При кой лекар родихте вашите близнаци (секцио)?

 • 1 304
 • 5
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
Здравейте, мили мами Blush

Бременна съм с еднояйчни близнаци в 15 г.с. и бих искала да събера отзиви от вас за екипа, при който сте раждали. Лекарите ми са категорични, че ще раждам със секцио и то не по-късно от 36 г.с., защото след това имало по-голям риск от остър TTTS.

Имам някакви препоръки от познати майки, но не познавам никоя с близнаци. Не знам и доколко всъщност има значение при секциото дали са 1 или 2 бебета. Thinking

# 1
 • Мнения: 41

  Имам едно дете родено със секцио но мога да кажа това което знам. При близнаците секциото се прави от гледна точка на това,че при вагинално раждане,когато едното бебе излезе,другото може да се завърти и пак да трябва изваждане. За лекар препоръки не мога да дам,понеже съм от Плевен,но вие като сте с близнаци,бременността май се води рискова,та такъв лекар трябва да си търсите и бих препоръчала държавните болници или Майчин дом.

  # 2
  • Мнения: 796
  Аз родих в болница Надежда, при д-р Кръстев, той е шеф на отделението. Имах възможност за избор, но оставих той да реши. Наложи се да ги извадят рано, в 35+1гс, защото спряха да растат и бяха много мънички, доста под 2 кг. Останаха в неонатологията 1 месец. Много съм доволна от всичко - условията, отношението, грижата за децата. При близнаци най-важно е болницата да е с високо ниво на неонатология, понеже често се раждат мънички. Моите са разнояйчни, предполагам при еднояйчни е по-сложно. Съветът ми е, в случай че се спрете на лекар, да ходите при него на прегледи от възможно най-рано, за да е запознат със състоянието Ви и това на бебчетата.

  # 3
  • София
  • Мнения: 7 384
  Аз родих при д-р Вецев в Шейново, който после стана шеф на отделение Рискова бременност, спешно секцио в 33гс. Следих се при него от 10гс, успоредно с фетален АГ. Лежах в Шейново 3 седмици преди да родя, после 3 седмици след раждането заедно с бебетата, докато направят кила за изписване.

  При близнаци е много важно лекарят да изражда в болница с най-високо трето ниво неонатология - в София това са Майчин дом, Надежда, Шейново и Токуда. И да, добре е докторът да ви следи от самото начало, за да е запознат с вашия случай. Майчин дом, въпреки че се води най-добрата болница, не бих препоръчала, лежала съм два пъти там и съм в потрес от всичко.

  Намерете си и добър фетален АГ, освен следящия. Успех!

  # 4
  • Мнения: 69
  Аз родих именно в Майчин дом- София, планови секцио при д-р Карамишева. За нея съм срещала и не толкова добри отзиви, но моите впечатления са положителни. Операцията мина нормално, а след раждането тя ми даде информация и за децата, каквато по принцип в Майчин дом не е практика да дават, докато си в реанимация, т.е. виждаш ги на следващия ден след секциото.
  Родих в 37 г.с. и ни изписаха заедно на петия ден. Условията в самата болница са прилични, стаите са ремонтирани, като двойна или единична стая със самостоятелна баня и тоалетна се заплаща. И най- важното- неонатолозите и акушерките са добри специалисти, така че липсата на лукс се преживява Simple Smile

  # 5
  • Мнения: 694
  Моите близнаци ги родих в 38+++ г.с при д-р Александрови ( баща и син) във Варна . Възтанових се изключително бързо .

  Общи условия

  Активация на акаунт