От кога спанак и червено цвекло?

• 22 344
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Давам спанак от 8-9 месец.
На малкия много му харесва.

# 16
Някъде след 6 навършен месец дадох и двете !

# 17
а готови пюрета съдържащи спанак и цвекло от кога може да се дават,че аз взех че днес и понакупих 3-4 такива а сме само още на 4 месеца и половина.Сега ще започвам захранването и съм и купила и моркови картофи и тиква и смятам с тях да започна ама тези със спанака и цвеклото кога мога да и ги дам newsm78

# 18
  • 5 етаж в ляво
И моето мнение е,че със спанака трябва да се изчака.
Веси,мисля,че ви е рано да даваш пюрето със спанак PeaceИзчакай още поне 2 месеца.Аз още не съм дала ,и определено ще изчакам до 8 месец.А другите ги започни ,но по малко...
И според мен ,ако искаш бебето ти да яде пюрета с охота,по добре му ги прави в къщи,че тези купените каквато и марка да са ,особено зеленчуковите са такава отврат,че направо като ги опитах и веднага го изплюх SickПросто не можах да го преглътна и вече си правя в нас.Но естествено това е мое мнение и избор bowuu

# 19
  • София
Аз дадох около 6-ти месец. Цвекло е яла само 2,3 пъти, но спанак яде редовно. Аз лично смятам, че вече спокойно можеш да даваш, ако съдидим по това  колко нитрати има те децата нищо не трябва да ядат. Измиваш добре преди обработка, накисваш за няколко часа в студена вода и приготвяш. А най-добре готово пюренце, поне е проверено.  Peace

# 20
  • в джунглата
от готовите пюрета аз дадох спанак 2 седмици след захранването (4,5м) досега не съм се замисляла за нитратите и че не трябва да го давам. на всичкото отгоре и го давах доста често че го харесва ,а пък е с нисък хемоглобин иси мислех че в него има желязо. маи ми е късно да го спра, сега е на 5м и 5дни и затова ще продължавам, но ти поне се информира и можеш да изчакаш.

# 21
Листните и грудковите зеленчуци акумулират много нитрати и трябва да се избягват за приготвяне на храна на малки бебета.
Аз спанак съм давала само 2-3 пъти , и то от домашно производство.

# 22
Аз започнах да давам лапад след навършени 9 месеца. Червено цвекло още не съм давала Peace

# 23
Спанак бих дала само от готовите бебешки пюрета на HIPP или Sunval,както и домашно производство(ако имаш откаде да вземеш)зaщoто сам сигурна,че спанака,който се продава на bg пазара е пълен с нитрати.По принцип зеленчуци можеш да въвеждаш след 4 месец постепенно.

# 24
  • Mediterraneo
Аз пък повече бих се притеснила от цвеклото, отколкото от спанака... Давам спанак и лапад от 8-9 месечна възраст, а цвеклото го включих след годинката и прдължавам да давам доста рядко.

# 25
спанак давам, но червено цвекло още не

# 26
# 27
  • Sofia
Аз дадох преди 1 седмица пюре със спанак купено много ни хареса и аз не се замислих за нитратите

Общи условия

Активация на акаунт