за да не задавам досадни въпроси.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 12:53 от Café del Mar

# 668
Здравейте,аз съм в болничен за бременност от средата та септември.Подала съм декларация за облекчения.Заплати от фирмата изплащат на 19то число,но аз та получавам.Утре ще ми е превода за болничните.Кога ще получа парите си?Сега се сетих че аз съм я попълнила на 28.12 а на 30.12 ми връчиха фиш?Възможно ли е да не ми ги изплатят?

# 669
Това не би следвало да има връзка с датата, на която се изплащат заплатите. Когато мъжа ми подаваше за децата (аз бях в отпуск по майчинство) при него се изплащаха със заплатата за декември, а при мен - с тази за януари.

# 670
Здравейте,аз съм в болничен за бременност от средата та септември.Подала съм декларация за облекчения.Заплати от фирмата изплащат на 19то число,но аз та получавам.Утре ще ми е превода за болничните.Кога ще получа парите си?Сега се сетих че аз съм я попълнила на 28.12 а на 30.12 ми връчиха фиш?Възможно ли е да не ми ги изплатят?
Най- добре питайте в счетоводството.

# 671

Работодателят няма как да знае дали имате задължения в НАП или не. Лицето, което подава декларацията /тоест вие/, носи отговорност за декларираното, а там със сигурност сте отбелязали, че нямате задължения към 28.12. До колкото знам този фиш не се отразява веднага в системата на НАП за събиране, а има време, в което другата администрация / КАТ, община и т.н./ се опитват да го съберат като задължение.

# 672
Трябва да нямате неплатени публични задължения, подлежащи на принудително изпълнение. Фишът не е едно от тях, особено връчен скоро. Той ще стане такова, в случай че не се плати, но напред във времето - вероятно след година.

# 673
Най- добре питайте в счетоводството.
Извинявам се за глупавото включване. Аз помислих, че става въпрос за фиш за работна заплата 😆

# 674
Здравейте!
За първа година получавам данъчно облекчение- чрез работодател.
Направих грешката да не проверя за задължения, тъй като винаги съм била стриктна с тях. Оказва се обаче, че имам задължения от 2020 за невнесени някакви изравнителни осигуровки. Странно как четири години никой не се свърза с мен... Както и да е, счетоводителя ми е отпуска и до понеделник ще пукна от притеснение!
Моля кажете , ако изчакам да провери ситуацията и ги платя до края на месеца- всичко наред ли ще е ?

Общи условия

Активация на акаунт