Животът ми с него е кошмарен..

• 10 392
  • 153
  •   1
Отговори
# 75
  • София

Ето това е най-основният проблем на домашното насилие. Най-общо, дори  да няма физическо такова. Защото масово се набива в главите на момичетата, че НЕ могат сами. И затова стоят с олигофрени, простаци, които ги обиждат, изроди, които ги пребиват и убиват. А децата им после повтарят модела, защото " Тя е смотана и не може да се оправи сама", "Аз не мога да се оправя сама и ще търпя"

Последна редакция: вт, 28 дек 2021, 16:05 от Светулчица

# 76
Lorelada, много съм съгласна с теб. За мен е по-притеснително детето да живее в среда на скандали, обиди и тормоз. Тук добър вариант няма, има само по-малко лош. Авторката не пише дали може да разчита на родители- да се прибере при тях, да и помагат с гледане, сметки и тн, но тя ще трябва мн бързо нещо да започне да работи. Ако обаче и на тях не може да разчита, не знае език/диплома за нещо/приятел да подаде ръка за работа, не виждам какво може да направи освен да стои там и да търпи. С каква психика би израстнало това дете в този случай. Майката, за да е пълноценен родител, трябва да се чувства поне стабилно психически, ако не друго.

# 77
  • София
Поредната жертва на ненормалник.

https://bntnews.bg/news/zhestoko-ubiystvo-na-zhena-v-tervel-izdi … OIbR-2s8_ILTjqEb8

Коя е за тази година? А за последните няколко, от както се появи пандемията и хората започнаха да си стоят повече време вкъщи?
А вие продължавайте да я съветвате да си стои при него и да си трае, докато бебето порасне. Я дочака, да порасне, я не!

# 78
Е, Светулке, ако някой може да окаже помощ, що пък не? Ако да речем се разболеят с бебето, кой ще се грижи за тях, кой ще отиде да напазарува, да купи лекарства? Пак ще се търси помощ, няма какво да се залъгваме...

# 79
  • София
Едно е помощ. Друго е да не си тръгне, ако не може "при мама".

# 80
До авторката - подозирам, че има неща, които умишлено не ни казваш. Вярвам, че най-добре знаеш защо. Затова ще си позволя да ти дам следните съвети, като искрено се надявам да успея да ти помогна. Само хората, които не са преминали през това не знаят колко е трудно да си тръгнеш

1. В първият удобен случай, когато него го няма, събирай твоя и на бебето багаж и заминавай при майка ти.
2. Ако нямаш подкрепа от майка ти, а искаш да се махнеш от този мъж - свържи се с Анимус. Това е организация, която помага на жени в нужда. Това им е номера -

Националната гореща линия за пострадали от насилие денонощно, безплатно и анонимно на номер 080018676

Това им е сайта - имат и чат
http://animusassociation.org/programi-uslugi/goreshta-linia/

Сигурна съм, че ще ти помогнат и ще ти кажат стъпка по стъпка как да действаш от тук нататък.
Успех ти желая и пиши - тук има хора, които явно наистина са загрижени и искат да ти помогнат

п.п. Нарочно публикувам анонимно. Знам, че някои от вас ще ме познаят, но моля - не ми споменавайте ника. Имам си причина да остана анонимна. Благодаря!

# 81
  • Варна
Бебето е на един месец. Обидата, че е дебела, не е надежден довод за Анимус.

# 82
Прибирай се при вашите. Какво толкова има да му мислиш. Поредната подобна тема. От нас какво се очаква, ей това не мога да разбера от подобни теми. Да съберем багажа и да го пренесем ли..

# 83
  • София
Аз Не мога да разбера защо трябва да ходи при майка си с детето или да си отиде сама. Има между тях варианти той е най-добрия: изнася се сама с бебето. Да, трудно ще е , о не е невъзможно. Така става самостоятелна, независима и си спестява куп нерви.

И как става възможно без доход или с минимален такъв? Тя едва ли може със сегашния си доход, ако изобщо има такъв, да покрива разходите за себе си и за бебето, а за квартира от къде пари? То е хубаво човек да има желания, но реалността иска финанси, а когато има малко дете и човешки ресурс (всички знаем колко боледуват малките деца и как някой трябва да ги гледа = да отсъства от работа или да има пенсионер под ръка). А с тмата си сеска затвърждава, че не иска да се изнася, а да угоди на мунчото. Анонимната пък на къде я изби - от какво да я спасяват и как? Да й предложат процедури по отслабване и нощна детегледачка в съседния ап., че да не им пречи бебето на съня и сеска ли?

# 84
Тези, дето дават съвети да се изнася сама с детето, как точто си го представят? С майчинството ще плаща квартира, млека, памперси, лекарства, дрехи, ще се храни...? Като навърши 1 г. ще го пусне на ясла, тя ще си намери високо платена работа на 6-часов работен ден, то ще се адаптира за 1 ден, няма да боледува и тя ще работи и ще издържа себе си и детето, и ще успява да го взима в 5 от ясла (щото по някакъв странен начин яслите се опразват в толкова)? Ей, така ще стане, толкоз е лесно...

# 85
Е като няма да е лесно, давай да си стои при тоя.. и едва ли някой очаква жена в майчинство да се издържа сама себе си и бебе и да плаща квартира. Затова при родителите си да се върне, хем ще помагат финансово, хем и за детето, а и бащата все пак ще.плаща издръжка за това дете. Не вярвам някой родител да не помогне на детето и внучето си в такава ситуация.

# 86
  • София
Е като няма да е лесно, давай да си стои при тоя.. и едва ли някой очаква жена в майчинство да се издържа сама себе си и бебе и да плаща квартира. Затова при родителите си да се върне, хем ще помагат финансово, хем и за детето, а и бащата все пак ще.плаща издръжка за това дете. Не вярвам някой родител да не помогне на детето и внучето си в такава ситуация.
Жената написа, че няма при кой да отиде, обаче съветите изнеси се с бебе на ръце продължават да валят. Затова и някои питаме как аджеба да стане - с нисък или никакъв доход, на квартита и с новородено? Практически как да стане, не отговори от типа "който иска може" или "ще е трудно, но не невъзможно". И не, че я съветваме да остане, просто тя в момента няма друг изход, а и щом пуска теми, кога може да се секси с него - явно не мисли за раздяла, а как да му се върти на петичка. Та си впрегнете енергията в съвети за бързо отслабване и как да не реве нощем бебето, как се сменя памперс, без бебето да се събуди или поне без да ревне, че нарушава на таткото съня.

# 87
Анонимната пък на къде я изби - от какво да я спасяват и как? Да й предложат процедури по отслабване и нощна детегледачка в съседния ап., че да не им пречи бебето на съня и сеска ли?

Изби ме, защото, когато преди мнооого години пуснах тема тук, спестих много неща. Защо? От страх! Защото знех, че ще се прочете, ще се попише и после пишещите ще си легнат да си спят спокойно до мъжете си, а аз щях да ям бой. Тогава две мами от по-старите усетиха, че крия нещо и че нещата са по-серизни, отколкото ги описвах. Писаха ми на ЛС, подадоха ми ръка и ми помогнаха. Никога няма да го забравя. Ето затова ме избива! Защото нещата не винаги са такива, каквито са описани - понякога са много по-дълбоки. И е хубаво човек да може да чете между редовете.

# 88
Най-често такива съвети се дават от хора, които не са били дори близо до ситуацията "сама с бебе".
На мен ми се е налагало, та не смея да го препоръчам на никого.
 Гледах го през деня, работех през нощта, спях по няколко разпокъсани часа на денонощие, не можех да си позволя лукса да се разболея, изкъпя за повече от 2 минути или да вляза в тоалетната на затворена врата. Ако не стигнех до магазина, просто нямаше - хляб, памперси или каквото. Животът ми се сви до такава миниатюрна точка, че дъх не можех да си поема. Само се радвам, че и това мина. Хем работата ми беше добре платена и никой не искаше от мен да ходя на работно място и да седя там определени часове, което уж е супер в очите на околните, гъвкавост било, аз едва оцелях от преумора.

# 89
За такъв случай има един лаф, нецензурен, надявам се админите да не го изтрият. Като си допуснал да ти влезе, не шаваш много много, щото ти влиза още по дълбоко. Та и тук така.

Общи условия

Активация на акаунт