Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 191
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
51- во е с висок бал, няма общо с 108- ми. Аз мисля, че 7- мо не е лошо също.

# 256
  • София
Някой може ли да каже мнение за тези училища: 51, 118, 108, 47, 19,7 които мисля че не са елитни и за двете гимназии- 203 ПЕГ и ПГ К.Евдокия. Simple Smile

47 e последна дупка на кавала, много лоша среда, пълно безхаберие и разруха - и на обучението и на материалната среда. До нас е, та имаме наблюдения.
Искам да попитам - има ли ограничение за броя паралелки, които да се впишат в заявлението за кандидатстване?

# 257
  • София
Искам да попитам - има ли ограничение за броя паралелки, които да се впишат в заявлението за кандидатстване?
Не, няма.
Също така мернах съвет (познатиса  ми казали същото) да се пишат повечко паралелки и да има и такива, за които сегашният бал би стигнал спрямо миналогодишните класации.

# 258
  • София
Ако искате можете да напишете всички паралелки в целия град. Започнете от тези, които ви се струват непостижими като бал, но бихте искали да сте там. Не пишете паралелки, които наистина не искате, защото ако ви класират там, или ще трябва да се записвате, или да ходите на второ и трето класиране. Пишете приемливи за вас паралелки като желание за учене. Ако пишете автотехника примерно, а детето не иска да учи там и ви класират, тогава ще имате сериозен проблем.

# 259
  • София
Не, няма.
Също така мернах съвет (познатиса  ми казали същото) да се пишат повечко паралелки и да има и такива, за които сегашният бал би стигнал спрямо миналогодишните класации.
Всъщност съвета ми е след като излязат точките и статистиките и сметнете коригираният бал на детето за текущата година, да пишете към края на списъка паралелки с поне 50, дори и 100 точки по-нисък от вашият. Под коригиран бал имам предвид, че примерно преди това на място 500 е било дете с бал 350, а сега е с бал 320 примерно, значи коригирате с около 30 точки бала спрямо предната година, за да гледате миналогодишните мин бал за паралелките.
Аз лично макар да го направих и да дадох според мен достатъчно аванс точки на крайните паралелки, едната близначка на първо класиране се класира едва по последната написана паралелка, там аванса беше огромен, а на второ се качи на предпоследната, като само точка не и достигна до горната. Тъй като поради различни причини играхме и на трето и четвърто класиране, то на трето класиране бала за паралелката в която беше за кратко записана след второ скочи с 50 точки и тя не успя да се прекласира там. Причината за толкова сериозното скачане на бала на трето класиране беше, че доста деца с много добър бал не бяха писали достатъчно паралелки, а балът скочи текущата година сериозно и реално не бяха успели да се класират никъде нито на първо, нито на второ класиране. След това с техният доста по-висок бал от нашият се бореха за останалите или освободени паралелки на трето класиране.

# 260
  • София
Когато излязат статистиките сметнете по оценките на детето на кое относително място се пада и сложете още резерви към по-нисък бал. Ако трябва, пишете целия списък от паралелки, за да не останете с къс списък и некласирани на първо и второ класиране. Но дотогава има много време, първо вижте какви ще са оценките и какви статистики ще излязат. нататък му мислете.

# 261
108 е близо до нас и не ти го препоръчвам. Средата в него е кофти, съдейки по поведението на учениците от горните класове. До 7 клас бива. Иначе ръководството много се старае, ама...
7-мо е къде-къде. Баловете не са съпоставими и евентуално за там глася дъщеря ми.
51-во е добро също, но ни е много далече.
      Ние ще пишем ПГ Елисавета Вазова на 1во място и се надяваме още на първо класиране да ни приемат там,на 2ро място 51во и другите вече като резерва.Значи 7мо СУ е добро..?Там има с профил Софтуерни и Хардуерни Науки,но часовете ми се струват мн.малко и затова се колебая дали да го пиша.Другото със профил СХН е 118 на окръжна.

# 262
108 е близо до нас и не ти го препоръчвам. Средата в него е кофти, съдейки по поведението на учениците от горните класове. До 7 клас бива. Иначе ръководството много се старае, ама...
7-мо е къде-къде. Баловете не са съпоставими и евентуално за там глася дъщеря ми.
51-во е добро също, но ни е много далече.
      Ние ще пишем ПГ Елисавета Вазова на 1во място и се надяваме още на първо класиране да ни приемат там,на 2ро място 51во и другите вече като резерва.Значи 7мо СУ е добро..?Там има с профил Софтуерни и Хардуерни Науки,но часовете ми се струват мн.малко и затова се колебая дали да го пиша.Другото със профил СХН е 118 на окръжна.
Мисля че Седмо е доста по-добро от 118, но и балът е доста по-висок, не знам дали ще имаме достатъчно точки. Големият ми син завърши Седмо преди 4 години. Тогава нямаха профил СХН, а математика. След десети клас трябваше да имат профил информационни технологии, но реално нямаше нищо такова. Не научи нищо съществено по информационни технологии. Сега как е, не знам. Но определено училището е добро

# 263
  • Сф
За 19 то някакви отзиви?

# 264
  • София
За 19 то някакви отзиви?
19 е доста добре като материална база и обучение. Имат шефство от Норвежкото посолство. В гимназията като втори ЧЕ имат паралелки с норвежки и датски. Бих го сложила след 7-мо и преди 51-во. Другите училища не ги познавам.
Успех!

# 265
  • София
За 19 то някакви отзиви?
19 е доста добре като материална база и обучение. Имат шефство от Норвежкото посолство. В гимназията като втори ЧЕ имат паралелки с норвежки и датски. Бих го сложила след 7-мо и преди 51-во. Другите училища не ги познавам.
Успех!

А 51-во не Ви ли допада? Там балът е доста висок, по-висок от 19-то, затова питам.

# 266
  • София
Някой може ли да каже мнение за тези училища: 51, 118, 108, 47, 19,7 които мисля че не са елитни и за двете гимназии- 203 ПЕГ и ПГ К.Евдокия. Simple Smile

От всички изброени само 7-мо и 51 първо са ОК. 51-во е с висок бал, но смятам, че основно заради ПР-а на директора, който е постоянно по всички телевизии. Не е лошо училището, но не е нищо кой знае какво. Базата, обаче е страхотна. Определено бих сложила 7-мо преди 51-во
19-то си е съвсем нормално квартално училище. Синът ми има приятели там, които сега завършват 9-ти клас и искат другата година, след матурите в 10-ти клас да се махат. Не им харесва. А и родителите не са очаровани.

# 267
  • София
Както каза Лейди Касиопея,  51 е с много добра база, но с много ПР насочен директор (от когото впечатленията ми не са положителни). Софтуерната им паралелка е на добро ниво, тази с Изобразително не знам как е.
19 наистина е добро квартално училище, но има немалко преподаватели, които могат да те научат на много неща, без особено напрежение.
Няма да намерите училище, за което да има само добри отзиви, така че прегледайте статистики от минали години как се представят учениците на матурите в 12 кл.

# 268
  • София
Както каза Лейди Касиопея,  51 е с много добра база, но с много ПР насочен директор (от когото впечатленията ми не са положителни). Софтуерната им паралелка е на добро ниво, тази с Изобразително не знам как е.
19 наистина е добро квартално училище, но има немалко преподаватели, които могат да те научат на много неща, без особено напрежение.
Няма да намерите училище, за което да има само добри отзиви, така че прегледайте статистики от минали години как се представят учениците на матурите в 12 кл.

Благодаря! Софтуерната паралелка на 51-во вече я няма, от тази година има анимация и е професионална паралелка. И 19-то, и 51-во са на много задно място след 12-ти клас и се чудя, дали е защото не учат или защото не ходят на допълнителни уроци, както правят усилено в езиковите гимназии.

203-то е обикновено квартално училище.

Последна редакция: нд, 19 юни 2022, 07:57 от denizara

# 269
  • София
Може би е второто!
Колкото е по-елитно, толкова повече средата те кара да се стремиш към отлично представяне, за което ходиш уроци. Нещо като при 7 клас. Разбира се има си нахъсани деца и от не елитните училища, които изкарват високи резултати на ДЗИ. Гонят си целите .
Според мен единици са тези, които залага само на училищната подготовка за ДЗИ.

Общи условия

Активация на акаунт