Животът ми с него е кошмарен..

• 10 399
  • 153
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ако някой не е преживял дадено нещо, никога не може да разбере какво е. Може да си мисли, че знае, но всъщност е много далече от истината. Ето, аз не знам какво е да си сама жена с малко бебе, не знам какво е и да ядеш бой на поразия, затова мога само да предполагам. Обаче много добре знам какво е да си дете растящо в семейство, в което бащата тормози майката, бабата настройва бащата срещу майката и също тормози майката, а майката не смее да мръдне, защото през миналия век беше голям срам жената да е разведена. Мога толкова много да пиша, че две теми няма да ми стигнат. И не, няма жена, която да заслужава това. Но най-вече няма дете, което да заслужава да расте без детство и в подобно семейство.

# 91
  • София

Аз останах сама с дъщеря си като беше бебе на 10месеца. Имала съм много случки. Веднъж паднах и си счупих черепа отзад, загубила съм съзнание, можех да остана на място, дъщеря ми на 4г. Нашите бяха извън града, няма никой. Слава Богу, оцелях. Имала съм безкрайно трудни моменти, но съм се справяла! Така, че знам какво говоря. Признавам, че съм имала подрепата на родителите си, но всяко левче им е върнато и помощта си е помощ, но и сама да бях, все  щях да се оправя. Така, че много-много добре зная какво говоря!

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 18:50 от Светулчица

# 92
  • София

Аз останах сама с дъщеря си като беше бебе на 10месеца. Имала съм много случки. Веднъж паднах и си счупих черепа отзад, загубила съм съзнание, можех да остана на място, дъщеря ми на 4г. Нашите бяха извън града, няма никой. Слава Богу, оцелях. Имала съм безкрайно трудни моменти, но съм се справяла! Така, че знам какво говоря. Признавам, че съм имала подрепата на родителите си, но всяко левче им е върнато и помощта си е помощ, но и сама да бях, все  щях да се оправя. Така, че много-много добре зная какво говоря!

Айде сега си представи, че си нямала тази подкрепа, нито като финанси, нито като покрив, нито като  гледане на бебето за часове, никак. Обясни как да се справи авторката, която няма никаква подкрепа и е с новородено, без или с малки доходи? А и да не забравяме - тя иска да си хортуват с мъжо, не да се маха.

# 93
  • София

Написах, че и сама да бях, много по-трудно, но смятам, че щях да се справя. Написах предния пост в отговор на това, че тези които давали такива съвети нямали никаква представа. Е, изненада - имам представа.
А това, че авторката не искат да се маха си е нейно решение. Тя ще живее живота си, ме аз. Просто си казвам мнението и смятам, че е грешно мисленето "Аз не мога сам". Пък всеки да решава за себе си. Още в първия си пост по темата го написах.

# 94
Не, не си била сама, имала си помощ и подкрепа (което е много хубаво, разбира се), та за това нямаш представа (което също е много хубаво).

# 95
  • София
Когато детето ми бе болно и цяла нощ повръща си бях сама, независимо, че родителите ми живеят в съседния квартал. Или, когато вдигнах 39,9 температура. Или когато не мога да започна работа, защото трябва да я водя и взимам, защото няма кой. Или когато.. абе какво да ти обяснявам.  Мисли си, каквото искаш

# 96
  • Варна
Между другото, авторката не е казала никъде, че няма подкрепа от родителите си. Тя изобщо за тях нищо не каза май. Написа в отговор на преден пост, че няма собствено жилище и доходи.

# 97
Не си мисля нищо, просто ти се радвам, че наистина в случая не знаеш какво е да си сама с бебе.

# 98
  • София

Написах, че и сама да бях, много по-трудно, но смятам, че щях да се справя. Написах предния пост в отговор на това, че тези които давали такива съвети нямали никаква представа. Е, изненада - имам представа.
А това, че авторката не искат да се маха си е нейно решение. Тя ще живее живота си, ме аз. Просто си казвам мнението и смятам, че е грешно мисленето "Аз не мога сам". Пък всеки да решава за себе си. Още в първия си пост по темата го написах.

Не, нямаш представа. До колкото разбрах подали са ти ръка, подслонили са те и са ти помогнали, вкл. и финансово - нещо което авторката няма.
Много се биете в гърдите, но една не написа, как с новородено се излиза сама на квартира с нисък или нулев доход, който дори и да не е нулев, втората година знаем колко е. А да - първата година - ще си наеме квартира, която да плаща от втората година нататък, а другото ще си набави от подаръци и фб групи, втората година го мята на ясла, то няма да се разболява, тя няма да отсъства от работата си, която ще е на 4 часа за поне 3-4К.

# 99
  • София

Никой не ме е подслонявал! Детето ми не беше прието на градина до 2ра група. Знаете ли какво е да ходиш на десетки интервюта и с 3 висши образования, езици и квалификации и за чистачка да не те вземат, защото  трянва да водиш и да взимаш детето от градина/училище? Знаете ли  какво е да не можеш да станеш от леглото, но да го правиш и даже да изчистиш и да сготвиш , защото НЯМА КОЙ!
Аз знам. Мислете каквото искате. Приключвам с тази тема!

# 100
Знам, поради което не съветвам никой да си го причинява.

# 101
Светулчица, нямаш представа наистина за щастие. С мама и татко зад гърба е едно, съвсем друго сама.  С образование и владеене на езици също е различно. Авторката очевидно няма нито една от тези екстри. Такава е средата й. Единствен изход за нея е да потърси подслон в някой приют, но се съмнявам, че го иска.

# 102
  • София

И това е твое право! Както и мое право да съм на друго мнение. Но да кажеш, че нямам представа е обидно!

# 103
  • София
Дали ще остане или не - ще го реши тя. Решението е трудно. Сега само си мерите успешността.

# 104
И аз никъде не прочетох да се споменават родителите на авторката. Всеки нормален човек би помогнал на детето си в подобна ситуация. Авторката да каже има ли или няма родители?
Пп. И аз не съм изпадала в подобна ситуация, но знам, че ако ми се наложи ще се прибера при нашите и ще ми помагат с всичко, с което могат.

Общи условия

Активация на акаунт