Майкъл Джексън- истината за живота на един гений!

• 27 806
  • 172
  •   1
Отговори
# 165
Аз не знам какво търся в тази тема и от де ми се мерна баш на Коледа, ама така и така съм попаднала, да си кажа размислите... Sweat Smile

Аз не мисля, че е умрял, просто му е писнало на човека, изсценира си смъртта, никой не го е виждал умрял, след смъртта си спечели много парици и си живее някъде на спокойствие, след като най-вероятно е спрял да се поддържа бял. Т.е., най-вероятно си е направил една последна операция да не го познаят никога повече и вече не е бял. Сигурно много е съжалил, че се е подлагал на избеляване, след като и негър достигна до президентския пост и след като не го оставяха да живее като известна личност накрая е взел решение да стане неизвестен и да изкара останалата част от живота си в неизвестност. Така и така пари си има бол...

Защо хора, некомпетентни по дадена тема коментират? Направих си профил тук, защото ми омръзна да чета такива глупости, от сорта, че се бил избелвал. Майкъл Джексън никога, НИКОГА не е избелвал кожата си! Майкъл е имал зяболяване- витилиго(загубя на пигментацията на кожата). Може да се забележи още в първите му клипове като Beat it.    В интервю питат Майкъл дали избелва кожата си. Той отговаря, "I'm proud to be a black American, I'm proud of my race, I'm proud of who I AM! And when people said that I don't want to be who I am it hurts me."

Аз съм фена на Майкъл и мога да споделя още:
 1. На снимките на един видеоклип, мисля, че за песента "The way you make me feel" или "You rock my world" екипът иска да направят кожата му по- тъмна. Тогава тя вече е изгубила голяма част от пигментацията си. Майк винаги е бил по- чувствителен. Той се затваря в една стая, разстроен и започва да реже косата си. Някой влиза и Майкъл ,в плач му казва "They want to darken my skin. They think I'ma monster. I don't tell them how to look. I'm a monster. " Ти не си чудовище Майкъл. Светът е такъв.
В последствие косата на Майкъл е къса в този клип.
 2. Хората са питали снимачният екип на Майкъл защо не потъмнят кожата му. Да използват по тъмен фондю- тен. Те са отговаряли, че няма как, че този човек е бял, той е бял.
 3. Иконичните лепенки на пръстите на Майкъл. Това е негова запазена марка, да, но знаете ли защо ги е слагал? Защото пигментацията по краищата на ноктите му се е запазвала.
 4. Може сами да забележите как Майк е навсякъде с чадър или с шапка на открито. На снимките на "In the closet" той е постоянно с чадър.
 5. А какво ще кажете за песента "They don't care about us"?

А за това, че е бил жив. Не разбирам как хората могат да си го помислят. И да го твърдят и то толкова сигурно. Виждали ли сте децата на Майкъл на погребението му?  Дъщеря му и речта и? Куклата в ръчичките на малкият Биги? Не... А знаете ли колко Парис е страдала за баща си? За депресията и след смъртта му? За опита и за самоубийство?

Съжалявам, ако съм била груба, но исках да го споделя.
Майкъл продължава да живее в сърцата на хората. Дори в тези на тийнеджърите. И никога няма да бъде забравен.

# 166
  • София
applehead, в навечерието на New Year... дали си струва да отговаряме на "нападките" (бих написала злобните, но не би...) по адрес на най-великия MJ? Той ни учеше на любов! Да прощаваме! Да бъдем хора.
Искам и се надявам до сетния си час да бъда поне 1/1000 като него! Мечтател. И по-добър човек!!!
Heal the world! ❤

# 167
Майкъл Джексън е явление в музикалния свят и аз лично никога не съм вярвала на грозните твърдения по негов адрес. Най-лесното на този свят е да очерниш един човек. Ако е звезда от ранга на Майкъл Джексън-още по-лесно е. Много ми беше жал, когато научих за смъртта му. Погребението му, малките му деца, приятели, които са го обичали… Беше много тъжно. А собственото му семейство-отвратителни. Жалко, че си отиде твърде бързо. Имаше още какво да даде на света.

# 168
Аз мисля,че турнетата щяха да са последното нещо в музикалния му бизнес. Щеше да стане като много певци, които само пишат текстове или помагат с песните, като Бритни Спиърс, например. Вероятно щеше да се отдаде на спокоен и затворен живот.

# 169
applehead, в навечерието на New Year... дали си струва да отговаряме на "нападките" (бих написала злобните, но не би...) по адрес на най-великия MJ? Той ни учеше на любов! Да прощаваме! Да бъдем хора.
Искам и се надявам до сетния си час да бъда поне 1/1000 като него! Мечтател. И по-добър човек!!!
Heal the world! ❤

Не си струва, прав сте. Но не е приятно хора, които не знаят да коментират тази душичка.

# 170
Не съм много сигурна, че витилигото се проявява точно така, пък и има и други промени във външния вид, както и да е, това не е най-важното. Гениите си имат особености, а той определено беше такъв. Хората сме така устроени, че искаме да знаем подробности за живота и душевния свят на прочутите и талантливите. Не е признак на неуважение, нито е нужно да е светец с крила Майкъл Джексън, за да продължаваме да обичаме творчеството му.

Тази тема е много информативна и е хубаво да си остане такава, в смисъл нали не е някакъв култ, могат да се коментират  и по-специални въпроси, като здравен и психически статус и т.н.Например на мен би ли било интересно доколко е  страдал от така наречения Синдром на Питър Пан, както съм чела.

Аз лично определено се натъжавам, като си мисля за Майкъл Джексън от последните му години, изглеждаше болен, объркан и тревожен човек. Надявам се и филмът за него да разкрие и някаква част от интимния му свят, както беше и в Бохемска рапсодия и Рокетмен, от това любовта към музиката му няма да пострада. Хората от моето поколение много го обичахме и винаги ще го обичаме, а хубавото е, че го харесват и децата ни.

# 171
Аз съм си написала мнението. Различно е. Мое лично мнение е. Различно е.
Да подчертая ли още веднъж, че да имаш различно мнение не е забранено?
Не съм фен, нито атакувам някого. Просто имам различно мнение.

# 172
Аз съм си написала мнението. Различно е. Мое лично мнение е. Различно е.
Да подчертая ли още веднъж, че да имаш различно мнение не е забранено?
Не съм фен, нито атакувам някого. Просто имам различно мнение.

Не съм казала, че не е правилно да изразявате мнението си, но както Вие казахте- Вие не сте му фен. Аз съм му фен и заради това споделям това, което знам. Прощавайте, ако съм Ви засегнала, но се натъжавам, когато чета за него такива неща... Натъжавам се при мисълта за него...

ПС (С нетърпение очаквам филма за него на 3 октомври. Не знам с кого ще ида, но със сигурност ще бъда там, макар и сама. Пожелавам приятно гледане на всички, които ще бъдат там, а след това със сигурност отново ще говорим тук.)🎩❤

Общи условия

Активация на акаунт