Време мъничко остана, през ДЕКЕМВРИ бебче ще си гушка мама!

• 24 528
  • 288
  •   1
Отговори
# 120
Който е ходил днес на лекцията за ваксините, може ли да разкаже най-важното !
Опаля, изтъркулило се мойто бебче в последното квадратче ! Shocked

# 121
Момичета, айде кажете пак откъде се снабдихте с тези еднократни гащи - точна улица, адрес...

Детски магазин ПАКОСТНИК

ул. Монтевидео и Обиколна,
"Търговски център Овча купел", ет. 2
 Тел.: 0899 118 220

http://www.pakostnik.com/contacts.php

# 122
Ох момичета не мога да се оттърва от тоя вирус! Говорих с докито май утре съм на ренген и после на инжекции #Crazy, не искам нито едното , нито другото.Не стига, че аз не спя ами не оставям и мъж ми да спи с тая моя кашлица и сутрин сме като цапнати с мокър парцал. Снощи  смачках бебчо, като ставах и забелязах, че целият ми корем се е изместил на ляво, а от дясно е хлътнал и от пред една бабанка се бе появила. Отначало ми стана смешно, после се замислих малко, почесах го, побутнах го и той се намести.
 Дано не ви сполети никакъв вирус! Този моя е страшно упорит.

# 123
Момичета, айде кажете пак откъде се снабдихте с тези еднократни гащи - точна улица, адрес...

Детски магазин ПАКОСТНИК

http://www.pakostnik.com/contacts.php

Мерси,
Shrew!   bouquet

# 124
Sarra, в Mothercare има еднократни гащи. Аз си ги купих от Мола.

Момичета, кажете къде има сутиени за кърмачки на по-прилични цени?

# 125
10 лева, на Пиротска под колоните. Изцяло памучен без банели и др. Много е удобен аз от 4-5 месеца вече ги нося и са хубави, пера в пералнята.

# 126
ClanG, в магазин за бельо ли са или някакъв бебешки?

# 127
Аз смятам да ползвам епидурална упойка и лекарката ми каза,че тъй като ще трябва уговорка и с анестезиолога,раждането трябва да се планира и да се предизвика разкритие от 4 см,след което се слагала упойката.Обаче още било рано,за къде съм бързала.А терминът ми е за 3-ти декември,не знам кога няма да е рано за планиране newsm78
Иначе и аз съм с една суха кашлица,май повечето ни е пипнал по някой вирус.Не смея да пия никакви лекарства,само се наливам с чай с лимон и мед,обаче вече се влача една седмица така Sick
Някой пие ли нещо за настинка?

# 128
Чесън, девойки, чесън! Пази микробите далеч....
И аз като понетс и май като почти никой друг даже забравям, че съм бременна. Ето днес наредила съм аз приличния си корем в една аптека и като ме видяха казаха да мина първа, аз чак се стреснах - викам кво ста"аа тука бе  smile3506  . Толкова неудобно ми стана, забравих си словореда  Sick. А за какво бях отишла  Rolling Eyes-лошото е че и там забравих  newsm78....а, да,ами някой тук подметна че се маже с нещо си на Талодерма за суха кожа и аз видите ли съм се наредила да разузнавам какви са тези продукти.  newsm78Оказа се, че са толкова много и аз естествено не знам какво точно искам и не стига че ме пуснаха първа ами всички се засуетиха около мен, а аз облещих едни очи  newsm09  от смущение ......мани, мани. Та мисълта ми е - който е ползвал тази козметика, кое е най-мазното мазило за тяло, което знае. Аптекарката ми препоръча някакъв си неутрален лосион? Идеи?
И може ли да запитам къде е EASpirit? На РалиЛД сигурно й е много тежко, милата, дано всичко е наред с бебчето й  Praynig

# 129
  • София
Какво е станало с Рали ЛД? newsm78

# 130
  • София
Такаааа, значи нашия юнак днес го измериха към 2.950кг Shocked Доки каза, че с тея темпове нямало шанс да си дочакам термина, след 15ти да съм в готовност, предполагала, че до към 1ви дек ще тръгне #Crazy Разбира се това си е Божа работа...Даде ми всички документи, обясни ми какво да нося в болницата, кога да й звъня...бе въобще, верно си дойде времето ooooh! Поне е надолу с кратунката пак, макар и малко на чорчик. На мама гигантчето! Плацентата ми е 3та степен Rolling Eyes, но доки каза, че вече е нормално, да не се притеснявам. Бе голям шок днеска...

Пускам малко снимки на нещицата на бебо. Изщрака ми се щракалото! По-интересните като активната гимнастика, шезлонга и тем подобни трябва да ги сглобя за да ги снимам, като ми дойде вдъхновение ще ги добавя.

http://snimka.bg/album.php?album_id=75368

Цунки от мен и не искам още да раждам Shocked

# 131
  • София
Здравейте:-)
Тини- мини ето всичко, което съм писала от лекцията за имунизациите,ужасно дълго е, но поне за мен беше мн полезно въпреки, че я слушах 2 пъти. Сори, че не е някоя по- приятна тема...ама е нещо мн важно за бебоците ни:
Имунизации в кърмаческа възраст
Лектор: д-р Антонова (22 ДКЦ- зад Плиска)
Задължителни имунизации с/у:
•   Туберкулоза;(БЦЖ)
•   Хепатит В;
•   Дифтерия, Тетанус, Коклюш, Полиомиелит (детска церебрална парализа);
•   Рубеола;
Ваксините с/у туберкулоза и хепатит В се правят още в родилното на 2-3 ден след раздането.
Туберкулоза:
Силно заразно заболяване, протича без симптоми, а за бебетата е фатално да се заразят.
Ваксината с/у Т. В родилното е жива ваксина, т.е има живи бактериални частици, вкарват се в организма на бебето и се очаква то да си изгради имунитет.
Поставя се на лявото рамо- получава се пъпка (с гной), която не се пипа и третира.
Не всички бебета си изграждат имунитет, затова след 7мия ден(?) се прави манту (проба), това е от лекцията на 21.09, а от днешната съм писала около 5я- 6я месец (така или иначе в имунизационния календар ще го пише кое е вярното).
Ако бебето не е изградило имунитет се реимунизира отново.
М/у 7мия- 10я месец се вкарва туберкулозен токсин и се проследява има ли реакция или не. Следват реимунизации в 5ти, 10ти клас, защото защитата свършва.
Хепатит В:
Причинява се от вирус, който засяга черния дроб. При заразено бебе заболяването протича асимптомно. Бебето може да се зарази от майката, а тя от своя страна от кръв или мн често се случва от зъболекар.
Ваксината се поставя в крачето и няма следимунизационни реакции, вкарва се готова защита, понася се мн добре.
Ваксината се повтаря  в детската консултация на 1 месец, после на 6 месеца.
Препоръчва се на всеки 5г. Реимунизация, но те не се поемат от ЗК.
Следващите ваксини се поставят след 2 месеца.
Дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит (ДЦПарализа)
•   Дифтерията е инфекциозно заболяване- протича като гнойна ангина с висока температура.
•   Тетанус:
При инфекция на открита рана в съприкосновение с околната среда.
Спорите на тетануса се развиват в дебелите черва на животните, предават се в почвата и оттам в човека.
Засяга горните дихателни пътища, наличие на налепи, мн тежко общо състояние.
•   Коклюш:
ЗК осигурява само жива ваксина. Заболяването е мн фатално в детска възраст- предава се по въздушно- капков път. Започва с лека кашлица и температура, но до 1-2 седмици се развива мн силна кашлица- силен спазъм на дихателната мускулатура, кашлицата е лаеща, на пристъпи.
Ако ваксинирано дете с/у коклюш се разболее все пак, болеста протича по- леко, няма фатални усложнения (например: увреждане на мозъка или мн тежки пневмонии.
Има и т.нар. ацелуларни ваксини с/у коклюш: отново става въпрос за жива ваксина, но токсините, които са най-алергизиращи са премахнати и ваксината се поема по-леко.
На мястото на инжекцията се наблюдава зачервяване, покачва се температурата, трябва да се пият повече течности и отшумява за 1-2 дни. Може да има и обратен ефект- детето заспива и не се събужда дълго време.
Има вероятност от 2007г. ЗК да осигурява и ацелуларна ваксина. Тази ваксина се поставя на 2рия месец, после на 3тия, 4тия, а 4тата доза след 1г. Коклюшна ваксина се поставя само до 4г.възраст.
Полиомиелит:
Това е вирус попаднал в организма и протича като мн лека настинка или разстройство(леката форма), тежката е церебралната, засяга се нервната с-ма, стига се до парализа. Заразяването става по фекално- орален път (мръсни ръце).
ЗК осигурява само жива ваксина (2 капки се капват в усата) – поставя се в същия ден с коклюшната ваксина. Създава имунитет на всички контактни в къщата.
Има и убита ваксина, която е вероятно да се осигури от 2007г.
Убитата ваксина е инжекционна, няма следимунизационни реакции, а имунитета е за 10г..
Хубаво е децата да се имунизират с комбинирана ваксина и жива и мъртва (създава 100% имунитет). Първите 3 дози е по-добре да са с убита ваксина, после може да се продължи с жива.
Има и комбинирани платени ваксини с/у всички тези заболявания .
Предимства на комбинирането:
Живата ваксина създава имунитет още на входа, в устната кухина- детето си създава имунитет на първата врата на приемане на вируса.
Мъртвата ваксина създава имунитет в кръвта, т.е ако има вирус преодолял живата ваксина, то мъртвата го доубива после в кръвта.(средна цена на мъртвата ваксина 17-18лв).
Ваксинирано дете с/у полиомиелит може да се зарази.
Днес лекцията приключи до тук, но ето какво съм писала и от 21.09
Морбили, рубеола:
Морбили:
Вид шарка- вирус със симптоми температура, болки в гърлото, обрив. Възможни усложнения- пневмонии.
Рубеола:
По- опасна е за бременните.
Заушка:
Подуване, къса шия, опасно за момчетата м/у 11-14г. Възраст, може да предизвика възпаление на тестисите.
Живата ваксина се понася добре и дава следимунизационна реакция м/у 5- 12 ден с температура, леко преболедуване. Имунитета трае 12 години.
Препоръчителни ваксини
Химофилус, грип, хепатит А
Ваксината с/у химофилус се използва предимно в чужбина- предизвиква пневмония в кърмаческа възраст. Схемата за имунизация е съвместима с тази с/у дифтерия, тетанус....За деца, които няма да пътуват- 1 ваксина след навършване на 1г.възраст, имунитета е до 5г.

Понтес мн сладки покупки, пиши ми плс може и на лични колко струваха аксесоарите на бебе комфорт(термометъра, четката и другите джаджи), както и ваничката.10кс  Peace

# 132
  • сто акровата гора
Момичета стерсирах се днес  newsm45
Отивам значи аз на ЖК и беба пак е седалищно разположена  Rolling Eyes и изведнъж започват да ми обясняват, че това не е причина за секцио, че ако не съм си платила за секцио по желание (300 евро) щели да ме оставят да си раждам нормално, пък да се надяваме, че нямало да има локсации и травми  Cry Направо ми прилоша казвам ви! И това от акушерката, а пък докторката каза, че това се преценявало като започне раждането. И сега съм в стрес някакъв.  #Crazy Какво да правя, не мога да си позволя такива суми някакви, пък и винаги съм мислела че седалищното  предлежане не е точно като да искам секцио по желание и ... ох не знам вече какво да си мисляяяяяяяяяяяя  smile3515 Хем съм уплашена хем съм ядосана cry
Ох оплаках ви се, добре поне че има на кого... Hug
Иначе изследвания ми пуснаха и другата седмица като станат готови ще отида за обменна карта и т. н. Бебка е ок, тогава пак ще се гледаме, а пък аз от цялото напрежение забравих колко тежи милото ми, ама над 2100 беше  smile3506 Ох другия път ще кажа  ooooh!

# 133
браво на pontes.много ми харесва всичко,което е купила,толкова сладурски работи,че направо и аз се запалих за пазаруване като видях тия хубави нещица.

# 134
Хм, днес ходих в Майчин дом - същото като в Тина Киркова. Само дето като родиш не стоиш в коридора, а в следродилна зала, ама то си е пак 1 стая. И докторите ми се сториха малко по- неотзивчиви...
Имам обаче 1 питане. Днес за 1-ви път ми правиха запис на тоновете. И ми дадоха разпечатка като от ЕКГ. Обаче не знам как да я разчета - има две криви. Знаете ли какво показва горната и какво долната? Доколкото разбирам едното е сърдечните тонове на бебето, а другото май контракциите (в моя случай ритниците на бебето). Ама не мога дори да разбера какви са стойностите. Дайте малко акъл, моля ви се. Горната крива е много начупена и много ходи нагоре надолу, все около линията на числото 160. А долната е почти цялата абсолютно равномерна, ама на реда,  на който е нулата.
Доктора беше лаконичен и само каза че е ОК, ама аз искам да знам.

Общи условия

Активация на акаунт