Време мъничко остана, през ДЕКЕМВРИ бебче ще си гушка мама!

• 24 534
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
macko, абе ти си шампионка, бе, много подробно си записала Wink.
pontes,, я стига глупости с тия инжекции и хвани се оправяй вече Naughty. Всичките неща, които сте купили, са страхотийски! Моля те да ми пишеш, ако искаш на лични, какви са ти размерите на скрина, от къде  и колко пари. Praynig.
soseress,абе кви са тия в тая болница- гнусни изнудвачи- аз уж за това реших направо да си избера лекар, че поне да съм спокойна, защото така и така ще ме изнудват по тоя начин за пари #Cussing out..  Hug- казват, че бебоците и до 36-38 седмица се обръщат (сега ще ми се карат раждалите Embarassed), а освен това не се знае и тогава как ще е на кг. Знам, че не  е голямо успокоение, но ако ще се почувстваш по- добре, отиди и при друг лекар, стига да не си избрала такъв вече. Ти само спокойно, бре моме.  Hug

# 136
  • Пловдив
DIMITO, в коя болница ще раждаш и при коя лекарка? Аз съм се насочила към новата - СЕЛЕНА и може би Топалова ще ми прави секциото. И аз съм с термин 3 декември, но ще ме режат към 25 ноември.

ПОНТЕС, покупките ти са много хубави. Забелязах, че имаш люлеещ се стол. Аз от много време си търся такъв, но явно в Пловдив няма. Скоро ли го купи, откъде и колко струва?

# 137
  • София
Здравейте момичета! Аз съ мот ноемврийките, но понякога ви чета и вас. Надявам се не се сърдите.

Имам обаче 1 питане. Днес за 1-ви път ми правиха запис на тоновете. И ми дадоха разпечатка като от ЕКГ. Обаче не знам как да я разчета - има две криви. Знаете ли какво показва горната и какво долната? Доколкото разбирам едното е сърдечните тонове на бебето, а другото май контракциите (в моя случай ритниците на бебето). Ама не мога дори да разбера какви са стойностите. Дайте малко акъл, моля ви се. Горната крива е много начупена и много ходи нагоре надолу, все около линията на числото 160. А долната е почти цялата абсолютно равномерна, ама на реда,  на който е нулата.
Доктора беше лаконичен и само каза че е ОК, ама аз искам да знам.

Горната линия показва какъв е сърдечният ритъм на бебето. Трябва да е между 120-160, допуска се до 180. Така както пишеш тоновете на бебчето са около 160, т.е. идеални.
Долната линия отчета контракциите на матката, които ти може и да не усещаш дори. При теб са около нулата, т.е. матката е спикойна и няма контрахиране. Затова доки те е казал, че всичко е ОК.  Надявам се да съм ти била полезна  bouquet

# 138
  • София
Zizzu мерси ...пописах си повечко, че на другите лекции само слушам и после забравям Embarassed
Soseress гледам по тикерче си в 34та седмица, мисля че има време бебко да размисли за седалищното, само запази спокойствие    bouquet

Мами казвайте бързо всички ли сте се спрели на помпата на Авент, ако някой е взел на Чико или Бертони или има познати, които ги ползват, споделете плс....аз май в последния момент ще реша newsm78

# 139
Здравейте момичета !
macko , благодаря за полезната и подробна информация за ваксините , бая труд си вложила ! Peace
А за помпите на Avent и аз чух само добри отзиви... Peace
sdsm-moni , мерси и на теб за обяснението на тоновете!  Laughing

# 140
Силвър, като тръгнеш под колоните на Пиротска, точно преди да завиеш към пазара има магазин за бременни, с едни бременни манекени на витрината. Вътре в дъното е бельото, аз и бикините от там ги купих.
Сорсерис, сметам мила че те изнудват, този "хуманен" доктор който може да ти каже такова нещо е за затвора! Виж какви са възможностите да ходиш при друг. Ако не- му обясни че нямаш възможност да платиш тази сума но ако нещо се случи недай боже, ще вдигнеш вой за отнемане на разрешителното - не ами съд!
Баси изнудвачите! Бясна съм!

# 141
Много ти благодаря sdsm-moni за бързия отговор. Има и над 160 по графиката, ама аз толкова се бях шашнала за тоя запис, че сигурно и бебето се е притеснило.
Благодаря ти.

# 142
  • Варна
ко ма напраихте вии бе? един ден ме няма 3 страници заминали  ooooh! а защо така много мамета ми се губят по тъча  Thinking тука редовно пишем около 29 парчета май?
другите до 109 къде са?? да не са станали ноемврийки  Crazy
ааа ще пиша отсъствия!!!

# 143
  • София
Понтес страшни са нещата Heart Eyes,а тази играчка-подпирачка не я видях вчера,ходих в Премаман,сигурно съм я пропуснала,подариха ми каталог и днес като го разглеждах,точно ги гледах и много ми харесаха CrazyВ каталога харесах сумати неща и ще ходя да ги купувам ако ги имат,а вчера от там взех едно мече-играчка само.Какви са тия 2.950 #Crazyтова си е направо цял мъж,а? ooooh!И къде го събра в това малко коремче?? Joy

# 144
soseress, бягай оттам моля ти се. Със седалищно предлежание са ги мъчили да раждат естествено преди векове ми се струва ..... #2gunfire . Не им позволявай да те изнудват! Късмет  Hug
Понтес, ти къде го побра това трикилограмово гигантче бе жена  newsm78.
РалиЛД носеше близнаци и загуби момиченцето мисля ... дано всичко й е наред с другото детенце. EASpirit много ме съмнява - да не би да е родила и вече да си разхожда детенцето  newsm78 .

# 145
 Днес си напазарих, багажа ми за родилното е почти готов, утре ще си купя останалите неща, които трябва да имам в сака.  Hug

# 146
Утре ще ходя и за кръвна картина, сега влезнах в 9 м. и се изискват тея неща, и по-често трябвало да ходя на доктор, веднъж седмично.

Чао и лека на всички! Утре ще си полафим пак.  Simple Smile

# 147
Здравейте, момичета Simple Smile

Отдавна не съм се включвала, оня ден тъкмо написах един постинг за Magica и ми се скапа браузъра, и вече не ми се шишеше пак.... Дано при нея се развиват добре нещата, че целия форум сме я замислили как е  ... Thinking

Викам сега да напиша нещо полезно - за detelini i Thalloderma - от няколко месеца ползвам един техен крем за лице с вит. А и Е, алантоин, пчелен восък и др. за да си мажа тумбака и гърдите и съм много доволна. (лекаря ми беше препоръчал да си купя крем с тези витамини, и само този намерих). Крема се води просто Универсален крем за лице - надявам се да е полезно инфото.

# 148
Добро утро!
Нещо имаше проблем с сървъра на БГ Мама и се поразходих из други сайтове, познайте какво намерих? В един друг сайт, където си пишат декемврийки като нас (даже и някои от нашите) имат една мама Маги която е родила момченце Тодор във вторник. Почти съм сигурна че е нашето момиче, дано всичко да е наред!

# 149
lladybird, мерси Hug. ClenG, да те гласиме инспектор дълбоко разузнаване  book  ама верно ли мислиш, че е наша Маги newsm78
а що там знаят пък ни не  Cry. Ама дано е така - значи мама Маги е добре и всичко е наред!!!   bouquet   bouquet   bouquet
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт