Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 239
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Вижда се на снимката - провиснали са струните и на двете стени. Сравни разстоянието между струната и тавана в ъгъла (където са захванати за стената) и между втората и третата лампа на дългата стена. Вижда се с просто око как върви на триъгълник от ъгъла към средата. Не е чак толкова, че да се събират пердетата в най-ниската част, но мен ме дразни естетически.

# 631
Покривът върви на триъгълник. Струните са хоризонтални, следващи линията на прозореца.
Ако увиснат самите струни/ държачи имат место откъдето се обтягат.

# 632
Ако покривът не е хоризонтален (по дългата стена), тогава пак премери с рулетка спрямо дограмата. Знам го това мЯсто (държачите), където се обтяга, правила съм го. Но в момента, в който окачиш пердетата на добре напрегната струна, тя пак провисва (леко или повече, зависи колко си напрегнал струната). Ако пък напрегнеш след окачването на пердетата, като ги свалиш - може да изхвърчи струната, от пренапрягане. На мен ми изхвърча държачът заедна с дюбела.

# 633
Имам лазерен нивелир. Меря с него. С него слагам и пердета и картини.

Ако ще се почувстваш по-спокойна приемаме, че си права. Че нещо странно реагираш на мои коментари и не ми се ика да доказвам твърденията си

# 634
  • Велико Търново
Златни сте! Получих и чудесна идея на Лс, така че довечера ще обсъдя с майстора (ММ) и ще си имаме работа за уикенда Simple Smile

# 635
И аз ползвам нивелир, не е лазерен, обикновен, за мое успокоение и сигурност. Обикновено доказва това, което виждам.

Специално за металната корда за перде и аз говоря от собствен опит - 3 тънки пердета, почти НЕнадиплени, къси, не до земята, а над парното (знам, че не е красиво, но по-важно ми беше да ми топли радиаторът). Т.к. пердетата прозираха, рядко дърпах повече от 1 от 3-те пердета. Самата корда беше много дълга - почти 5 метра. Купих я, защото по онова време нямаше красив корниз за стена, който да не е с междинен държач, изискващ поне 2 пердета. 

Да допълня - кордата се отпуска с времето (от държача изпуска по малко) и се налага леко натягане периодично.

Скрит текст:
Ако ще се почувстваш по-спокойна приемаме, че си права. Че нещо странно реагираш на мои коментари и не ми се ика да доказвам твърденията си

Мисля, че е реципрочно.  Но да, можем да спрем. Което не означава, че трябва да се съгласявам с всичко, което си написала. И обратно.

# 636
  • sofia
Дами, някоя от вас има ли тъмно сива стена в апартамента/къщата? Как се усеща, много ли е мрачно и омръзва ли бързо? Фен съм на бялото за стени като цяло, но ми се иска да имам една по-тъмна за контраст. Апартаментът е южен и много светъл и си мисля, че няма да е подтискащо, но все пак споделеният опит също ми е ценен. Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 17:49 от truetrue

# 637
Златни сте! Получих и чудесна идея на Лс, така че довечера ще обсъдя с майстора (ММ) и ще си имаме работа за уикенда Simple Smile
Може ли после дасподелите снимка как е станало, ако е удобно?

# 638
  • Велико Търново
Само да еза показване и ще покажа Simple Smile
Имаме 1 сива стена в стълбището, но не е мн тъмна.

Имаме и една тъмна стена в спалнята, но малкия вече спи там и няма как да снимам.

# 639
  • sofia
За такова сиво иде реч, да. Супер е с дървените стълби, заспива си. Simple Smile

# 640
Skk007, знаеш ли марката и номера на боята? Много ми харесва🙂
С тия малки картончета по каталозите хич не уцелвам цветовете, които искам, следва партизанско пребоядисване, пак не ми харесва и яко нерви🥴
Мм ми разправя, че съм далтонистка, може и да излезе прав😂

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 21:18 от Чисто луда

# 641
  • Велико Търново
Витекс класик, цвета е thunderstorm.

# 642
И на мен ми харесва сивото на Skk. Но трябва да се има предвид, че между цвят на монитор и в реалността има разлика, отделно между това как изглежда на стълбите на Skk и в спалнята или дневната на друг потребител също ще има разлика. Колко голяма ще е - зависи от осветеност, големина на помещенията, основа...В къщи стените, боядисани с един и същи латекс, изглеждат различно като цвят през деня на слънце и вечер на лампа. Оттенъците са различни - на светло бежовеят, топъл цвят, на лампа - сивеят, абсолютно студени са. Иначе са средно към светло сиви, т.е. не са съвсем незабележимо сиви, но определено са по-светли от стената на Skk.

# 643
  • sofia
Ще взема няколко мостри със сигурност да видя как седят нюансите по различно време на деня, защото наистина е много индивидуално. ✌🏻

# 644
Само да еза показване и ще покажа Simple Smile
Имаме 1 сива стена в стълбището, но не е мн тъмна.

Имаме и една тъмна стена в спалнята, но малкия вече спи там и няма как да снимам.
А какъв се води другият цвят с който е комбиниран сивият?
Тази комбинация сме ( съм Grinning )харесали за стаята на тийна. Той искаше всички стени  да са тъмни, като в пещера, но се предаде без бой накрая Joy

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 15:00 от щастлива мама

Общи условия

Активация на акаунт