Време е за ИКЕА! - Тема 36

• 40 151
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • До сърцето...
Момичета, да предупредя. Оглеждайте добре плоскостите и частите, преди да сглобите. Вече и от към качество не са ОК.
Ние намерихме счупено на една от плоскостите на гардероба при сглобяването му, за съжаление в доста късен етап от дейността (невъзможно връщане) и беше много неприятно. Оправях го с подръчни средства (пълнител, боя, добре че е на не толкова видимо място).

# 586
  • ENGLAND
Някой има ли този гардероб? Знам, че е от стара колекция. https://www.ikea.bg/products/wardrobes/freestanding-wardrobes/br … rikrilen/40407922
Доволни ли сте? В промоция, намаляват ли го?
Ние имахме подобен, двукрилен, вече го няма. С удоволствие го разкарах, добре изглеждаше, но дълбочината е само 50 см., нормални дрехи не можеш да сложиш, а и вътре имаше един рафт, трудно се организира каквото и да е било. След това купихме пакс, разлика огромна. Но и всъшно за какво ще го използваш. Ако е в детска става само когато децата са малки, да им слагаш дрешките.
При нас, в Англия, засега Икеа не е толкова зле. Но доста неща ги няма, нямат информация кога ще ги получат. А за цените вече писах, страхотно увеличение на повечето неща.
 Ще сменям кухнята, исках Икейска, направиха ми проект, но очаквах повече, наредиха ми едни шкафове, но не ми дадоха никакви предложения, като капак и объркал размерите. Сега имам едни 20-25 см в ъгъла и се чудя как може да се запълни, нямали такива шкафове, но и нищо не предлагат. А цената е с 50% повече отпреди 2 месеца, когато аз си правих проекта. Но най-важно за мен е ширината на плота, а тук само Икея предлагат 63,5 см. Единствено съм доволна от къстомър сървиса им, купувам нещо, не ми харесва, връщам го или ако има някакъв проблем веднага ми сменят продукта.
По-късно ще пусна проекта дето ми направиха, снимката ми е на телефона.

# 587
Някой ползвал ли е ЧЕРНИте съдове за хранене от Икеа? Мисля, че две марки имат в черен цвят - Backig и Fargklar. Доволни ли сте от качеството? Ще ми трябват за ежедневна употреба.

# 588
  • Сливен
Не е по темата,но от утре в Кауфланд ще има черни съдове на Луминарк,в допълнителната  брошурата са.

# 589
  • София
Да се включа и аз по въпроса с кухните.
Ние поръчаме на 2 и чакаме доставка за 9 март, т. е една седмица е срока. Имаше наличности за "дървенията", но уредите и мивката се наложи да променим, защото липсваха.

# 590
Не е по темата,но от утре в Кауфланд ще има черни съдове на Луминарк,в допълнителната  брошурата са.

Ооо, много благодаря Hug Непременно ще ги видя.

# 591
  • София-Младост
В ИКЕА записах час чак за 26.03.. Говорих и с друга фирма, казаха е изработката е 2-3 месеца, в зависимост от това колко са натоварени. Така че, явно навсякъде си се чака.
А аз до сряда трябва да проуча повърхностите и да знам какво искам:( ужас ми е това.

# 592
  • София
В ИКЕА записах час чак за 26.03.. Говорих и с друга фирма, казаха е изработката е 2-3 месеца, в зависимост от това колко са натоварени. Така че, явно навсякъде си се чака.
А аз до сряда трябва да проуча повърхностите и да знам какво искам:( ужас ми е това.

В Икеа, декември месец основните шкафове ги имаше с доставка в рамките на 3 дена, много чакахме 2 чела и 2 кошници, които дойдоха през март, та ако вие си ги сглобявате, чакането не е толкова голямо. Записахте ли и час за поръчка, да не стане проекта и да трябва да чакате още месец за часа за поръчката.

Мноооооого са удобни чекмеджетата на Икейските кухни, първоначалният ми проект беше с 2 долни шкафа с чекмеджета, 2 с рафтове и два смесени, къде с допълнително чакмедже, къде с кошница, в процеса на сглобяване, почти всички станаха с чекмеджета, един е само с кошници и този под мивката има рафт и кошница под него. Едно 20см. високо чекмедже побира над 50 чинии.

# 593
  • София-Младост
nad_tab, не...други ден имам и среща в Ломбардо, докато стана време за ИКЕА ще има цена от тях, да видим. На мен ми трябва повече помощ в самия проект, подредбата, защото не разполагам с много място, а искам доста неща;) И няма пространствено виждане...като го видя нарисувано, тогава ще ми се изясни. А в ИКЕА не знам дали точно това ще успеят да направят.

# 594
  • София
nad_tab, не...други ден имам и среща в Ломбардо, докато стана време за ИКЕА ще има цена от тях, да видим. На мен ми трябва повече помощ в самия проект, подредбата, защото не разполагам с много място, а искам доста неща;) И няма пространствено виждане...като го видя нарисувано, тогава ще ми се изясни. А в ИКЕА не знам дали точно това ще успеят да направят.

Запазете си от сега час, те ден преди него ще ви се обадят да го потвърдят, не е проблем, ако не можете да отидете. Аз си бях запазила 3, в период от 2 седмици. Използвах и трите, първо направиха някакъв проект, на втория го преработихме, тъй като много неща ми се изясниха при преглед на първия и на третия направихме поръчката. Единствено ме е яд, че на едната стена, горните шкафове ги направихме на един шкаф 80см и 2 по 40см. Големите шкафове 80см. са много по-удобни.

В движение, може да променяте почти всичко, рафтове, врати, чекмеджета, но не и основите на шкафовете.

# 595
  • In transit
Мога да ти помогна с това, дори с проект. Скоро правих един на приятелка, точно защото не можеше да си представи как ще изглежда малката и кухня.

# 596
За дефекти и счупвания по мебелните части и аз подкрепям мнението по-горе да гледате добре, аз и за кухнята, и за гардероба в спалнята имах проблем, но съм "тренирала" мъжът ми да гледа много внимателно при взимане и отваряне, определено качеството не е каквото беше.

Аз бих искала да Ви попитам дали някой е слагал дръжки на плъзгащи врати на PAX? Гледам Billsbro средния вариант и се чудя дали ще стане на плъзгащи врати, че ми омръзна да бърша отпечатъци по вратите....

# 597
  • София
Мисля, че няма как да се сложат дръжки на плъзгащите се врати. Особено ако имате чекмеджета или кошници. За да се отворят е необходимо двете врати да са точно една над друга. Освен това има оплътнения отстрани.

# 598
Мисля, че няма как да се сложат дръжки на плъзгащите се врати. Особено ако имате чекмеджета или кошници. За да се отворят е необходимо двете врати да са точно една над друга. Освен това има оплътнения отстрани.

Благодаря! Да, най-добре после да погледна хубаво и тогава да поръчвам. Уплътненията ги гледах, тези дръжки са издадени по-напред и би трябвало да не са проблем, но знам ли.. а може би просто няма да слагам. Не намерих и в нета някакъв хак с дръжки, може и да не става.

# 599
Вкопани дръжки може.
В коридора сме така. Не е икейски обаче гардероба.

Общи условия

Активация на акаунт