Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 60 170
  • 934
  •   1
Отговори
# 420
Отделни са им нещата за хранене, дотолкова, че ги стерилизирах след всяко ползване, иначе са еднакви. Дрешките им ги разменям, но и ги обличам еднакво и не знам кое на кого е🙂

# 421
  • София
С две момичета съм, на 1г7м. Супер различни са, обличам ги различно, но имат подобни неща. Всичко им е общо - и шишета, и дрешки. Имат вече предпочитания, но си разменят всичко непрекъснато. И гризалките, и бибите, и играчките си разменят и дъвчат. Храня ги даже с една лъжица, те помагат с още 2, хранят както себе си, така и взаимно една друга.

# 422
При нас дрешките са общи. Преди повръщаха много, после се опишкваха,  сега се лигавят заради зъбите, цапат се с ядене и тн. Гледам да ги обличам така че да си отиват или с еднакви дрехи.
Всичко им е общо,  шишета, чинийки и тн. Много обичат да си крадат бибероните от устата. Просто няма как да се отделят тези неща. Поне при нас.
Забавата е голяма иначе Blush

# 423
Момичета, излезе ми, че имам инсулинова резистентност, всички други показатели са ми в норма- кръвна захар,глюкоза и инсулин. Някой с такъв казус, събирам съвети. В понеделник ще изпратя изследванията на докторите, но искам да чуя и вашето мнение. 

Освен инсулиновата резистентност си пуснах албумин, който е точно на долната граница и общ белтък, който под долната граница. Доколкото разбрах, ако и двата показателя са под долната граница има вероятност по- рано да ми се спука околоплодната течност. Има ли някоя мама, която е била така и изкарала поне до 9месец + 1 ден ?

# 424
  • София
Намаляваш въглехидратите (ориз картофи, хляб и сладко), почваш да ядеш месо, извара, яйца, и да приемаш протеин за бременни всеки ден. Всичко ще е наред.

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 14:18 от delisardeli

# 425
До колкото знам бременността е състояние на инсулинова резистентност, така че ако нямате проблем с кръвната захар на гладно и данни за гестационен диабет, не се притеснявайте. Трябва да се направи обременяване с глюкоза и да се види как се променят стойностите на кръвната захар. Моя общ белтък и албумин също са под долна граница. Вчера бях на ендокринолог и ми каза, че е нормално през бременността белтъка да спада, тъй като се задържат течности. Ще направя консултация и с АГ затова. Може да предпишат допълнителен прием на протеини. Кой ви каза, че има риск за по-рано спукване на околоплодния мехур?

Момичета, излезе ми, че имам инсулинова резистентност, всички други показатели са ми в норма- кръвна захар,глюкоза и инсулин. Някой с такъв казус, събирам съвети. В понеделник ще изпратя изследванията на докторите, но искам да чуя и вашето мнение. 

Освен инсулиновата резистентност си пуснах албумин, който е точно на долната граница и общ белтък, който под долната граница. Доколкото разбрах, ако и двата показателя са под долната граница има вероятност по- рано да ми се спука околоплодната течност. Има ли някоя мама, която е била така и изкарала поне до 9месец + 1 ден ?

# 426
До колкото знам бременността е състояние на инсулинова резистентност, така че ако нямате проблем с кръвната захар на гладно и данни за гестационен диабет, не се притеснявайте. Трябва да се направи обременяване с глюкоза и да се види как се променят стойностите на кръвната захар. Моя общ белтък и албумин също са под долна граница. Вчера бях на ендокринолог и ми каза, че е нормално през бременността белтъка да спада, тъй като се задържат течности. Ще направя консултация и с АГ затова. Може да предпишат допълнителен прием на протеини. Кой ви каза, че има риск за по-рано спукване на околоплодния мехур?

Една позната се следи при Д-р Сигридов и той й казал. Тези два показателя на своя глава реших да ги пусна. Утре ще се свържа с АГ-то си, да видя какво ще и каже той.

# 427
А защо не си слушате докторите, които сте избрали, вместо какво казал Сигридов на познатата?

Следя писанията в темата за Сигридов чисто изследователски, как човек се извърта на 360° от принципите си през годините. Помня го от преди, акъла ми не го побира как нечие его така се е увлякло и отчаяни жени да му  кихат хиляди левове за изследвания и добавки.

# 428
Сигридов, го знам още като работеше в Надежда при Стаменов.Това не е същия човек, този в момента е откачен.Прави бременни и жени на луди, измисля нова медицина, днес казва едно, утре друго.Наистина не разбирам жените които ходят при него.

# 429
А защо не си слушате докторите, които сте избрали, вместо какво казал Сигридов на познатата?

Следя писанията в темата за Сигридов чисто изследователски, как човек се извърта на 360° от принципите си през годините. Помня го от преди, акъла ми не го побира как нечие его така се е увлякло и отчаяни жени да му  кихат хиляди левове за изследвания и добавки.

Как да ги слушам...слушам ги.
Но винаги си пускам изследвания, каквито преценя и задължително, пия и правя каквото ми кажат моите АГ-та.
Все пак и те са хора и се случва да грешат или да не преценят правилно. На мнение съм, че колкото по рано се открие проблема и се вземат адекватни мерки, аз ще съм здрава и моите бебенца Blush

# 430
  • София
Е, и на мен ще ми е интересно да разбера какво мислят твоите АГ. Щот моите и двамата препоръчаха това което съм написала по-горе. А се съмнявам и Сигридов да препоръча нещо различно, макар да стряска всички бременни и да си измисля диагнози.

# 431
Изключително благодарна съм на следящата ме, че още на първия преглед ми каза да не ходя при други лекари, а ако имам проблем, да ѝ звъня/пиша. Няколко дни по-рано кървях и отидох при случаен АГ, който започна да ми говори как габаритите ми не били за близнаци, матката била като гарсониера, не можело 100 човека да побере и че можело плацентата на едното бебе да е на място, където нямало да се храни добре. По този повод ми каза да не ходя никъде другаде освен за феталните.
Аз Сигридов го зачеркнах в момента, в който приятелка искаше да отиде на преглед при него. Момичето е с неизяснен стерилитет и ѝ отговориха, че понеже има много хора със същия проблем едва ли не великия Сигридов не може да се занимава с нея Rolling Eyes Иначе изобщо не ме интересува какво му влиза в носа и фризурата му. Може да е помогнал на много жени, нека, ама не може така да се отнасяш с хората. Да бяха ѝ написали, че може да я види след половин година, по-добре щеше да е.

# 432
Сигридов, НЕ Е репродуктивен специалист.Имам над 10 години стаж по клиниките, и той НЕ Е репродуктивен.Но рекламата му, жените(за мен мазохистки) и сляпата вяра, че някакъв хахо ще помогне с вълшебно изследване, го направиха изключително търсен.

Изследването за гестационен диабет в чужбина, западна Европа, е стандартно за бременността, за разлика от БГ.Прави се двукратно около 3 иколо 7-ми месец от бременността.Ако жената има инсулинова резистентност състоянието и се следи по-изкъсо и е на диета цялата бременност.Може да се отключи диабет по време на бременността, но той отшумява с края и.Не е приятно, но е факт.
За да се диагностицира гестационния, се прави натоварване с глюкза.Всичко друго е даване на парите на вятъра.

# 433
Момичета,  бихте ли препоръчали възглавница за близнаци (нямам предвид само за кърмене, а и нещо като място където могат да си лежат и да ги слагам на дивана/спалнята)? Също ще съм благодарна на всякакви други препоръки за продукти, които са ви улеснявали?

# 434
  • София
Имах Ш-образна възглавница, вършеше работа и за кърмене, и за седене, има подобни в olx, шити.

Общи условия

Активация на акаунт