Образователен говорилник - 22 - Мир и светлина. И търпение

• 22 628
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Ми, щото отидохте в разни вайбър групи.

# 151
  • в страната на чудесата
Явно позволяват залитания. Че тук се поддържа идеална чистота.

Тук нали няма някой със седмокласник? Чудя се ако похваля немие или моето дете да не потисна някого.

# 152
Е ние заради теб и Нот се вясваме, че вие все пак липсвате. Често си го казваме.

Лейка, ти пиши и се хвали. Има кой да трие.

# 153
  • в страната на чудесата
Аз чух, че хората се потискали от резултатите на другите. Та се чудя що за човек трябва да си, та да драматизираш това недоразумение, наречено Нво. Надявам се да го махнат.
Иначе моето е топ, може да отиде във всяка гимназия. Но ще остане в неговата си.

# 154
Явно позволяват залитания. Че тук се поддържа идеална чистота.

Тук нали няма някой със седмокласник? Чудя се ако похваля немие или моето дете да не потисна някого.

Ти се майтапиш, но родителската ревност по отношение на успеха на чадата е много силна. И много хора наистина избягват хвалби за да не привличат негативна енергия към децата си.

# 155
  • София
Следя седмокласните теми от доста години и такъв проблем досега не е имало /с потиснати от чуждите резултати, имам предвид/. Тегава седмокласна тема е тази. Дори леко се бях ядосала /а аз трудно се ядосвам/ и по едно време мислех да не им пускам прогнозни балове, но бързо ми минава на мен.

# 156
  • софия
Това да не привличат негативна енергия към децата си от  някакви поверия дето имаме в бита си за урчасването  по-го разбирам (не е мойто, но ми е ясно заради културата ни)
Обаче не мога да повярвам, че има хора, които се подтискат от успех на други. Ми то винаги има по-добри, какво е това изкривяване и нарочно обезличаване на постиженията на някой си евентуално за да не се бил обидил някой си друг.
За вас това нормално ли е?
Ми, щото отидохте в разни вайбър групи.
а ти защо се бавиш?

# 157
  • София
Излязоха и резултатите от ДЗИ по гимназии. Първенци по БЕЛ са 91 НЕГ!

# 158
Това да не привличат негативна енергия към децата си от  някакви поверия дето имаме в бита си за урчасването  по-го разбирам (не е мойто, но ми е ясно заради културата ни)
Обаче не мога да повярвам, че има хора, които се подтискат от успех на други. Ми то винаги има по-добри, какво е това изкривяване и нарочно обезличаване на постиженията на някой си евентуално за да не се бил обидил някой си друг.
За вас това нормално ли е?

Зависи какво разбираш под "нормално" Wink Ако разбираш нещо, което се среща често и е норма - да, нормално е.
Ако разбираш дали е разумно, уместно и прочее, тогава не е нормално, ама какво от това?
Много пъти съм писала - ако в градинката кажеш "моето дете е умно" другите чуват "вашите деца са глупави". И затова рецептата за добри отношения е да хвалиш чуждите деца, даже и да е трудно да се намери за какво. И да избягваш да хвалиш своето. Тогава всички са доволни.

А и негативната енергия не е толкова абстрактно нещо. Тръгват си съвсем реални клюки, злословене първо между майките, после сред децата, появяват се негативни настроения... Никой не иска това.

# 159
  • София
Излязоха и резултатите от ДЗИ по гимназии. Първенци по БЕЛ са 91 НЕГ!
Всъщност "Веда" е първенец тази година. С общо 5 ученика, де. Simple Smile

# 160
  • софия
Станция, направо ми стана черно като те рочетох, чак страшно звучи. На мен по-ми харесва да виждам светлата страна и да обезкуражавам тъмната.

И да, питах в смисъла на "правилно ли е? "

Призма, къде това?
Редно е сега да кажа, че ми липсва Ежко - за обсъждане на ДЗИ резултати Simple Smile

# 161
  • София
Ох, пропуснала съм ги Simple Smile  Значи, колежа стават шести в София.

Амели, пътувам и не мога да дам линк. Малко по-късно, освен ако Санака не го пусне.

# 162
  • София
Е, как къде - при Дидева. Joy https://dideva.alle.bg/%D0%B3%D0%B8%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%B … 0%B8%D1%82%D0%B8/ Вече е започнала да ги класира и по второ ДЗИ.

# 163
  • софия
Ох, пропуснала съм ги Simple Smile  Значи, колежа стават шести в София.
срам! срам за колежа!

# 164
Станция, направо ми стана черно като те рочетох, чак страшно звучи. На мен по-ми харесва да виждам светлата страна и да обезкуражавам тъмната.

Знаеш ли защо е този наплив към СМГ още от 5 клас? Към ЧУ е от детската градина и баш този мотив го няма. Ми покрай другите причини има и една такава, че да си умен, да си отличник, да печелиш олимпиади и т.н. в СМГ не те прави парий - не те изолират, не те тормозят, не те обиждат на зубър, смотаняк и прочее. И децата изведнъж си отдъхват и разперват криле, защото това, заради което често (не винаги, разбира се) са били тормозени, тук им носи престиж и уважение. И никой родител не подучва децата си да не играят със зубърчето, нито се събират родител да  обсъждат как си тормозят детето тези супер амбициозни родители и как не го оставят да има детство и прочее.

Общи условия

Активация на акаунт