Време е за ИКЕА! - Тема 36

• 40 131
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
Много благодаря! 😊
Ще премеря днес нашия матрак колко стърчи и ще преценя.
Някой имаше същата дилема, но купи по-широка дъска за същите държачи и я смени, та стана колкото е нужно.

# 631
  • Бургас
О, това е много добра идея, благодаря! 😊

# 632
  • София
Здравейте! Мислите ли, че е възможно да направя вертикален монтаж на гардероб РАХ,  висок 236.4 см в антре,  което светло е 240см.? На инструктажа не пише  колко см. минимум са нужни. Отгоре има гипсокартон и ако го фрасна с някоя плоскост, ще му се отрази зле.
Ще е трудно и защото е полу-ниша. От едната страна е стена, а от другата е колона, дълбока 22см.  Нишата е с 11 см по-широка.
Моля за спешен отговор, че днес ще го купувам (пише 1 бройка Sad  )
https://www.ikea.bg/products/wardrobes/pax-wardrobes/opening-doo … tvaryane/29222114

# 633
Аз не успях да видя гардероба Flushed
Мария, може ли снимка на лични? Hug
Благодаря Simple Smile

Винаги съм си мислела, че трябва всичко да сменя, но ако може само с вратички да мина, ще е супер идея.

# 634
Здравейте! Мислите ли, че е възможно да направя вертикален монтаж на гардероб РАХ,  висок 236.4 см в антре,  което светло е 240см.? На инструктажа не пише  колко см. минимум са нужни. Отгоре има гипсокартон и ако го фрасна с някоя плоскост, ще му се отрази зле.
Ще е трудно и защото е полу-ниша. От едната страна е стена, а от другата е колона, дълбока 22см.  Нишата е с 11 см по-широка.
Моля за спешен отговор, че днес ще го купувам (пише 1 бройка Sad  )
https://www.ikea.bg/products/wardrobes/pax-wardrobes/opening-doo … tvaryane/29222114
Отворете инструкциите за сглобяване. Там имаше посочени минимални височини. Със сигурност се сглобява прав и по спомен можеше да се монтира.

П.П. Сега погледнах -може директен вертикален монтаж, който е описан на стр. 21 от инструкциите при височина по-малка или равна на 244 см. За да се сглобява легнал и изправя после е необходима височина +244 см.

Последна редакция: нд, 13 мар 2022, 08:16 от drago_2008

# 635
За пакса - има посочено кога се дглобява прав и кога легнал! Качвала съм снимки от инструкциите и тук. Те са налични на сайта !

# 636
  • София-Младост
Има ли готови шкафове за миялна и сушилня, поставени една над друга...в кой раздел на сайта да ги потърся?

# 637
  • София
Да, на стр.21 започва инструкцията за вертикален монтаж, но не пише нищо повече освен при < 244 см. А аз ще имам само 36 мм.
Стискайте палци!

# 638
Не пише..в смисъл? Мериш си височината на стените и виждаш по-,малко ли е от 244 см. Не те разбирам много..
Така или иначе прав се сглобява при нисък таван. Кое те притеснява тогава ?

# 639
  • София
Дали ще успеем при 3 см разстояние отгоре да го натикаме в ниша на антре.
Или да взимам по-ниския РАХ.

# 640
Измери на няколко места стените. Обикновено таваните и стените са леко криви, правите ъгли също са мираж. Ползвай нивелир при измерването.

Аз съм с 236 покс, 260 височина на стени. Легнал го сглобявах.

Кокво имаш предвид под светла височина също? Така си писала...

Измери отвора на нишата, с нивелир на пода, да подравниш, и тогава мериш нагоре.
Сглобяваш пред нишата, да имаш място от страни за винтоверта, после пъхаш плъзваш назад сглобената рамка.
За да начукаш с пирончета гърба, трябва да сгробяваш ИЗВЪН нишата.
Сглобената навън рамка, трябва да може да се пъхне през отвора на нишата.

Дай фото на нишата...

# 641
Дали ще успеем при 3 см разстояние отгоре да го натикаме в ниша на антре.
Или да взимам по-ниския РАХ.
според мен вземи по-нисък. Сигурно ще е по-добре откъм пропорциите в стаята/антрето...

# 642
  • До сърцето...
Да, на стр.21 започва инструкцията за вертикален монтаж, но не пише нищо повече освен при < 244 см. А аз ще имам само 36 мм.
Стискайте палци!

Не знам какво гледате, но 244 см е посочена като височина, при която е възможен "легнал" монтаж и при изправяне няма да се удари в тавана. При по-ниски височини (вкл.240 см), инструкцията предлага вариант на "прав" монтаж. Ако погледнете алгоритъма, ще се уверите, че 3.6 см няма да са проблем.

# 643
Това си мислех аз, че толкова мразех геометрията в училище, ама добре, че са ни високи таваните като почнем да сглобаваме високите PAX, та няма да се чудя дали ще трабва да вадя трион или да се гръмна, ако не може да се изправи после, защото, ако бях на мястото на ЗаСлон, въобще намаше да мога да сметна ще стане ли или няма с тия 3 сантиметра. А при добро изчисление и 2 стигат. 😆

# 644
  • София
Купихме високия, ще пиша после Simple Smile
Една консултантка искаше да ни подведе, че избраните от мен врати са свършили! Обаче аз пробвах при друг и той провери,  имало 3 врати Simple Smile
Той пък каза, че няма комплекги 4 панти. Е, на стелажа имаше Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт