Мнения за неелитни училища след седми клас в София- Тема 5

• 74 139
  • 759
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, някой би ли ме насочил как да използвам тази статистика за определяне на шансовете за НПМГ, където се удвоява оценката от състезанието Чакалов? Извадих баловете от класиранията 4 години назад и виждам, че има тенденция на покачване, което леко ме протеснява. Даже за миналата година доколкото виждам за биологическата паралелка дори не е имало второ класиране..или аз не съм видяла добре Anguished

# 331
Не за всички паралелки се удвоява състезанието Чакалов - вижте балообразуването на сайта на училището.
https://npmg.org/wp-content/uploads/2022/05/202205030836.pdf
Имайте предвид, че има деца с много висок резултат от олимпиадите, които не са явявали на състезанието, напр. Четете в темата за НПМГ, за да се ориентирате по-добре. Предвидимостта е трудна при това различно балообразуване, но да, балът се покачва.

# 332
Много благодаря за разясненията!
Аз се съобразявам изцяло с желанията на детето. Мога леко да въздействам, но не и да избирам вместо нея.
Дидева я чета в другата тема, всъщност следя под лупа какво се пише там.
Може ли линк към другата тема. За помощ за съседката.

# 333
Някой знае ли на кое място е 119 след ДЗИ ?

# 334
  • София
Здравейте, някой би ли ме насочил как да използвам тази статистика за определяне на шансовете за НПМГ, където се удвоява оценката от състезанието Чакалов? Извадих баловете от класиранията 4 години назад и виждам, че има тенденция на покачване, което леко ме протеснява. Даже за миналата година доколкото виждам за биологическата паралелка дори не е имало второ класиране..или аз не съм видяла добре Anguished
Може би все пак НПМГ не е неелитно училище и е редно да не занимаваме всички с паралелките в НПМГ.
Сметнете си бала и сравнете с паралелката от миналата година. Едва ли ще има голяма разлика. За разлики от 1-2 точки хвърляйте боб!

# 335
Дъщеря ми ме чака с нетърпение да се прибера от работа и да сядаме да редим паралелките. Не разбирам само каква е тази статистика, която чакаме да излезе, но подозирам, че току-виж ни развали рахата. Grin Дъщеря ми си държи на 7-мо и това е.

Статистиката, която ще пусне РУО, показва колко деца какви оценки в точки са получили.
Примерно между 90 и 100 точки са получили 500 деца. Между 80 и 90 точки - 1500 деца. Така, според резултатите на твоето дете, можеш да прецениш колко са пред нея и колко е изпреварила.
   Кога трябва да излезне тази статистика и къде точно да я търсим-в сайта на РУО София ли?

# 336
  • Ланкър, планините Овнерог
3littlepigs, от догодина нашите ще разберат "кон боб яде ли", като дойдат общообразователните Simple Smile
Тонка, ако е удобно, моля те да напишеш имената на тези "гениални" учители (може и на лс), за да съм подготвена психически, ако догодина имаме честта да попаднем на някой от тях.

# 337
  • София
Дъщеря ми ме чака с нетърпение да се прибера от работа и да сядаме да редим паралелките. Не разбирам само каква е тази статистика, която чакаме да излезе, но подозирам, че току-виж ни развали рахата. Grin Дъщеря ми си държи на 7-мо и това е.

Статистиката, която ще пусне РУО, показва колко деца какви оценки в точки са получили.
Примерно между 90 и 100 точки са получили 500 деца. Между 80 и 90 точки - 1500 деца. Така, според резултатите на твоето дете, можеш да прецениш колко са пред нея и колко е изпреварила.
   Кога трябва да излезне тази статистика и къде точно да я търсим-в сайта на РУО София ли?

https://ruo-sofia-grad.com/%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b8- … 0%bb%d0%b0%d1%81/

# 338
3littlepigs, от догодина нашите ще разберат "кон боб яде ли", като дойдат общообразователните Simple Smile
Тонка, ако е удобно, моля те да напишеш имената на тези "гениални" учители (може и на лс), за да съм подготвена психически, ако догодина имаме честта да попаднем на някой от тях.

Е, то не може само чия и киноа:smile:...трябва и  боб

# 339
Някой има ли мнение за 44 се Неофит Бозвели в Сухата река с профил Софтуерни и Хардуерни Науки.Как е средата,преподаването,отношение м/у учители и ученици,м/у учениците.

# 340
Единственият директор, от който съм приятно изненадана е този на 127-мо. И там има проблеми, но човека прави, каквото може. И училището определено търпи развитие в положителна посока
А аз точно заради това недоразумение, което за броени месеци съвсем съсипа училището, не препоръчвам 127-мо. И това е първото положително мнение, което срещам, за това училище за последните 10 месеца. Всички реват и си скубят косите от училището.

Абсолютно съм съгласна. Не знам никой доволен от това училище.
  Аз съм доволна от училището, изключвам учителите по математика.
   Колкото до дисциплината в клас, тя зависи до голяма степен от учениците.
  Когато ги възпитавате вкъщи, не е лошо да им обясните, че е редно да уважават преподавателите и съучениците си, които искат да научат нещо, като пазят тишина в час. А не да повтаряте, че учителят е длъжен да ги респектира. Учителите не са звероукротители и по мое мнение не са длъжни да попълват дефицити от първите седем години.
  В което училище да попаднат тези гениални деца, все ще е трудно да им се задържи интереса....
  Директорът е пълно недоразумение, но не влияе пряко на учебния процес.
  Преподавателите са добри, а учителят по испански, предполагам Низамов е ама много добър. И вместо отрочетата да страдат, че много ги натиска, да се седнат на д.то и да учат. (За протокола - Низамов дойде в училището, когато щерката беше 10 клас и беше натрупала завидно количество липси по испански)
Човекът беше запознат, че нямат необходимите знания по предмета и вложи доста усилия за да ги запълни.
 Това е моето мнение.
Колкото и да се опитваме да си заровим главата в пясъка, повечето преподаватели в 127 са добри.
Нашите деца определят нивото на училището. А те определено  не успяват да се справят добре.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 13:36 от Oma Desala

# 341
  • София
Може ли линк към другата тема. За помощ за съседката.
Ох, през телефона ми е трудно. В този раздел е - седмокласната тема.

Гита Ог, изобщо не се притеснявам да ги изтипосам тук.
По история - Валентин Вълков, география Живка Владова, но мега откачалката, която е учила на английски Тръмп и Лили Иванова сега разбрах, че се е махнала. Тоест остава най-вече този Вълков, при който учебник не се отваря.

# 342
  • София
Здравейте, имам чуденка по-напред 7мо или 30то да пиша? Отзиви?

# 343
Момичета, чета ви заради детето на моя близка, мен ме чакат матури догофодна слвд 7-и клас.(втори път Simple Smile))
Включвам се да кажа много добри отзиви за НФСГ, синът ми го завърши тази година.
Про все, че е момче, а и нямаше много време да учи последните 2г., защото активно спортува, изкара 5 по Бел и 6 по Икономика на матурите в 12клас.
Не е ходил на уроци. Смешното беше, че
по Бел има 4 за годината и регулярно имаше 4-ки през сроковете.Но какво самият той каза -“ Твстовете на госпожата по Бел бяха по-трудни от матурата”.Simple Smile
Така че го имайте предвид.

Последна редакция: сб, 25 юни 2022, 09:50 от ДХ3

# 344
  • София
Никак.
С нея изобщо не може да се прогнозира НПМГ.
Статистиката помага за паралелки при които се усвояват двете НВО в бала, НПМГ е с повече не известни.
Тази година е различно балообразуването и ще е още по-трудно да се прогнозира. Може да се пробвате, но Божа работа. Преди няколко години за детето ми запас от 30 т. спрямо предходната, не му стигна, за най-предпочитаната от него паралелка.
Редите според желанията и чака те...

Общи условия

Активация на акаунт