🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 5)

• 96 480
  • 1 870
  •   1
Отговори
# 1 590
Участниците в Черешката са все хора на изкуството - музиканти, актьори, режисьори...
Продуцентите ги наемат на работа. Съгласявайки се да участват, те подписват договор, получават хонорар и възможност за реклама.
За сметка на това,  трябва да се подготвят като за роля, да вязат в образа на добър кулинар.
И в този смисъл се чудя, защо не се справят? Знаят в какво шоу ще участват.
Ясно е, че нито Ники Илиев, нито Алекс са готвачи. Но щом сте  се съгласили да участвате, ми подгответе се.
Съставете си план, накарайте някой да ви покаже. Потрудете се. Направете нещо просто, но от сърце.
Иначе за какво участвате?

Свилен ми беше неприятен за гледане, особено докато се почесваше над салатата.

# 1 591
Петров не се прави, той е... няма такъв идиот! Нещастен, болен за внимание, злобен човечец. Горките хора, които имат допир до такова отровно същество. Как се вирее в такава среда?

# 1 592
  • Великобритания
Мила Робърт again , wtf .. защо по дяволите ни навират такива бездарни и безумни същества в очите .. та тя не стига , че е супер смотана , ами и постоянно имам чувството , че е или пияна или друсана , а може и двете .. Пълен отврат е

# 1 593
Това, че на някои не им прилича на плеймейтка не означава, че не ѝ се иска да бъде такава…просто не ѝ ‘оди, ама грам. За това изглежда нелепа, смешна и най-вече гнусна…Те, плеймейтките, не пръщят от акъл, хубост и умнотия! Просто самото определение плеймейт е събирателен образ, който просто не приляга на всеки искащ да влезе в него.

# 1 594
Ако е вярно,че Влади Михайлов ще участва другата седмица,още сега почвам да тръпна в очакване да не стане пак -Както бързо ми се издигна в очите,така и падна 😂
Иначе Свилен не ме изненада муден,та чак заспал.Добре,че направи супата,иначе зелена салатка,1резен мръвка и 2резена картофи си беше излагация. Тортата добре я беше спретнала тъщата,БравоС!
Доволна съм,че Искра получи плакета,трябваше да има книга и за Гери,ма пусти ушѝ Wink

# 1 595
Като е тъщата, поне да беше спретнала истинска торта, а не тоя козунак с кисело мляко. Това и аз го правя, когато по Великден ми останат козунаци, но не бих го поднесла на гости, камо ли, като ще ме дават по телевизията.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 16:16 от Poni69

# 1 596
Свилен с това пасиране на суровите зеленчуци ме уби! Наистина ли на някой би му хрумнало? Joy

# 1 597
И другото, което ми е интересно. Защо всички купуват от сладките картофи за пюре или за печене? Защото са по-скъпи ли? И аз купувам понякога, но слагам тук таме по някой сладък между другите картофи, за разнообразие. Не знам дали бих яла пюре от сладки картофи.

# 1 598
Нещо не са се спазарили този сезон с големите вериги и рекламата...всички се скъсаха да подкрепят "малките квартални" магазинчета в които липсва само щраусово яйце.

# 1 599
И другото, което ми е интересно. Защо всички купуват от сладките картофи за пюре или за печене? Защото са по-скъпи ли? И аз купувам понякога, но слагам тук таме по някой сладък между другите картофи, за разнообразие. Не знам дали бих яла пюре от сладки картофи.

Е, за да са куул трябва да купуват задължително от малки магазинчета в идеалния център и да ползват малко по-особени продукти. Позьорщина, разбира се.

# 1 600
За мен лично сладките картофи са много вкусни. Когато готвя сладък картоф не виждам причина да го смесвам с обикновен. Но има хора, на които не им допада много, защото прилича на тиква.

# 1 601
Да, на мен точно на тиква ми прилича, а тиквата не е любимата ми храна. Затова ми харесва по малко.
И това, с кварталните магазинчета го преекспонират. Чак всеки да е приятел с продавача в кварталното магазинче не ми се вярва. Едва ли не пазаруват от веригите и предпочитат да плащат понякога и двойна цена.

# 1 602
И аз се съмнявам всички да са си толкова близки с продавачите.. явно мислят, че така е по-интересно за зрителя.

# 1 603
И ние имаме квартално магазинче. Пазарувам основно от веригите, но когато ми трябва нещо бързо, или не ми се ходи в някой голям магазин, естествено пазарувам от кварталното. Познавам продавачките, повечето работят от няколко години, казваме си по някоя приказка, но не съм чак толкова близка.
Мъжът ми беше влязъл в див спор с продавача от магазинчето за цигари, за това какви цигари пуша. Накрая му беше казал, че ако цигарите не са тия, ще ме прати да му се карам. В случая мъжът ми ги знаеше по-точно.

# 1 604
Боже, аз живея в тоя блок 21 години и все още като се размина с някой и ми каже "здрасти", се чудя кой е... та ще познавам продавачите в кварталните магазини.
Но веднъж ми се случи нещо странно, което помня и до сега - влязох в квартално магазинче за домашни потреби да си купя солница. Обаче имах 20 лв, а тя струваше левче. Казах, че нямам дребни, а жената ми отговори "Ама вземете я, като минете някой ден пак от тук, ще ми донесете 1 лев, аз ви познавам, вие сте еди коя си!", останах със зяпнала уста. Аз тази жена за пръв път я виждах. После напълно непознати за мен хора, купиха апартамента над нас, жената звънна за нещо и и обясни, че ме познава отдавна, те живеели в съседен блок под наем и знаела коя съм. Та е до хора. Аз съм от тези, дето мога да не ви познавам и 20 години да живеем в един вход. Просто не съм любопитна за хората, които не ме интересуват. (впрочем, това наблюдавам и тук - има потребители, които знаят всичко за всички, преследват, разпитват, записват си даже! а аз не знам нищо за никого и не ме интересува нищо за човека след никнейма му, само това, за което си говорим тук)

Общи условия

Активация на акаунт