Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 239
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
  • Велико Търново
И аз не използвам изкуствени. Имах един сноп пръчки, но си бяха суха маса, а не изкуствена декорация. Нямам нищо против изкуствени цветя, просто нека не влизат в дома ми Simple Smile

# 616
  • Перник
Не, не използвам. Не харесвам пластмасови цветя.

И аз. Въпреки че напоследък има доста сполучливи.

# 617
  • пустинята Гоби
Това щях да кажа и аз, вече има много сполучливи изкуствени цветя, ама пак не са истински.

# 618
  • Велико Търново
Моля ви, дайте идеи как да окача завеси като мрежа на перголата. Имам 20 бр от тези, всяко с размер 140см широко и 3м дълго, но се чудя как да ги сложа. Направо моля за идеи от Интернет. Преобърнах пин интерест и нищо не открих което да е подходящо.
https://www.ikea.bg/products/curtains/curtains-blinds/curtains/l … 0-byalo/10070262/

# 619
  • Пловдив
Те са 280/300, не 140/300.

# 620
  • Велико Търново
Имам предвид 10 комплекта, затова ги дадох както са  с размер на всяко

# 621
  • Пловдив
Всяко е с размер 280см широко и 300см дълго. В един комплект са две пердета. Имам ги вкъщи, но и в описанието си пише.
Само вметка, защото ако ти трябва с ширина 140, доста трудно, според мен, ще се отрежат правилно.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 10:41 от *Бенджи*

# 622
  • Велико Търново
Мале, вярно! Аз съм надиплила много в едната спалня и си мислех че са 140 всяко. Извинявам се!
Иначе, стоят много леко и хубаво, а и като са евтини, съвсем се полакомих да купя много.
Благодаря!

# 623
ИКЕА имат едни струни. Опъваш ги и закачаш пердетата

# 624
Ето го икейският, дори със същите пердета, май. Не ми изглежда читав, то си е обикновено въже за пране.
https://www.ikea.bg/products/curtains/curtain-rails-rods/forsynt … a-zavesa/50353320

Имах такъв корниз. Не на Икея. Беше си метална усукана струна. Има проблем - провисва, дори от леки пердета, съответно пердетата се свличат към най-ниската част, а и се вижда провиснало. Ако тръгнеш да натягаш струната от крайщата, има опасност да изхвърчи дюбела от стената.

Ето тук примерен с метална струна.
https://www.sunpro24.bg/produkt/strunni-kornizi/strunen-korniz-r … ren-mat-1208.html

# 625
Такива завеси ползвам за терасата, закачени на корниз от Бриколаж, от тези разтегателните, приличат на въже. Аз не ги подкъсявам, завръзвам ги или ги оставям веещи се.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 12:16 от tuty

# 626
Перде на пергола може с двустранно велкро, ще са статични, но може да се върже с лента настрани или в средата ако трябва да е отворено. Ако е с жица тя може да се придържа на едно или повече места с кукички и няма да увисва. Ако искаш да се дърпа пердето слагаш един обикновен релсов корниз.

# 627
  • Пловдив
Много е хубава идеята с велкро,обаче ще стоят на чупки ,не на гънки ,тоест малко по неестествено за ефирни пердета отвън . Първосигнално и аз се сетих за струна ,но ако пердетата се дърпат често ,ще се протрият с това окачване .
После се сетих за телескопични корнизи за баня ,ако има такива размери ,разбира се .Имахме в Англия , корнизи се държеше  добре ,но доколко ще устои отвън на вятър е под въпрос .

# 628
Не се къса пердето от корниз,тип струна. Достатъчно стабилен е корнизът при вятър, потвърждавам го това, тъй като при нас е ветровито.
Единственото, което правя е да сменям завесите с нови на всеки сезон, тъй като не си играем да ги прибираме зимата.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 15:13 от tuty

# 629
Ето го икейският, дори със същите пердета, май. Не ми изглежда читав, то си е обикновено въже за пране.
https://www.ikea.bg/products/curtains/curtain-rails-rods/forsynt … a-zavesa/50353320

IKEA имат и с усукана метална струна. Имам такъв вече 12 години. Не е провиснал, въпреки голямото количества плат върху него

Пердетата са най-обикновен тензух. Някой от тях издържаха и висящ 8 килограмов котарак.

Общи условия

Активация на акаунт