Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 76

• 49 375
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Аз да повдигна въпроса с търсенето на такива масички:
Скрит текст:
пусни картинката в google image search, търсачката за картинки, и гугъл евентуално ще ти намери места където се продава.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 17:06 от Eфибуш

# 136
Да споделя и моето мнение Simple Smile
 Вратата- плъзгаща, ако ще я оставиш.
Тип сепаре на стената, която е до вратата, може да е с една пейка- диван, залепено до стената, а от другата страна с 2 стола, които, щом се бутнат до масата- няма да пречат. Може да поиграеш с дизайна на масата- да не е с 4 крака- варианти доста. Отгоре запълни пространството със шкаф, модули, полици, считам, че малкото помещение е нужно да се оползотвори. Прозорците продължи надолу, ако имаш възможност, от лявата им страна постави шкафове до тавана, на отсрещната стена, също бих поставила плот с шкафове до тавана. Това преходна врата/ арка кум друго помещение ли е? Ако- да- колко е широка, постави там хладилника, като продължение на плота?

Допълвам за плота под прозореца:

И за този на отсрещната страна- по- малък за нещо помощно- кафемашина и т.н.:

Останалата част от помещението е хол, който вече е проектиран. Свързани са с голяма арка, но са две отделни помещения. Тоест трябва да събера кухня + маса за хранене в 9 квадратни метра - 270 на 330.

В момента вратата е точно срещу прозореца, залепена за отсрещната стена, както и прозореца между другото.
Това ми е първоначалната идея, но и тя не ми хареса.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 18:16 от ‘Krist

# 137
На мен не ми се връзват много снимката и проектите, а и май вратата е преместваема та съвсем. Но както е сега прилича много на кухните в старите панелки, става маса под прозореца, хладилник до нея където сега е стола и останалото шкафове, с печка на късата стена. Или идеята с ъгловото диванче и кръглата маса разположена в долния десен край както е на снимката. Всъщност за колко души ще се сервира там? Ако сте двама може и сгъваема маса. Вратата където и да е също може да е сгъваема на две с панта посредата, като е затворена си изглежда като обикновена врата, и със стъкла може, а като е отворена заема наполовина място. Ако остане на мястото от снимката, може да се сложи стопер да не се отваря напълно и зад нея може да има половинка шкаф/триъгълен, със заоблен край.

# 138
По повод покрива, съмнявам се да е стара панелка.

# 139
  • Street of Dreams
Крист, харесва ми идеята и всъщност кръгла маса ми е най голямото желание. Но ми се стори, че няма къде и затова се отказах. Мислите ли, че тази ъглова композиция е реалистична - колко пространство би отнела? Едната страна ще трябва да препречва арката, понеже няма истински ъгъл там.

Не е проблем да се сложи плъзгаща врата, нито да се сложат рафтчета/шкафчета над масата.

Арката води към хола.

На 6. графика съм сложила хладилника до нея, както предлагаш.

# 140
Не е задължително да е ъглова Simple Smile може да си е спокойно по дължина на стената( даже и не на цялата) . На конкретната снимка е ъглова.

Другото, което бих направила на твое място(макар, че първото ми виждане ми допада повече) е да погледна кухнята така, но да махна вратата , обаче незнам тръби и канали къде са ти:

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 19:17 от ‘Krist

# 141
  • София
OnDine, както е сега, зад вратата има ли изобщо някакво място или е само на десетина сантиметра от стената? И колко е високо помещението в най-ниската си част?

# 142
  • Street of Dreams
Би било страхотно (последната снимка) - сегашната ми кухня е разпределена така, само че с кръгла маса и за мен е оптимална и перфектна. Обаче на стена 330 - никакъв шанс...😔

Изводите са вода са на тази късата стена, до която има отляво прозорец, а отдясно - врата. Няма никакви 10 см - директно. 😆(Гениален проектант е бил...)

В най-ниската част е около 210-220 мисля. Към края на месеца ще ходя пак и ще измеря по-точно. При всяко следващо ходене всичко ми изглежда все по-малко и по-невъзможно...

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 19:35 от OnDiNe_

# 143
  • sofia
Здравейте,

Къде в София правят проект за осветление, става въпрос за апартамент? Каква е цената и т.н?
Също, препоръчайте ми магазини за осветителни тела с добро съотношение цена/качество. Simple Smile

# 144
Повечето магазини за осветление работят с едни и същи каталози.
В ЕлБългария разгледайте онлайн, имат добра търсачка. Аз взех почти всичко от тях и ми направиха доста отстъпка. Най-голяма отстъпка правят на тяхната марка, но не са нещо особено, взех само две нощни лампи и то, защото не ми се чакаше пак поръчка от каталог.
Също и във Вивре правят намаления често.

# 145
Наложи се да правим ремонт на хола посред зима. Поръчала съм диван от Фейдом Choice 5, тъмно сив цвят, ще слагаме нов паркет, трислоен Ироко, той пък леко ми червенее. Мисля да поръчам бели модулни мебели от Ленистил. Ще видя може би ще слагам някакъв килим пред дивана. Стаята е 5.40 на 3.60 и е с източно изложение. Молбата ми е за идеи за цвят на стените. Мислих нещо в светло, бледо синьо, мента или сив цвят, но просто не мога да си представя с кое ще е най-добре.

# 146
  • Пазарджик
Мисля, че са важни акцентите, които ще поставиш - пердета, възглавнички, килим, картини и пр.. Те ще са завършека.
Аз не бих избрала цвета на стените да се слива с този на дивана.
Може би нещо прасковено такова...

# 147
Сив диван може да се комбинира почти със всичко

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 23:49 от Natt***

# 148
  • SF
Полилеят на последната картинка е уникален. Точно такъв искам.
Да знаете къде има същият или подобен?

# 149
Полюлеят от последната снимка наистина е страхотен. Тъй като  изхвърлихме абсолютно всичко от старата подредба, сега едно по едно ще се купува. Утре поръчвам белите модулни мебели, защото срока е 35 работни дни. И аз съм на мнение, че  акцентите ще освежат хола, и понеже тепърва ще купуваме килим, пердета, картини и някои цветни възглавнички за дивана, мисля че ще се оправим. Единственото на този етап е чуденето ми за този пусти цвят латекс.
Благодаря за предложенията!

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 08:53 от Bo Bo Va

Общи условия

Активация на акаунт