Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 407
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
В стария ни апартамент крадратурата на дневната беше абсолютно същата. Масата ни беше 120/80, като късата страна беше залепена за стената и така имаше въздух в помещението. Разтягали сме я до 180 и стаята изглеждаше страшно затрупана. Не бих могла да си представя да е всеки ден така. За мен до 150 би било ок, ако не се слагат столове на късата страна.
За новото жилище съм предвидила 150/100, само че май ще ми се наложе да увелича малко размера, трябва да го помисля как ще стане, въпреки че помещението е по-голямо и на теория позволява.

# 91
От А до Я, никой не спомена че работния кът ти е точно ЗАД вратата. За мен това е изключително неудобно, особено ако се ползва постоянно с хоумофис. Аз бих удължила кухнята към дивана, за да ползвам това място за кът за работа.
Напр.

# 92
Май вратата е към тераса. Т.е. ще бъде повече удобно, отколкото да носи някакви негативи.
От последните показани варианти на кухня и маса към нея, за мен има минуси. Масите иглеждат големи, или някак си набутани в кухненската част и я правят претрупана и тясна. Добре е да представи схема на цялото помещение за по- добра представа.

# 93
То май имаше схема в началото на обсъждането или бъркам?

# 94
  • Street of Dreams
Останалата част от помещението е хол, който вече е проектиран. Свързани са с голяма арка, но са две отделни помещения. Тоест трябва да събера кухня + маса за хранене в 9 квадратни метра - 270 на 330.

В момента вратата е точно срещу прозореца, залепена за отсрещната стена, както и прозореца между другото.
Това ми е първоначалната идея, но и тя не ми хареса.

# 95
Останалата част от помещението е хол, който вече е проектиран. Свързани са с голяма арка, но са две отделни помещения. Тоест трябва да събера кухня + маса за хранене в 9 квадратни метра - 270 на 330.

В момента вратата е точно срещу прозореца, залепена за отсрещната стена, както и прозореца между другото.
Това ми е първоначалната идея, но и тя не ми хареса.
Тази снимка хич не се връзва с моделите от предишния пост https://bg-mam.ma/p/1396855/44090775
Няма как да се направи затвореното П заради вратата към стаята.
Единственото смислено разпределение (спрямо снимката) ми се вижда кухня Г  по цялата дълга стена с прозорците, къса страна (за мивка) до вратата, но по-къс, не в конфликт с вратата. И маса залепена за стената в дясно (дълга страна на масата залепена за стената 100-120х80) или квадратна маса 80х80 - 85х85. Виждам, че се планира с 3 стола (по модела). От хола до кухнята няма минаване, ако си оставите 60-80см с така завъртяна, като на модела маса.
Скрит текст:
ПП: Там където е стола в момента може да са високите колони на кухнята, които са проектирани за дясната стена.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 14:12 от peneva_a

# 96
Подкрепям Пенева.....на този етап. Може и да излезе още по- добро предложение.

# 97
А има ли възможност вратата да се направи да се отваря в обратна посока?

# 98
Аз направо бих премахнала вратата, да се зазида и да може да се продължи по цялата стена кухнята. В кухнята ще се влиза през хола и без това са в едно помещение.

# 99
Да, има логика. Добро хрумване е.

# 100
Аз направо бих премахнала вратата, да се зазида и да може да се продължи по цялата стена кухнята. В кухнята ще се влиза през хола и без това са в едно помещение.
А ако входната врата е в близост до тази и е много по-удобно да се влиза с пазарските чанти в кухнята  директно, вместо по коридор, през целия хол та в кухня та до хладилника Simple Smile

Аз бих си сложила трапезната маса в хола точно до "свода" към кухнята, а там където съм маркирала да е масата - едни плитки ниски шкафове, но тук се каза, че хола е проектиран вече Simple Smile На мен права кухня 3,30 ми стига прекрасно та затова тази стена ми се вижда достатъчна без чупки и П заграждания на тясното помещение.

# 101
А ако входната врата е в близост до тази и е много по-удобно да се влиза с пазарските чанти в кухнята  директно, вместо по коридор, през целия хол та в кухня та до хладилника Simple Smile
Това за мен не е аргумент. Представи си, че апартаментът е голям- тогава пак ще се извърви повече с торбите докато се стигне до кухнята.

# 102
Според мен също вратата на кухнята много пречи за шкафове и на тясната, и на дългата страна. Без нея ще може или дълга права кухня, или на Г точно с ъгъл там, където е вратата.
Мивка или кухненски ред на стената с прозореца за мен не е добра идея - имам предвид с тези прозорци. Нито дават светлина на плота, нито можеш да си гледаш през тях. Затова смятам, че кухненският ред трябва да е на отсрещната дълга страна. Така колкото светлина влиза през прозорците, ще осветяват срещуположните стени.

Може би това е къща, не е апартамент. Така поне ми се струва.

# 103
  • Street of Dreams
Точно така, вратата съм планирала да я преместя, както на проекта от преден пост. Тази в хола ще бъде зазидана, не само защото и тя не пасва никак, а и защото трябва да мина два пъти през цялата къща (дълъг коридор и между мебели в хола и кухнята) , за да оставя покупките в кухнята. Входната врата е близо до кухнята.

Целият проект на апартамента, както и състоянието е някакъв абсурд в момента, мисля дори за местене на прозорците (уголемяване вече е планирано). Главоблъсканица голяма, но просто локацията си заслужава....

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 17:24 от OnDiNe_

# 104
Точно за прозорците щях да питам има ли как да се уголемят, че така са в нищото просто.

Общи условия

Активация на акаунт