Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 043
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • European Union
Тонка, когато записвате профилирана паралелка, много внимавайте какви са всички изучавани профили. Защото в 12 клас матурата е по един от профилиращите предмети и то на високо ниво.

# 526
  • София
Малък офтопик: Ако потребителка gina_k чете темата - писала ми е лично съобщение, но си е забранила получаването на такива, така че няма как да й изпратя отговор.

# 527
  • sofia
Малък офтопик: Ако потребителка gina_k чете темата - писала ми е лично съобщение, но си е забранила получаването на такива, така че няма как да й изпратя отговор.
Явно ни е подкарала всички по ред Grinning
Тъкмо влезнах да напиша същото.

# 528
  • София
Тонка, когато записвате профилирана паралелка, много внимавайте какви са всички изучавани профили. Защото в 12 клас матурата е по един от профилиращите предмети и то на високо ниво.
Кети, така като гледам, специално 7-мо СОУ, виждам написани първи профилиращ предмет, втори и трети, който се избира след 10 кл. Как мога да предвидя по кой ще е матурата?! Интересно и ако по време на тези 5 г. в гимназията имат кофти преподавател или нямат изобщо (както се оказва за хадруерните науки), то как се предполага, че ще имат матура, при това на високо ниво... То това е някаква лудост.
Всъщност всички тези профилиращи предмети са ми тъмна Индия.

# 529
  • sofia
Първи и втори профил са ясни, би трябвало да ги има в учебните планове на сайта на съответното училище. 3 и 4 се избират след 10 клас, при някои училища са фиксирани.
Втората матура си я избира ученика, като трябва да е един измежду тези профилиращи предмети.

# 530
  • София
Може ли да попитам за отзиви за 127-мо, паралелката с чужди езици АЕ плюс НЕ, но за този клас, който септември ще е 10 -ти клас. Имате ли някакви отзиви за учителите и изобщо за обучението в тези паралелки?
Обявили са едно свободно място и се чудя дали да не се пробваме.

# 531
Хайде да попитам - 157 ГИЧЕ или друго от тези с първи испански език? Младежа има бал за доста училища(не най-високобаловите), но се е заинатил за 157мо..

# 532
Хайде да попитам - 157 ГИЧЕ или друго от тези с първи испански език? Младежа има бал за доста училища(не най-високобаловите), но се е заинатил за 157мо..
В седмокласната имаше доста мнения, че въпреки ниския бал тук, обучението е на ниво и даже имаше препоръки след испанската 157-мо да е в желанията (и преди другите места с испански). Не помня никовете обаче.

# 533
  • софия
Дъщеря ми завърши 157 тази година. Ако Ви е удобно като локация си е нормално училище. Който иска да научи испанския може да го направи.

# 534
Може ли да попитам за отзиви за 127-мо, паралелката с чужди езици АЕ плюс НЕ, но за този клас, който септември ще е 10 -ти клас. Имате ли някакви отзиви за учителите и изобщо за обучението в тези паралелки?
Обявили са едно свободно място и се чудя дали да не се пробваме.

Бих била внимателна в избора на 127... Има доста зреещи проблеми - учителите по математика например. От друга страна директорът е млад, много активен и гледа да разбутва бързо проблемите.

# 535
Въпрос за 127-мо - имат ли възможност учениците в 10 клас да избират вторите профили или каквото са избрали преди 8 клас, това остава докрай? В сайта им не намиран това да е уточнено.

# 536
  • у дома...
Въпрос за 127-мо - имат ли възможност учениците в 10 клас да избират вторите профили или каквото са избрали преди 8 клас, това остава докрай? В сайта им не намиран това да е уточнено.
Първи и втори профил са ясни още при кандидатстването след седми клас. Трети и четвърти се избират. Евентуално

# 537
Да, много точно съм си задала въпроса. Simple Smile Имах предвид вторите два профила, онези, които започват в 11-ти клас да ги учат по-сериозно. Първите два е ясно, по тях избираме паралелка. Ако детето обаче след три години се насочи вместо към хуманитарни науки, към СХН например, дали ще има шанс да го направи или е свирено. В някои училища на сайта им е уточнено, че децата избират в 10-ти клас от предложените профили, както 2 АЕГ. В 127-мо не видях никъде да е казано по начин, по който да се разбира ясно дали избират или заварено положение.

# 538
nana7, vesi, извинявам се, но не съм знаела, че има подобни блокировки Disappointed. Успях да я махна. Писах и на двете, защото останах с впечатление, че децата ви са в различни паралелки и учат различни езици.
Благодаря!

# 539
И аз да питам за 7-мо. Joy
Малко лаишки въпрос, ама...
Дъщеря ми иска на първо място да сложим паралелката Софтуерни и хардуерни науки. Това професионална паралелка ли ще да е? Ако да, ще трябва медицинско и затова питам.
......
Тонка*, ако паралелката изисква медицинско, това ще ви излезе като съобщение в системата, когато я добавяте като желание. Ако не ви излезе такова съобщение - значи не изисква медицинско. Като е описана и възможност медицинско да не се добавя на файл, а да се представи при записването.

Общи условия

Активация на акаунт