🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16 (Tема 5)

• 96 473
  • 1 870
  •   1
Отговори
# 1 605
Не са карантия ушичките, ама баш на шкембеджийница си посмръдват 🙂 Заедно със св.крачета.

Точно магазинчето, в което пазаруваше Искра, беше съвсем малко и приличаше на плод-зеленчук. Подозирам, че сланината, бекона и приготвеното пуешко си беше донесено там допълнително. Дали от самата Искра, дали от предаването. Етюдче 😉
Иначе аз си имам наоколо малки и по-големи квартални магазинчета, аптека, обущарничка, книжарничка и си се знаем с хората. Е, не сме първи приятели, но пък и не си мълчим, а разменяме по повечко от 2-3 думи! При това аз не съм актриса, за която е полезно честото и по-напоително общуване с различни типажи.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 19:06 от птица

# 1 606
Снощи изгледах много от миналите предавания с чудесно предоставените линкове в темата и установих, че едно 90%, че и повече от поканените гости не ги познавам като лица и имена. Близначките участват отново във формата, защото май лятото ги гледах в предаването с близнаците, което много ми допадна като седмица.

Днес ще догледам Орлин, който ми е голям любимец и седмицата с него от този сезон.

Снощната вечеря беше ок, но домакинът ми беше супер бавен и флегматичен, а почесването над салатата и пипането на носа и на косата си постоянно, без да си измие ръцете, определено не ми допадна.
И мен ме учудва колко много хора не подреждат масата и не ползват приборите, но явно са артистичен хайлайф, който е над нещата.

# 1 607
Принципно не е странно, даже си е съвсем нормално да се познаваш с продавачите около теб (даже с фармацевтите около мен се познавам), но точно пък хора, които не готвят и изглеждат като хора, които не пазаруват особено - нЕкой друг път. Позьорщина до шия. Сладките картофи също ги предлагат от позьорщина.
Друго много дразнещо е липсата на усилия. Ами подготви се, приготви нещата пробно преди да те снимат, постарай се.....ама не, те са мега кууул. Като онзи пръдльото без масова култура, без салата и десерт.

# 1 608
  • София
Смешкото не готви, оказа се, че и жена му не готви, ама пръв приятел с бай.... от магазинчето за хранителни стоки. Освен да карат основно на филии с лютеница, закупени от същия байчо.
Ама чичото как му показа сметката на елката, касовия апарат явно не се ползва. 😃

# 1 609
Едва ли Joy
Познавам хора като него - поръчват готово готвено + роднините им носят готово готвено, щото виждат, че са халипави и им е жал за децата. Една такава булка дори не знае откъде и какви основни продукти се пазаруват. Разбирам млади хора, несемейни, но такива с деца .....но те бабите се грижат (за мой ужас все още има деца, метнати на баби за отглеждане, както явно беше и симпатичното дете на гимнастичката).

# 1 610
Да, това ме учуди и мен- хубава кухня, но не готвели в нея и двамата.

А за децата поръчвали супи и им пращали буркани бабите.  Но иначе участвам в кулинарно предаване…

Да кажа, че това поведение и отношение на хора с деца ме позачуди.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 02:50 от Анонимен

# 1 611
Смешкото не готви, оказа се, че и жена му не готви, ама пръв приятел с бай.... от магазинчето за хранителни стоки. Освен да карат основно на филии с лютеница, закупени от същия байчо.
Ама чичото как му показа сметката на елката, касовия апарат явно не се ползва. 😃
Как да му чукне домашната лютеница на касовия апарат Simple Smile
Вие оставете, че си говорят, ами коя от мацките се прегърна и целуна с продавачката, дали не беше точно Искра? Не съм изгледала още последния епизод, по-точно готвенето на Свилен, когато пуснах, вече Манчо подаваше книгата на Маги.

Ако мама е наблизо, здравичка, скучае, бих я допуснала да ни готви, но при условие да е всеки ден, че ние наготвена храна в кутии не ядем. Не виждам и нищо лошо ако някой иска да помага да го прави, защо веднага се нахвърляте върху дъщерята, като това може да е любимо занимание на майката и да не е досадно задължение.

Аз бих готвила за моя син когато се отдели, стига евентуалната му приятелка да няма нищо против и да не стават раздори. Даже съм се шегувала с него, че на прибиране може да мине през блока ни да му сваля баща му кутийките да има за вечеря. Защо да си цапа тенджери и тигани и отваря работа да чисти, при условие, че може да си вземе готово? Наистина не виждам проблем с това.

# 1 612
  • Sofia
Гергана се разцелува с продавачката.

Кои ще са другите участници?
Само Мила дават в анонса 🤨

И аз готвя и разнасям в буркани и съдове на майка ми и децата.Не ме карат,като готвя за нас почти всеки ден или през ден ,не ми пречи да отделя и за тях.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 22:05 от Doli

# 1 613
  • София
Как категорично отричате различния на вашия модел. Чак и децата ожалихте. Животът не е само мусака и супа. Съвсем спокойно се живее и с поръчана храна.
И да, има баби, които готвят с удоволствие. Не е задължително да го правят. Аз обичам да готвя и да давам на деца и възрастни.
Интересно ми е каква е задачата за следващата седмица.

# 1 614
  • София
Слоу кукър беше, обикновен. Абсолютно си права Паунче. Просто някои хора не могат да излязат от техния си модел и поръчка на храна или буркан им се струва като насилие над бедните гладни дечица и баби.

# 1 615
Аз по принцип разбирам младите хора, които не обичат да готвят, ама все пак, като имаш деца, стегни се малко. Ние вкъщи също поръчваме доста и честно казано дори и от скъпи ресторанти ми е малко съмнително качеството на продуктите, какво остава за по-нисък клас, или пък за заведения храна за вкъщи. Много се съмнявам какво месо и млечни ползват, а бих искала детето ми да яде пълноценна храна. Това винаги ми е бил един от страховете, като имам деца как ще ги изхранвам Grinning Другото, Алек каза, че децата ядат салата и супа само като поръчат или мама сготви... В смисъл, не можеш да нарежеш два домата ли, точно това са елементарни неща, никой не ги кара да готвят стек Уелингтън, например.. искрено се надявам да е преувеличил, за да се направи на интересен.

# 1 616
  • Варна
В това предаване се заглеждам понякога като едноседмичен биг брадър, ако на пръв поглед участниците са ми интересни като характери.
Хм, изминалата седмица се засилих да гледам защото от рекламата набързо ми се стори че Ивет Лалова ще участва, явно грешка. Но пак ми бяха сравнително интересни.
Другото готвенето не ми  е особено интересно.

Зачетах се в дискусията по горе.
Не мога да разбера защо под готвене се разбира непременно някаква манджа изискваща доста време - мусака, пълнени пиперки, меса, яхнии....
Човек може да направи нещо за ядене и набързо и между другото и със сигурност ще е по полезно, заради по малко топлинната обработка.

Последна редакция: нд, 06 фев 2022, 20:51 от VassiLea

# 1 617
  • Sofia
Това с по-малко топлинна обработка не го разбрах… За да е набързо, да остане сурово ли? 😀
Целта на тези вечери е да се приготви нещо по-така, като за гости. Ясно е, че не всяка вечер човек прави 4-5 степенно меню.
Аз мога и с филия лютеница да вечерям, но няма да предложа това на гостите си, поне не само това 😀

Не знам защо някой се съгласява да участва в такъв формат, ако цял живот кара на поръчана храна и няма никакво желание да се научи да готви? Да хапне безплатно 4 вечери? Тъпо!

# 1 618
Е, нали получават някакъв хонорар за участие. Освен това си правят реклама, напомнят на публика, режисьори и продуценти за съществуването си!

# 1 619
  • Сан Хосе, Калифорния, САЩ
Следващата седмица в „Черешката на тортата“ журналистът на NOVA Анна-Мария Конова, певицата и актриса с нестихваща енергия Мила Роберт, бронзовата олимпийска медалистка от Рио Михаела Маевска, певецът и актьор от сериала „Братя“ Владимир Михайлов и плувецът и Мистър България 2021 г. Виктор Русинов запретват ръкави и се впускат в истинско кулинарно приключение.

Всевиждащото око в кухнята, шеф Иван Манчев, е подготвил ново предизвикателство за звездните домакини – международна кухня с поне едно ястие по оригинална рецепта.

https://www.vesti.bg/lyubopitno/chereshkata-na-tortata-podnasia- … go-emocii-6137596

Общи условия

Активация на акаунт