Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 17

• 76 305
  • 770
  •   1
Отговори
# 660
Здравей,аз съм оперирана при др.Стоянов,увисване имах първа степен каза др. Каза,че не иска да ми прави белези и няма да ми я повдига и сложихме голям имплант 520 кубика. Сега няколко месеца след това,виждам как моята жлеза е леко провиснала,а импланта е горе. Съжалявам,че не я повдигнах. Щом сте с 3-та степен задължително повдигайте. Не се подлъгвайте,че импланта ще обере…
Момичета, съвсем съм объркана и моля за насока. С увисване съм след кърмене - 3 степен и 1 степен. Искам промяна. Стоянов казва повдигане с тип котва и 290сс, а във Вита ми казаха повдигане само с имплант 450 сс и евентуална последваща реконструкция на увисналата гърда при нужда (нещо като прибиране на кожата, с локална упойка). Аз съм средна на ръст и слаба. Почти нула гърди. Дайте мнение за това повдигане само с имплант. Да не стане после да са големи и увиснали? На някой правили ли са такова прибиране с локална упойка само от едната страна?

# 661
Здравейте, колко килограма могат да се вдигат веднага след операцията с импланти и до кога трябва да се спазва? 

Кога започнахте да си вдигате ръцете над главата, например за някои шкаф да се протегнете?

Благодаря предварително

Зависи какви са имплантите.
Общото правило е че първият месец НЕ трябва да се вдигат повече от 1-2кг въобще.
Ако имате анатомични импланти, не трябва да вдигате повече от 15кг никога и да не правите силови упражнения никога с ръце с повече от 3-4кг .
Ръцете може да си вдигате над главата, когато ви е удобно и зависи къде ви е разреза. Ако е под мишниците, след около седмица. Ако е през ореолата, веднага, ако е под гърдите, не зная. Аз лично съм много против този разрез . Смятам го за неестетичен и отживелица.

# 662

Ако имате анатомични импланти, не трябва да вдигате повече от 15кг никога и да не правите силови упражнения никога с ръце с повече от 3-4кг.
В първите месеци не трябва да се вдига тежко, но чак пък никога🤔
Дори и моята строга докторка, която обича да шокира с крайности не е казвала такова нещо. Вдигам, местя, влача, тренирам и всичко е ок вече почти 12г. Как пък не бях си ограничила живота заради едни цици🙃

# 663
Благодаря много. Планирано е да са кръгли, с разрез при гънката, подмускулно.
Но ако не мога да правя лицеви опори, не бих си сложила, а ми казаха, че ще мога да тренирам всичко след 2 месеца.
Вие правите ли лицеви опори с импланти?

# 664
Извинете. Изразих се неправилно. Вдигането на 15кг и 3-4 кг е за спортуване. И аз си влача всичко от тук до там и правя ремонти с анатомични импланти.
Лицеви опори за кръгли импланти са ок. За анатомични, не.

# 665
Правех лицеви, но спрях, защото ми се струва, че гръдният мускул ще сплеска импланта и ще е грозна картинка с моята ужасно тънка кожа. Аз бързо натрупвам в горна част за разлика от задника🤨😆

# 666
  • Пловдив
Благодаря много. Планирано е да са кръгли, с разрез при гънката, подмускулно.
Но ако не мога да правя лицеви опори, не бих си сложила, а ми казаха, че ще мога да тренирам всичко след 2 месеца.
Вие правите ли лицеви опори с импланти?
Запознайте се добре, защото бях чела от Стоянов, че всякакви тренировки на гръдни мускули е противопоказно за импланти. Води до избутване на импланта, разместване и уголемяване на джоба. Не пречи да се тренира, но не и интензивно гръдни.
Ето снимка, какво казва.

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 17:24 от amaru2

# 667
То пък, страшна красота - жена с големи  гръдни мускули🤨
Исках да прикача снимка на жена културистка, потърсих в гугъл, но всички приличат на комшията Пешо😂

# 668
Гръдните мускули, участват не само в упражненията за гърди. Например упражненията за рамо, също се таргетират гръдния мускул.

# 669
Гръдните мускули, участват не само в упражненията за гърди. Например упражненията за рамо, също се таргетират гръдния мускул.
Абсолютно вярно и точно в това е проблема. Казват, че след поставени импланти не може да се правят лицеви опори, "кофички" за трицепс, мостове с интензивни извивки назад и за това исках да попитам дали някои от вас тренират усилено с импланти

# 670
Абсолютно вярно и точно в това е проблема. Казват, че след поставени импланти не може да се правят лицеви опори, "кофички" за трицепс, мостове с интензивни извивки назад и за това исках да попитам дали някои от вас тренират усилено с импланти

Аз нямам импланти. Но тренирам силово и съответно съм наясно, че в много упражнения участват и гърдите.
Може би най- добре ще ти отгови някоя треньорка, която има импланти. Но наблюденията са ми, че повечето не правят упражнения за гърди, но за рамо да.

# 671
Проблемът е следният.
Анатомичните импланти имат определена форма. Пулсивни упражнения и  голям стегнат мускул могат да го натиснат и обърнат в неправилната посока.
Кръглите импланти няма на къде да отидат, затова не пречат никакви упражнения. Това което от лични наблюдения виждам е че ако гръдрият кош е мускулест, имплантите стоят много неестествено, като топки.

Ако няма увисване и други причини за голям имплант, бих сложила нещо много малко, да съм сигурна, че моя мускул ще го покрие добре.

Познавам бегачка, която нямаше грам гърди и си сложи 200сс, което е сутиен нещо като 80А. За нейното тяло е перфектно.

# 672
Аз тренирах с треньорка винаги.Давала ми е да тренирам рамо,но не и гърди,също така има съобразени упражнения за рамо които да не пречат на имплантите. Лицеви опори,набирания на лост не съм превила,не мисля че е удачно има риск от прегъване на имплантите.

# 673
И мен ме интересува темата за спорта и имплантите. Избягвам определено упражненията директно за гръдни мускули, но правя доста други за горна част на тялото. Не знам и как седи въпроса с тичането. И на мен доктора ми каза, че може да се прави всичко, но все пак ми е притеснено

# 674
Ааа, с тичането няма проблем. Аз съм навъртяла много километри с импланти и сега продължавам и то не само крос😉
Но винаги с много стегнат спортен сутиен.

Общи условия

Активация на акаунт