Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 655
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Бих оголемила прозореца (ако е възможно на цялата страна, като под него позиционирам мивката и миалната. На тената където е мръсната вода, бих сложила цяла стена с вхраден хладилник и фурна

# 106
  • Street of Dreams
Бих оголемила прозореца (ако е възможно на цялата страна, като под него позиционирам мивката и миалната. На тената където е мръсната вода, бих сложила цяла стена с вхраден хладилник и фурна
В смисъл само настрани ли?

Проблемът с помещението е, че дори и кухнята да е само на две стени (Г форма), от другата страна пак не остава място за маса. Остават 210 см, където хем маса, хем място за минаване към хола - никакъв шанс. От друга страна с лице към стената никой не би седнал, та не бих я сложила на стената.

# 107
Стената с прозореца е външна стена (личи си по скосяването на тавана, облицован със сачак). Жилището със сигурност ще се отоплява, но все пак аз лично не бих рискувала да сложа тръби за вода на външна стена, освен ако няма много стабилна външна изолация - примерно вата 10 см.

Щом толкова държите на голяма маса за много хора за ежедневно ползване, бих предложила следните варианти:
1) П-образна кухня в дъното на помещението, в частта към хола по средата масата. Минусите са, че кухненската част ще е по-малко и няма да има свободен достъп към хола заради масата, ще трябва да се заобикаля, да се подбутват столовете и т.н.
2) Т. нар. galley kitchen - пак в дъното на помещението, но без късата страна на П-то. В частта към хола отново масата в средата на помещението. Минусите са същите като във вариант 1.
https://www.herringbonekitchens.com/galley-kitchen

И в двата варианта сегашната врата се зазижда, може да се отвори нова по-близо до портала към хола.
И в двата варианта се жертва място за готвене за сметка на голямата маса.
Какво ще жертва потребителката - голяма кухня или голяма маса, си е неин личен избор.

# 108
В смисъл само настрани ли?

Проблемът с помещението е, че дори и кухнята да е само на две стени (Г форма), от другата страна пак не остава място за маса. Остават 210 см, където хем маса, хем място за минаване към хола - никакъв шанс. От друга страна с лице към стената никой не би седнал, та не бих я сложила на стената.
Под прозореца мивка, миална и шкафове и прозорец от плота до тавана.
Като застанеш срещу прозореца, цялата дясна стена ( от горе до долу, шкафове) с вградена фурна и хладилник ( имаш достатъчно место. За масата бих предложила нещо друго - маса на колела ( такива дето се застопоряват). Може да се мести навсякъде из помещението, като при нужда ще играе и помощна роля на допълнителен плот.

Това, че е външна стена хич не е проблем за добре изолирани тръби ( и в апартамент и в къща съм така, не е никакъв проблем). Аз бих се притеснявала повече за мръсен канал и наклона му.
В предложеният от Мандаринка вариант 2 ти остава много малко место между двата реда и пак ти трябва голям прозорец. От опит, не отвориш ли прозорецът от край до край- не си го причинявай ( тъмно помещение, недостатъчна осветеност - съвсем подтиска човек и изглежда схлупено ( при теб без това няма много височина). Съвсем честно, бих затворила врата и бих оставила само входа откъм хола.
Ако хола ти е голям хич не бих се главоболила с маса в кухнята. Слагам си я в хола, а работни плотове така или иначе имаш достатъчно.

# 109
2 вариант за двуредова кухня не съм предлагала кухненските шкафове да са от край до край, а най-много до половината, да не кажа 1/3, само в дъното на помещението. Останалата част без кухненски шкафове, към хола, да е с маса по средата. Компромисен вариант, разбира се е това.

Добре изолирани тръби и добре изолирана стена - това са две задължителни разумни условия. Съдейки по снимките на прозорците, обаче, не бих се обзаложила, че е мислено по-дълбоко по въпроса с изолацията.

Само да допълня, че мен лично сачакът на тавана ме дразни. Ако се цели модерен стил, а не битов тип механа, най-малкото бих пребоядисала сачака в бяло, да не се набива на очи.

# 110
  • Street of Dreams
Големи прозорци при всички положения - чувствам се потисната в тъмни пространства. Ще трябва да се пренарежда друг покрив и керемиди, които са под прозорците.
Таванът е сравнително нисък, но скосът не е голям за последен етаж. Харесах ламперията, защото продава живот и характер и мисля да я запазя, но със сигурност не в този цвят.

Какво обаче ще спечеля, ако зазидвам точно тази врата? Един шкаф повече, може би шкаф и половина. За сметка на това целият ми хол ще замине - той също е малък 415 на 270. Диван, масичка и край. :/

Не мога да си представя точно варианта ти, Титина. Ако кухнята е на Г от вратата до след прозорците, вратата пак трябва да се измести към средата на стената, за да има място зад нея. Тогава масата - къде?

Смятам че всички стени с прозорци са външни, или вие нещо друго имате предвид? Надявам се да не се окаже проблем И мивка под прозореца.

Много смело и на своя глава подходих, но в момента всичко ми се вижда невъзможно...

# 111
За мен- ако затворите врата ще имате повече възможности за кухненски шкафове и маса. Вече зависи вие какво искате. Понякога и малкото спечелено място е от значение.

# 112
  • Street of Dreams
За мен- ако затворите врата ще имате повече възможности за кухненски шкафове и маса. Вече зависи вие какво искате. Понякога и малкото спечелено място е от значение.

Може ли малко повече разяснения как го виждате, може би не разбирам идеята?

# 113
  • Велико Търново
Не съм чела задълбочено предложенията преди мен, извинявам се за което! Аз бих направила права кухня на стената под прозорците с маса пред нея. Всякакви Гта Пта и подобни биха изяли от и без това малкото пространство. Ако толкова няма място за хладилника, може а се сложи в ъгъла срещу (не по диагонал) на вратата, мисля че арката няма да пречи, доколкото виждам.
Другото ми предложение е отново права кухня, но без обособена трапезна маса, а с остров тип бар плот и 4 сгъваеми столове. Или 2 сгъваеми и 1 пейка. Има място за всичко, 9кв не са тооооолкова малко, че да няма място за акробатика Simple Smile

# 114
Така с вратата се губят поне 2 шкафа - един зад вратата (90 см.) и част поне от шкаф отляво на вратата. Не знам как да го обясня разбираемо - представи си, че има шкаф отляво на вратата 60 см. дълбок, вратата се отваря и веднага след нея (на отворено положение от 90 см.) отдясно има шкаф пак 60 см. дълбок. Как ще минаваш между тях? Та може да се наложи шкафовете отляво на вратата (по дългата стена) да се дръпнат още към хола.
Така го обясних, че и аз се обърках.Laughing

Та така - трябва да се реши с кое ще се прави компромис - с голямата маса или с повече кухненски шкафове, голяма кухня с голяма маса няма как да се получи, според мен.

# 115
Няма какво да се разбира. Затваряте врата и после почвате да правите проекти- дали кухнята да е на Г, дали да е на двете успоредни страни, дали да е на късо П-е. И докато си направите проектите- мислите мястото за кухненската маса. Сътветно правите списък + и -. Кое си заслужава повече- да се влиза от по- далечна врата, но да имате по- просторна кухня, дали ако си спестите хамалогията  и ремонта по разбиването на вратата ви устройва повече. Пък ако си запазите прозорците (спестявате и тук ремонтните дейности) и си направите доста добро и силно осветление е по- добър вариант и по- бърз вариант....замисляте се за такива неща и действайте. Ние тук, като си кажем гледните точки ще съберете доста плюсове и минуси, но това, което е хубаво за мен, може да не е ок за вас. И така сядате и решавате.

# 116
  • Street of Dreams
Skk, Това ми беше първата идея. Но пак се връщаме на това, че стаята е широка 270. Махаме   60 за кухнята и остават 210 до отсрещната стена за маса, столове и минаване. Колкото и малка да е масата, трябва на двете стени да няма нищо, за да пасне.

Това с масата - барплот - къде я виждаш?

Мандаринка, аз смятам вратата преместена близо до арката.

# 117
А за какво ти е тази врата?

# 118
  • Велико Търново
210 оставаща ширина за маса с 4 стола, които когато са прибрани под масата ще заемат около 120см, т. Е. Коридора за трафик може да е спокойно посредата между масата и кухнята, а масата по прибрана към стената.
Вариант е и маса с 2 стола на късите страни и 2 на страната  откъм вратата, прибрани навътре.
Ясно е, че когато има 4ма седящи ще е тясно, но пък би било уютно Simple Smile
Бар плот/остров с високи столове ще изглежда модерно, но не дотам удобно. Ще потърся снимки и ще си допълня поста.

Това е напълно възможно

Това е също възможно, но в умален вид и определено не с всичките 4 стола (или два да бъдат в друга стая)

Подобен плот/остров имам предвид, като столовете се вмъкват отдолу, а краката му са шкафове. Но тук трябва да бъде индивидуален проект, което означава по-голям бюджет.

# 119
  • София
Айде и аз да дам предложение на OnDine, с нормална маса 90х90 с 3 стола и изместване на вратата според нейните проекти. Innocent

Скрит текст:
С висок шкаф тип килер между колоната с фурната и хладилника, шир. 35 см, който ще побере маса неща, и с по-къса страна под прозореца, с ъглово разположение на мивката. След нея - 30 см шкаф с чекмеджета, който може и 45 см да е, остава достатъчно място за стола.

Общи условия

Активация на акаунт