Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява падането на тапата и какви са симптомите?
Как да различим контракциите от други видове болки?
Какви са симптомите на гнездене в края на бременността?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява падането на тапата и какви са симптомите?
Падането на тапата е един от признаците за предстоящо раждане. Тапата е слузесто образувание, което запечатва шийката на матката, и когато тя падне, може да се появят кръв или слуз. Симптомите включват усилени контракции, болки в кръста и корема, които могат да бъдат нетърпими. В този случай е важно да се консултирате с лекар.
-
Как да различим контракциите от други видове болки?
Контракциите по време на раждането се характеризират със стягане на корема, което става все по-болезнено, последвано от отпускане преди следващата контракция. Те се усещат като вълни, които се издигат отдолу. Важно е да забележите интервала между контракциите и дали са на редовни интервали. Фалшивите контракции обикновено спират при лежане или ходене, за разлика от истинските контракции.
-
Какви са симптомите на гнездене в края на бременността?
Гнездене е нормален процес в края на бременността, когато бебето се подготвя за раждане. Симптомите включват силни контракции, коремни и кръстни болки, както и усещане за тежест. Този период може да бъде придружен и от появата на мексикански вълни, които са нормални и предвещават предстоящото раждане.
-
Какви са ползите и рисковете от избора на цезарово сечение?
-
Какво представлява обменната карта?

..другата седмица отивам на разузнаване 
...по телефона ми казаха - 17.11 от 11 часа, етаж 1, 121 зала 

Добро утро!Много хубаво си спинкам все още,ама скоро няма да е така. 
На мен не зъбите,а венците ми нещо не са натамън от забебването.
Ходих на 3D онзи ден и бебка вече е 2700 гр. Нещо пъпната връв минава покрай врата й и докито ме стресира допълнително, че ако в продължение на 2 часа не спира да рита да му се обаждам веднага.
Ами тя нашта девойка е доста бурна и постоянно ме ръчка, даже мъжо ми вика, че е от филма "Видове"
. Явно във Варна имаме проблем с родилните отделения. Айде отивам да
докато е слънчево времето.
А за обръщането-къде си се разбързала?Имаме още време,и мойто мече миналата седмица си се беше обърнало както трябва,обаче сега май пак се завъртяло
А ти по-често се включвай,че тамън си мислех да те издирвам на лични преди няколко дни

Решила съм да работя до последно, да видим дали ще устискам 

май за болницата ще трябва да взема и гащи някакви и сутиени, че и нощници трябва да търся. Идея нямам какви да взема. Ама тука има едно квартално магазинче до нас, къде продават бельо, и има всякакви модели, дет му викам аз за всекиго по нещо, та мисля днеска да го чекна ква стока има.
Пожелайте ми успех