Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 57 338
  • 934
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, малко съм притеснена след последната ф.м. в 29та седмица. Единият близнак изостава с около 300 гр. от другия и в документа след прегледа пише: " първи плод на 5ти персентил. IUGR". Кръвотоците и всичко друго уж е наред. Доктора каза че може да се наложи да ги извадят по-рано в 34 г.с. например.
Дали при някоя от вас е имало подобно изоставане? А имате ли спомен колко тежаха вашите близнаци в 29та седмица?
На преглед съм след 2 седмици, но се чудя дали да търся второ мнение преди това.
Благодаря и лека вечер!

# 736
Моите също бяха с разлика 300гр. в 28 г.с
АГ каза, че не трябва да е повече от 500гр разликата.
Сега съм 31 почти и в петък съм на преглед. Ще видим каква ще е разликата.

# 737
Здравей , при мен беше така близнаците през цялото време бяха с 25 %  -  30 %  разлика. Родих  първият ден на  на 33 седмица по спешност /600 грама разлика в теглото/защото те бяха с 1 плацента и малкият  близнак  беше почнал рязко да  се влошава. Препоръчвам Д-р Стратиева в  Оскар клиник.

# 738
Здравейте, малко съм притеснена след последната ф.м. в 29та седмица. Единият близнак изостава с около 300 гр. от другия и в документа след прегледа пише: " първи плод на 5ти персентил. IUGR". Кръвотоците и всичко друго уж е наред. Доктора каза че може да се наложи да ги извадят по-рано в 34 г.с. например.
Дали при някоя от вас е имало подобно изоставане? А имате ли спомен колко тежаха вашите близнаци в 29та седмица?
На преглед съм след 2 седмици, но се чудя дали да търся второ мнение преди това.
Благодаря и лека вечер!
При мен имаше разлика, но не толкова голяма. Но 5ти персентил е голямо изоставане. При мен едното изоставаше, беше 14ти персентил и още тогава го отбелязаха като изоставане. После и двете започнаха много да изостават, първото беше 4ти персентил, второто 14ти. Тогава вече решиха да ги вадят бързо. Аз не исках, но ми обясниха, че рискът е много голям и в 35г.с.+1 ги извадиха. Очакваха да са по 2кг, но бяха 1650 и 1800. Та може и второ мнение за всеки случай, но да се действа бързичко.

# 739
Моите в понеделник 29+1 бяха 1325 и 1120г.
В 27+1 бяха 1142 и 853г. Така че може и да навакса.
Благодаря и лека вечер!

# 740
Здравейте, има ли мама, която може да ме дабави в групата във фейсбук " предай нататък - от близнаци за близнаци", виждам че има правило за приемане за около 3 месеца преди термин Simple Smile терминът ми е 7 септември, но гинеколога ми каза да очаквам бебовците средата на август Blush  малко съм нетърпелива

# 741
Моите точно в 29г.с. бяха едното 1,200 кг., а другото 1кг.
Отидете и на второ мнение. За да качват бебенцата, трябва да приемаме на ден по 80 гр. протеин. Лично аз си изкарах от нета, които храни съдържат най-много белтъчен и всичко почнах да тегля. Оттогава много дръпнаха и хемоглобинът ми от 111 се покачи на 135.

# 742
Мона 11, какво е "персентил"?

# 743
В 28+3 (според овулация 28+5) са били 1259 и 1369. Родиха се 1920 и 2225 в 37г.с.
Вярвайте на лекарите или отидете на второ или Н-то мнение.

# 744
И аз се замислих. Сега видях, че при мен пише 1ви близнак -  50ти персентил а втори 17ти персентил.
Мона 11, какво е "персентил"?

# 745
Благодаря на всички за отговорите! Мъничкият е 1кг, а другия 1270. Иначе и двамата си качват. Нищо не ми каза да предприема за сега, преди следващия преглед.
Ще се опитам да покача приема на белтъчините, благодаря за съвета.

# 746
Аз пия и протеин за бременни Прегнако. Шоколадовия ми е супер вкусен. Като мляко с какао. Не знам, дали е от това, но наистина за двете седмици увеличих яйцата и започнах протеина и има ефект.
Благодаря на всички за отговорите! Мъничкият е 1кг, а другия 1270. Иначе и двамата си качват. Нищо не ми каза да предприема за сега, преди следващия преглед.
Ще се опитам да покача приема на белтъчините, благодаря за съвета.

# 747
Персентилът показва нещо като процент, по това време каква част от бебетата тежат толкова. Не знам какво е точно отношението, дали е на 100 или на 1000. Но например 4ти персентил означава, че от 1000 напр. бебета, само 4 са с такова тегло. Но това са си мои интерпретации де.

# 748
Ясно, аз нямам такива становища.
При мен мерят всеки път само глава и бедрена кост. Дори не са ми споменава ли и за корем,  че мерят и при двамата АГ...😕

# 749
Мерят глава, корем и бедрена кост и така пресмятат грамовете. Може би не са ти казвали точно, какво мерят. При мен и АГ и ФМ са много приказливи и говорят през цялото време на прегледа, което е супер.

Общи условия

Активация на акаунт