Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 059
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Sanaka, вярваш ли си като пишеш такива неща?
Какво невярно казах? Предметът е география и икономика, предметното му съдържание се определя в учебните програми на МОН - както за общообразователната подготовка, така и за задължителните модули в профилираната. Учебните програми са еднакви за всички. Няма как някъде да се набляга повече на икономиката, а другаде на географията /с изключение на избираемите модули в ПП, което не се знае предварително, защото те се избират от учителя/. Или ти твърдиш обратното?

# 91
Здравейте! Моля за вашето мнение, за да ми помогнете в колебанието ми. Става въпрос за СПГЕ" Джон Атанасов" и специалностите с програмиране. Струва ми се, че на синът ми може би ще му бъде интересно и приятно да учи в тази гимназия (макар че не мога да съм убедена), но ме притеснява фактът, че в тези класове са основно момчета. Първо - това наистина ли е така, има ли момичета и долу - горе колко според вас? И второ - дали е добре за едно момче да попадне в изцяло момчешка среда за 5 години в тази възраст (не ме разбирайте погрешно, не става въпрос за гаджета и т.н., макар че и на това ще му дойде времето, а по-скоро да се общува и с момчета, и с момичета, като част от социалното съзряване). Чела съм отзиви за гимназията, хубави, долкото разбирам няма проблем с дисциплината, но това да няма момичета в класа малко ме притеснява. Другата крайност - да са 3 момчета с 23 момичета също не е ОК..., но това май по - рядко е възможно. Ще се радвам да прочета вашите мнения.

# 92
  • В царството на игрите:)
Колкото и несериозно да ви звучи, когато избирах училище за сина ми гледах в по - горните желания да са училища, в които паралелките са с квоти. На мен също този дисбаланс не ми е по вкуса. Когато, обаче, става въпрос за технически специалности или типично женски професии той е неизбежен Simple Smile

# 93
  • София
Пробвайте в ТУЕС също, преди да пишете и Джон Атанасов. ТУЕС е по-високо ниво.

# 94
  • sofia
Скрит текст:
Здравейте! Моля за вашето мнение, за да ми помогнете в колебанието ми. Става въпрос за СПГЕ" Джон Атанасов" и специалностите с програмиране. Струва ми се, че на синът ми може би ще му бъде интересно и приятно да учи в тази гимназия (макар че не мога да съм убедена), но ме притеснява фактът, че в тези класове са основно момчета. Първо - това наистина ли е така, има ли момичета и долу - горе колко според вас? И второ - дали е добре за едно момче да попадне в изцяло момчешка среда за 5 години в тази възраст (не ме разбирайте погрешно, не става въпрос за гаджета и т.н., макар че и на това ще му дойде времето, а по-скоро да се общува и с момчета, и с момичета, като част от социалното съзряване). Чела съм отзиви за гимназията, хубави, долкото разбирам няма проблем с дисциплината, но това да няма момичета в класа малко ме притеснява
. Другата крайност - да са 3 момчета с 23 момичета също не е ОК..., но това май по - рядко е възможно. Ще се радвам да прочета вашите мнения.
Изобщо не е рядко, а е направо правило за езикови паралелки без квоти при приема. Племеницата в 35-то изобщо нямаха момчета в класа....

# 95
Изобщо не е рядко, а е направо правило за езикови паралелки без квоти при приема. Племеницата в 35-то изобщо нямаха момчета в класа....
Във всички езикови гимназии има квоти и в някои от СУЧЕМ /32ро например/, но сте права, че в повечето няма. В НТБГ също са с квоти.

# 96
  • София
Квотите са спасението за момчетата, иначе ще им е трудно да се наместят във високобаловите училища.

# 97
Добре сте с квотите, във Варна няма нито едно училище с квоти . Най-предпочитаните ЕГ са с преобладаващо женско присъствие, професионалната паралелка на МГ и ПГ-с преобладаващо мъжко. Но за децата не е особен проблем дали са в "мъжки" или "женски" клас, сприятеляват се.

# 98
  • София
Навремето завърших ЕГ с пет момчета и 20 момичета в класа. Не че нямаше квоти, желаещи нямаше...по онова време техникумите бяха силни и предпочитани от момчетата. Изобщо не мисля, че са се чувствали зле, дори бяха изключително обичани и глезени от всички - и учители и съученички 🙂😉.

# 99
Квотите са спасението за момчетата, иначе ще им е трудно да се наместят във високобаловите училища.
Дори и така да е, хубаво е, че някой се е съобразил с възрастовите и половите особености и с това, че момчетата малко по - късно узряват.
Навремето завърших ЕГ с пет момчета и 20 момичета в класа. Не че нямаше квоти, желаещи нямаше...по онова време техникумите бяха силни и предпочитани от момчетата. Изобщо не мисля, че са се чувствали зле, дори бяха изключително обичани и глезени от всички - и учители и съученички 🙂😉.
Именно. И аз съм завършила с 30 момичета и 3 момчета и глезенето беше на лице, което също не е ок. Те и без това цял живот се глезят Simple Smile

# 100
Малко е според зависи тази работа с квотите... Аз като бъдеща тъща и свекърва 😜
Хем не би ме радвало ако седмокласничката остане "зад борда" заради квоти (за щастие тя не гони някое от тези училища), хем я жаля ако се окаже в кокошарник...никак не й понасят перушините 😂😂😂
Хем ако първокласника един ден "се облажи" от Квотите... Няяяяма да се сърдя 😜 Но и със сигурност би му било добре да го обгрижват... Колкото повече, толкова повече 😂😂😂

# 101
  • в очите на дъщеря ми
Да се запиша и аз....всичко ми говори, че ще имам голяма нужда от информацията в темата.

# 102
Здравейте!
Ако не пиша на точната тема извинявам се,но искам да Ви помоля да ми разкажете реални мнения за 55 СУ,105 СУ за след 7 клас.

# 103
  • София
Можете ли да ме насочите или препоръчате училище с френски език от неелитните, тоест без ФЕГ?

# 104
  • sofia
Училища с паралелки пръв език френски на прима виста - 35-то, 18-то, 12 -то.
35-то племеницата завърши миналата година с френски (там втори език е руски), 18 - в наборната тема има деца и в 12-то едно познато дете е 9 клас.
Иначе разгледай приема за миналата година в сайта на РУО - таблица
За тази още не е излезнал. Така ще можеш да видиш всички училища предлагащи френски като първи език.
Някои от професионланите гимназии също имат първи език френски.

Общи условия

Активация на акаунт