Данъчни облекчения за деца

• 50 185
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Няма да се свържат. И с мен не се бяха свързали - навремето се оказа, че от учиверситета не са ми внесли 2 или 3 вноски. Разбрах го, когато ми трябваше такова удостоверение, ако не ми трябваше - нямаше и да разбера. Минали години подавала ли сте?

# 676
За първи път подавам. Ще ми е за урок да проверявам вече...

# 677
  • София
Не знам как е през работодател. Аз подадох онлайн и не ми го прие, защото имам някакви странни стари малки задължения. Имаше опция да платя онлайн директно и ги погасих. След това подадох.

# 678
Tedynd  нека ви провери в понеделник счетоводителката и си платете каквото дължите...така или иначе вече сте нарушила закона като сте декларирала пред работодателя, че към датата на подаване на декларацията пред него, нямате задължения.Той няма как да знае, разчита се на съвестно и вярно деклариране на факти.Но в случай на проверка от страна на НАП ще се наложи да върнете парите, които сте получила.Може и никога да не ви проверят, но вие си платете възможно най-скоро.

# 679
Платете си.

# 680
  • Бургас
Нали се вади бележка от нап, че нямате задължения?
Това е,ако подавате документи през работодател.
В нея пише ,, няма задължения,,.

# 681
Нали се вади бележка от нап, че нямате задължения?
Това е,ако подавате документи през работодател.
В нея пише ,, няма задължения,,.

Може би Вашият работодател изисква такава. Не е задължително да се представя подобен документ за липса на задължения.

# 682
  • Бургас
До сега винаги съм подавала и са ми изисквали тази бележка.

Не знаех,че може и без нея.
Явно си е до работодател, знам ли.

# 683
То дори и в самата декларация се поставя отметка "декларирам, че нямам задължения....."
За да се избегнат такива ситуации наистина е редно да се изисква бележка. Ние например искаме копие от удостоверението за раждане на детето. Имаше случай, в който има две деца в семейството, но само едното е биологично на бащата (служителя) - другото е на майката от предишна връзка, но човека искаше да ползва и за него. Та всякакви хора и случаи, най добре за всяко нещо да има документална обосновка.
Дано при вас няма проблеми, внесете си дължимото и си пазете документа за погасяването.

# 684
Никога не са ми искали такава - нито на мен, нито на мъжа ми. По-скоро са единични случаи. Има поле за деклариране в заявлението, аз си мислех, че винаги от страна на НАП ги проверяват, затова попитах дали досега е подавала и изплащани ли са, тези задължения не са от сега. Бих си ги платила, за да ми е спокойно.

# 685
Благодаря за отговорите!
Както казах- винаги съм била изрядна и съм плащала каквото се е изисквало от мен. Разбира се, че ще оправя тези задължения. Просто исках първо счетоводителя да види за какво става въпрос, тъй като явно е негова грешка.

# 686
Значи не вярвам и сега да има проблем.

# 687
  • София-Младост
Правете разлика м/у задължения за осигуровки примерно или някой фиш и  такива подлежащи на принудително изпълнение публични задължения !
За да не се стряскате излишно.

# 688
Сега, аз за осигуровките не съм сигурна, но фишове и глоби от пътна полиция, неплатени в срока за доброволно изпълнение, са просрочени публични задължения. На колега миналата година не му изплатиха данъчното облекчение поради тази причина. Не знам проверката от кого зависи.

# 689
Няма място за стряскане, обаче всяко задължение в данъчно-осигурителната сметка, за което е изтекъл срока за плащане (осигуровки, данъци, наказателни постановления, фишове на различни от НАП институции) подлежът на принудително изпълнение, дори такова да не е започнало.Не трябва да имате задължения с изтекъл срок за плащане.Единствено задължения за здравни осигуровки по декл.7 (за безработни) са допустими и те могат и  се прихващат от данъчното облекчение.

Общи условия

Активация на акаунт