Августинки Тема 2

• 24 598
  • 695
  •   1
Отговори
# 420
Като званях по моя казус в Терапия -Варна (прави ли се БХС на близнаци: "- Да, прави се рано БХС, късно не")
Ми казаха 11-12 г.с до 13г.с се прави БХС. Като първо се прави замерването с ехограф и до 3 дни се ходи при тях за БХС ( навсякъде чета, че е до два дни ...)

# 421
Като званях по моя казус в Терапия -Варна (прави ли се БХС на близнаци: "- Да, прави се рано БХС, късно не")
Ми казаха 11-12 г.с до 13г.с се прави БХС. Като първо се прави замерването с ехограф и до 3 дни се ходи при тях за БХС ( навсякъде чета, че е до два дни ...)
Аз знам до 2 дни. Първия път ходих веднага след замерите. Втория път ходих на другия ден сутринта. Няма значение, по кое време на деня ще отидеш стига е в работното време на лабораторията. Това изследване не се влияе дали си яла или не.

# 422
  • София
Desito и аз от утре съм в седма седмица. Кога ти е термина?
Lilium терминът е на база Интернет Grinning 20.08.22, а иначе от Понеделник влезнах в 7 г. с, значи заедно се движим

Аз си записах час за петък, да видим дали това 20.08. Ще се потвърди 😬

# 423
Desito и аз от утре съм в седма седмица. Кога ти е термина?
Lilium терминът е на база Интернет Grinning 20.08.22, а иначе от Понеделник влезнах в 7 г. с, значи заедно се движим

Аз си записах час за петък, да видим дали това 20.08. Ще се потвърди 😬
Момичета с грешка сте, в 8 г.с. сте. 7+1(2,3 и т.н.) дни се води 8г.с.

# 424
  • Асеновград
На мен резултатите са ми супер, въпреки че хемоглобина ми е малко нисък 123, при долна граница 120. Както и левкоцитите са ми леко завишени 11.5, при горна граница 10.5. Не мисля че е такъв проблем, но докторката каза че ще обсъдим резултатите на следващия преглед,който е на 24-ти, още преди да съм ги пуснала каза така. Искам и с лекар да ги обсъдя нещата а не 20 дена да чакам и тогава да говприм, като до тогава тези стойности я са същите, я не са...
Нещо ме подтиква да ида и при друг лекар за мое успокоение. Нещо не ми вдъхва доверие моята лекарка, колкото и да стм доволна от нея, не ми вдъхва сигурност и успокоение.

# 425
  • София
Един бърз отчет - минах сутринта на преглед и ме записа на ЖК. Взеха ми микробиология, цитонамазка, кръв, урина. Изписа ми Огестан и Биозин мама. Работя с клиенти и ми каза много да се пазя, да слагам по две маски и ако усетя, веднага да ходя за болничен.
Иначе скаридката (някоя от вас го беше написала и си го откраднах) е супер, расте си. Аз си повръщам. Всичко е в реда на нещата Grinning
И относно бхс и фм, аз съм с термин 09.08, по ПРМ съм в 9+1г.с днес. Каза ми между 14.01 и 05.02 да запиша час, препоръча ми Фемина, но не сме говорили много за конкретен специалист. Ще видя в супердок дали може онлайн да се запише при тях.

# 426
милото , след като си смъкнала тсх- то какво ти каза ендокринолога? Спираш ли еутирокса на този етап ,или се пие до определена седмица? Че на мен ми го изписа предното Аг, при което няма да ходя повече и сега няма кой да ми следи тия неща,ще трябва сама да си пусна контрола и да взема решение.Естествено мога да отида и на ендокринолог ама ако се спират при достигане на определена стойност няма да има нужда.
Браво , за хубавите новини от прегледите , момичета!
На YanaGG май и бяха пуснали урина след цитонамазка - чувала съм много такива случаи, в които откриват после кръв в урината и се паникьосват, а то се оказва замърсяване от цитонамазката - имай го предвид да не се ошашкаш нещо.

# 427
милото , след като си смъкнала тсх- то какво ти каза ендокринолога? Спираш ли еутирокса на този етап ,или се пие до определена седмица? Че на мен ми го изписа предното Аг, при което няма да ходя повече и сега няма кой да ми следи тия неща,ще трябва сама да си пусна контрола и да взема решение.Естествено мога да отида и на ендокринолог ама ако се спират при достигане на определена стойност няма да има нужда.
Браво , за хубавите новини от прегледите , момичета!
На YanaGG май и бяха пуснали урина след цитонамазка - чувала съм много такива случаи, в които откриват после кръв в урината и се паникьосват, а то се оказва замърсяване от цитонамазката - имай го предвид да не се ошашкаш нещо.
На мен репродуктивния лекар ми назначи еутирокс при подготовката на ЗЕТ,както казах на мен от естрофема ми се завиши,иначе принципно нямам проблем с ТСХ. Пуснах на 23 декември да видим как се движат нещата и неше 1.24 (някъде) каза да го продължа понеже приемам естрофем все още. Предстоими да го спирам естрофема,макар вагинално да го приемам ми даде отражение. Сега ще пускам пак ТСХ и ще видя как е и тогава трябва да се консултирам с ендокринолог.

# 428
Неизвестна, часове за Фемина могат да се запишат на сайта им Simple Smile

# 429
  • София

Нищо хубаво обаче не прочетох за нито един специалист или поне са много противоположните мнения.

# 430
Момичета, във Фемина е най - хубава техниката ли? Четох много лоши коментари за лекарите им. Аз за сега се следя в Щерев и колкото и да се рових къде да отида на БХС, май ще си остана там. И за там пишат лоши коментари в темата, но до момента аз съм доволна от всичко и най- вече от отношението, не само на наблюдаващата ме лекарка. На БХС май ще ходя при доктор Билчев.

# 431
Момичета нещо бъркате понятията. БХС е биохимичен скрининг той е изследване със вземане на кръв, прави се в лаборатория, не от лекар. Преди да отидете да ви вземат кръв за БХС трябва да отидете при лекар за замери на плода, не е задължително да е фетална морфология. Заедно със замерите до 48ч след тях се ходи да се даде кръв като се попълва една бланка като въпросник. При някой лекари, който правят замерите се попълва на място, при други в лабораторията. Вземат ви кръв и не помня след колко време ви излизат резултатите, който си проверявате в интернет. Разчита ви ги лекаря, който ви следи бременността, няма нужда друг да ви ги разчита. В интерес на истината можете и сами да си ги разчетете, защото те са си чиста статистика и теория на вероятностите. Например: синдром на Даун вероятност 1:10000. Като отдолу си пише, че до един какви си стойности се води висок риск, а над еди какви си нисък риск.
Да, наистина е комбинация от ехографско изследване и вземане на кръв, но не е необходимо да ви вземат кръв където ви правят и замерите. Момичетата от София най-добре си идете в НГЛ, май беше в Майчин дом (не съм сигурна) да ви вземат кръв. Момичетата от Варна отидете в Терапията.
Моя позната, която беше бременна с мен преди около 3г беше решила, че ще си прави замери и БХС в клиниката където и правят замерите. Взеха и пари и за замерите (и тя като мен прави фетална морфология) и за скрининга и отделно за вземане на кръв и отделно за разчитане на резултатите, крайната сметка беше около 200лв. Аз отидох на фетална морфология, около 80-90лв беше, от там отидох в Терапията да ми вземат кръв, самото изследване и вземане на кръв е абсолютно безплатно, никой не ви иска направление и не ви пита дали сте здравноосигурен, дадоха ми бележка да си изкарам резултатите от интернет, може и от тях, но няма смисъл, занесох си ги на лекарката, която ме следи и това беше. По същия начин действах и при първата бременност, но тогава БХС беше платен първия 30лв, втория 40лв, но го казвам по памет, че минаха 7г от тогава.

# 432
  • София
Билчев е много мълчалив, не отговаря на въпросите. Поне като правих 3та ФМ при него с първата бременност беше така.
Искилиева в Щерев е злато. Поне това са моите впечатления.
При кой АГ си?

# 433
При една млада лекарка съм д-р Палабуюк. Ходих по спешност за зацапване при Билчев и останах много доволна, беше внимателен и ми обясни каквото трябваше.

# 434

Нищо хубаво обаче не прочетох за нито един специалист или поне са много противоположните мнения.

Аз си избрах д-р Димитрова, защото уж има доста голям опит и ако има нещо нередно, би трябвало да го види. Макар че, както казах, тя е малко дръпната, но ще преглътна отношението. Важно ми е само да знам, че всичко е наред. А това, че е по-скоро кисела и мълчалива... Smiley

Общи условия

Активация на акаунт