Новата година носи нов късмет - през ЯНУАРИ чакаме нетърпеливо малкия човек!

• 40 315
  • 551
  •   1
Отговори
# 405
Предния път като родих нормално ме качиха на етажа в 11 вечерта, бебето ми дадоха сутринта към 7-8. Сега след секциото бях в реанимация от 4 сутринта до към 1 след обяд (в реанимация също е ужасно отношение, добре че не ме държаха много). Като ме качиха, ми казаха, че ще ми дадат бебето на следващия ден, че било рано. Аз късния следобед си го поисках, ама пак ми казаха утре. Ходих да пробвам да го накърмя там където са бебетата. От следващия ден си беше при мен. Сутрин в 8 им го даваш до 10 за бебешка визитация, след това го вземаш и трябва да ти дадат информация, но обикновено бебето реве от глад, та няма време за приказки. После пак им го водиш 12 до 1 ако има назначени манипулации - изследвания, ваксини и т.н. останалото време си е при тебе. Къпят ги след 21.30, което за мен беше късно, моят заспиваше към 21, та все го будеха. Иначе сутрин в 6 влиза санитарка за кошчета, в 7 носят мляко, вечер пак носят мляко в 22, понякога и в 1. И всички влизат с взлом няма значение спи ли някой или не...Храната зависи колко си капризна, аз нямах проблем с нея, още повече че след раждането два дни бях умряла от глад. Багаж ако ти носят се оставя на входа на спешното и ти го качват (между 12 и 13 на обяд)

# 406
Благодаря за информацията, не звучи розово хич, а като се замислиш жени работят предимно - и те са раждали, дъщери сигурно имат, защо скърцат така не го разбирам..

# 407
За тфе в София добри специалисти са д-р Масларска в Токуда и д-р Георгиева. Ние сме били при д-р Георгиева, много беше мила и обясняваше. Киста звучи страшно, но често се случва да се резорбира сама между два прегледа. При детето на позната стана така, дано и при вас стане.
Ще се следите редовно, тфе не стресира детето и можете да го правите още доста време. Като допълнителна застраховка бих мерила обиколката на главата редовно, поне веднъж на месец. Взима се нов шивашки метър и се мери 3 пъти през най-широката част, взима се средното. Казвам, защото нашата лл мери доста набързо и понякога не е точно, затова аз меря вкъщи на спокойствие. Резултатите могат да се нанасят в приложение като child growth tracker, то автоматично дава графика как се движи обиколката (или ръста, или теглото).

# 408
Оле, _di_di_ и аз ще раждам в Майчин дом, но мисля за 7 етаж. Мислех, че вече не си позволяват лошо отношение, но....Стискам палци всичко да е наред при вас. И аз бих те посъветвала да не четеш в Гугъл, но самата аз го правя като имам проблем Neutral Face
Портокалова, и мен ежедневно някой ме проверява дали съм родила:grinning: Знам, че го правят от загриженост и от хубаво, но много ме напрягат и ми е малко дразнещо. Ми ще се похваля като родя, няма да го пазя в тайна.
Като гледам останахме 3-4 все още неродили мами.

# 409
Бързо оздравяване на онези от вас, които имат актуален проблем!

Момичетата, които бяха притеснени от безсимптомна зараза: понеже и аз от време на време имам такива мисли, просто се тествам 1 или 2 пъти седмично (с антигенен тест) и това ми дава все пак някакво спокоúствие.

@di_di: Много тъпо и непрофеcионално отношение от страна на лекарите, как може да научаваш такова нещо случаúно от епикризата??? И все пак, наú-лошото, което можеш да направиш е да търсиш информация за диагнози в Гугъл, това направо може да ти скъси живота от ужас, а ти сега трябва да си спокоúна и силна. Консултираú се с лекар, по възможност този, които ги е писал тези неща (не че не го знаеш това, ама и аз да си кажа Innocent )

Аз мислех да не се включвам повече в темата докато не родя, защото маú почти само аз останах неродила и ми е някакси мъчно Sad Да остана спокоúна, преносваúки и знаеúки какво ме очаква ако до седмица не родя, си е истинско предизвикателство за психиката ми. Решена съм да се справя обаче! Relieved

Diaz спокойно и аз още чакам не си само ти 🙂 но вече имам леки контракции вечер обаче мн вече ме боли ниско долу и едва се движа и се надявам да е тия дни да не дочакам прегледа на 26.01.😊

# 410
Направо побеснявам като чета за отношението в нашите болници. Най-хубавият момент на жените го превръщат в мъчение. Относно изследванията на бебчето: имате ли свястна педиатърка, която да ги разчете и да ви насочи? В София има много добри имена, аз съм търсила за мои близки, не може ли да се насочите за консултация към някой от тях?
Иначе аз раждах в частна болница, всичко чудесно като цяло, но и там имаше жени от персонала, които бяха доста несъобразителни. В 5 сутринта се влиза с трясък, мерят ти температура, четат ти меню за деня. Simple Smile Ти си точно подремнал 20 минути и те те будят. На всичкото отгоре на излизане оставяха вратата отворена, на влизане влизаха с блъскане на вратата, та и двете с бебето подскачахме. За изписването не искам и да се сещам.  Десет минути преди уж да сляза долу при близките ми ми казаха, че отлагат изписването с 4 часа, защото пропуснали да поставят някаква инжекция на детето заради херпеса ми. Вече ми бяха връчили моята епикриза, мъжът ми чака с торти, цветя... И аз от хормоните вече ревнах при тази новина. Отсреща: е, ядоса се, ще поревеш, ще ти мине, за доброто на детето е. Хубаво, ама си има начини да се каже. Очевидно някой не си беше свършил работата, нищо не ми обясниха, просто я взеха и ходих после да я търся, за да питам как ще яде. И ред подобни глупости. Та стоях 4 часа гладна, облечена, без дете, цедих се да го хранят, защото му вливаха венозно препарата часове(уж беше инжекция) и не ме пускаха там, където е. Но иначе имаше и много мили момичета от персонала, които като ме видяха колко бях разстроена чак идваха да ми предлагат чай. За вкъщи после няма да споменавам за първоначалния хаос. Simple Smile Но вече се синхронизираме славно и бавно. Щом и сладкиш успях да направя с баткото вчера, работата е добре. Малката спа цял ден, чак се притесних нормално ли е да заспива веднага след кърменето(предните дни имаше доста будни часове заради коремчето).
Относно цеденето: трудно ми е да го обясня, но си затоплям хубаво гърдите с топла вода, защото така потича много лесно млякото при мен. Много нежно си движа едните пръсти от горната страна на гърдата към ареолата на гърдата и другите отдолу към ареолата, стискам на различни места ареолата/зърното, за да видя в коя позиция имам струя. И така нацелвам някакъв момент, в който като притискам леко гърдата и стискам ареола/зърно си текат няколко струи неспирно. Даже не стискам и пускам, то си тече. Но първоначално си иска проби докато видя къде са тези места на млекодобив обилен. Simple Smile Всичко трябва да става внимателно. Иначе усетя ли аз, че има бучки и болки от запушвания веднага започвам да пия лецитин. Педиатърката на детето ми беше казала още за сина ни. И в рамките на деня или до следващия се повлиявам чудесно. Днес надявам се си по-добре, Welt?
Няма значение кой първи, кой последен родил, но предполагам колко е изнервящо вече това очакване. Аз на моменти се замислям, че имах очаквания по това време да раждам, а всъщност вече съм с нощница в кърма и акита, много идилично. Simple Smile Синът ми: мамо, колко са големи гърдите ти. Simple Smile)) А да кажа, че не съм се славила с голям бюст. Simple Smile
Дано имате късмет с добро отношение, момичета! Стискам палци и не спирам да надничам в темата за хубави новини!

# 411
Здравейте, мами,
Подарявам това мляко на Хип. Само 1 доза липсва, бебчето ми е на кърма 🙂

# 412
Хибискус, Портокалова, Дриúминг и Ели: е, значи, събрахме се! Но маú само на мен ми е минал терминът вече (вчера). Всъщност успокоявам се с факта, че официалният ми термин по ПМР е утре! Sweat Smile Верно, бебето се движеше през цялото време 5-7 дни напред, поради което и си мислех, че ще родя много по-рано и в един момент помолих лекаря ми да ми пише 22.1. за термин, за да изляза цели 2 дни по-рано в маúчинство. Satisfied

Освен това чисто статистически е 50/50 дали бебето ще се роди преди или след термин и уж първескините раждат супер често след!
Знаеúки всичко това+ че детето явно има нужда да си постои още вътре + силно вярваúки в психическата нагласа и силата на спокоúствието, се опитвам да съм дзен и да не се напрягам...

Обаче, хора и при мен това постоянно подпитване на дневна/ежечасна база, ме разклаща и изнервя толкова много, че наистина ми иде да си изключа телефона докато не родя Weary Никоú не ме пита с лошо, знам го, но всяко съобщение а ла "какво става с това бебе", "явно е с характер","още ли сте 2 в 1", "как си сега" (на всеки 3-4 часа), ми звучи като упрек или подканване да родя.

Достатъчно мрънках, сега ви желая лека вечер и спокоиствие  Innocent

# 413
Момичета в крайна сметка никой не е останал вътре Simple Smile
На мен ми липсва много коремчето. Всеки път като усетя къркорене вътре и първата ми мисъл е за бебето и го поглеждам до мен Simple Smile И предишната бременност и сега, веднага след раждането искам ощеееее. Обаче едва ли вече ще ми се случи Simple Smile

# 414
N.Diaz, и моят термин по УЗ мина- беше на 20ти. Календарният е 30ти, пък да видим Grinning За сега положението е "в застой". Като изключим, че бебето играе кючек в корема ми, друго няма- нито 1 контракция. Утре съм на преглед да видим има ли някакъв напредък, но никак не съм обнадеждена.

# 415
  • София
То е ясно, че няма как да не излязат тези бебета, но все пак Simple Smile Мен също постоянно ме проверяват, уж съвсем небрежно.
Времето не е особено подходящо и за разходки, днес качвах стълби, но много се задъхвам. Детето иска да излизаме, дано утре по обяд успеем да направим една, макар и малка разходка.
Пожелавам ви спокойна нощ, момичета, пък утре може и някой да има с какво да се похвали Wink

# 416
Моят вървеше с началото назад, после 5-6 дни напред, по ПРМ е вторник, утре ще видя дали приема АГ или направо ще хващам пътя до майчин дом.. много ми е сложно, защото следящият ми е тук в провинцията, а в майчин дом не съм стъпвала и ако се стигне до голямо преносване и съответно нужда за предизвикване не знам как да процедирам.. освен да им се тресна на място и да кажа “ми термина ми беше миналата седмица, вадете го” Grin
Проверяват ме и мен, аз съм си нервак и хич не мога да търпя, не знам не де ли усещат, че аз най-нямам търпение от всички. И от “пази се, че сега с тия вируси, грипове” се изривам официално.
Днес упражнения някакви от ютуб правих (уж предизвикващи раждане/помагащи за позицията на бебо) и опуках почти цял ананас, от мен толкоз, остава и малкият да прояви малко инициатива..
Диди, няма неродено дете, моя АГ също ми го повтаря, но последната седмица ми се струва като месец вече и някак хич не ме успокоява това. Тежи ми, боли ме всичко и продължавам да качвам с всеки изминал ден, нямам търпение и да го видя вече.. абе мрън.

# 417
Здравейте... И моят термин мина, а бебчо още не е излязъл... На 21.01. Беше, днес бях на преглед и утре ще ме оставят за наблюдение... Според следящата всичко е наред и се чуди защо не излиза това бебе... Питат ме и мен постоянно как съм, какво става, но гледам да не се впрягам 😁😁😁 дано всичко е наред и при другите майчета, дето все още не са родили 😘

# 418
Най-после и аз да се похваля. Вчера след тегаво естествено раждане се появи Кари. Blush За сега сме добре. Аз имам малко поражения, но се надявам бързо да се оправя

# 419
Най-после и аз да се похваля. Вчера след тегаво естествено раждане се появи Кари. Blush За сега сме добре. Аз имам малко поражения, но се надявам бързо да се оправя
Да е жива и здрава, Кари ❤😍 да ви носи много радост ❤ а на теб бързо възстановяване 🌹❤

Общи условия

Активация на акаунт