Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 379
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
  • Street of Dreams
МayBach, супер. Много ти благодаря. ❤️

И аз направих 5 нови проекта, ще сложа и първоначалния - като черната маса може да се намали с по 10 см. Моля за мнения, като включите и това на MayBach.

1. с условие че зад столовете не остава толкова място, а 60 см по пои сметки. Което ме кара да се съмнявам в реалистичността на апликацията.

2.

3.

4.

5.
6.

Използваната маса е 120/80, за някои се наложи да махна два долни шкафа.
Забележка : дори да е по - просторно, маса до стена или прозорец с дългата част е много голям компромис за мен.

7. Проектът на May.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 23:37 от OnDiNe_

# 121
  • София
Аз съм за проект 5: най-просторно е, масата е пред прозореца и ако го уголемите до нормални размери, човек си хапва и си гледа навън (предполагам, към двор). Масата спокойно може да е квадратна 90/90 с три стола, има достатъчно място. Единствено се чудя къде всъщност ще бъде изведен абсорбатора, защото, ако правилно съм разбрала, отзад е коридор. Не знам късата стена външна ли е - ако е така, няма драма.

# 122
  • Street of Dreams
Има драма...Зад тясната стена е баня. Вдясно до вратата има тесен комин, до арката към хола. Mоже би над вратата някак?

# 123
Аспиратора не може ли да бъде изнесен директно през стената с прозорците?
Помисли с кое би направила компромиси, задай си тези параметри и тогава направи няколко проекта. Някои от показаните за мен не са ок. Изглеждат претрупани, стесняват помещението. Признавам си, че не познавам човек, който да седи на масата и да се храни и да гледа гледката през прозореца.

# 124
По- добре гледка от прозорец, отколкото стена.
Аз съм за 4 , ако може да уголемиш прозорците на височина и позиция на мястото за масата , аспиратора може да е с тръба през шкафовете и в колоната- жертваш място за съхранение, но няма начин. Друго , което бих те посъветвала е да замениш единичните шкафове горе и долу вляво от вратата с етажерки със заоблен край.

# 125
Аз съм ЗА проект 3 ако ще остава вратата

# 126
В този случай гледката може да се жертва. Давам пример.
Сядат двама да обядват- те си говорят, а докато това става- се гледат двамата, а не през прозореца. Отделно, ако човек се храни сам- съм на 80% сигурна, че през повечето време може и да е на телефона си. А вечер- каква гледка има за гледане?

# 127
На мен ми допадат проект 5 и 6.
Като 5 ми е по функционален от 6( само долен ред шкафове и по малко място за съхранение).

# 128
  • Street of Dreams
5 има най-малко място за съхранение, защото долните шкафове са най-малко.

# 129
А има и такива решения:
https://www.contemporist.com/dining-table-is-hidden-within-this-kitchen/

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 12:47 от ДХ3

# 130
след всичко предложено и показано, авторката може би вече си е избрала...
но и въпросът с тръбата на аспиратора е много важен,та затова се включвам аз...
мисля,че трябва да се подходи първо по ред с избор  на място за мивка,печка,аспиратор съответно, а чак след това да се разпределя пространството

# 131
Аз да повдигна въпроса с търсенето на такива масички:

В допълнение - и хубаво шалте в крем или пясък като гама.

# 132
За хубаво шалте, виж във вивре. Моето го поръчах преди доста време и съм доволна.
Такива масички съм засичала да продават из ФБ групите. Пусни пост в някоя, със сигурност ще се намерят. Има някакви жени, които май внасят нови мебели/аксесоари от Турция и редовно имат подобни маси.

# 133
Кои групи, може ли да ми кажеш или пратиш на лс?

# 134
опа 😉

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 17:01 от Eфибуш

Общи условия

Активация на акаунт