Ще имам близнаци ! Тема с продължение 38

• 62 960
  • 934
  •   1
Отговори
# 345
9 г.с. не е ли прекалено рано? Колко е голямо тогава, забравила съм вече, че да се усеща чак..?
Мънички са и аз се зачудих, но щом АГ каза, че е бебето значи е било то.

# 346
Не искам да ви обидя, но няма как в 9та седмица да е бебето Simple Smile вижте с какви размери е, няма как да се усети Simple Smile

# 347
И аз започнах в 17+6 да ги усещам. В началото беше доста бледо, но вече ги усещам повечко. Определено, не може да се сбърка. Сега съм 19+5

# 348
На много места чета,че не било добре веднага след секциото да се носи колан,защото мускулите се отпускали... Предният път си бях взела колан за след секциото,но така и не го сложих. Чудя се сега да си взема ли...
Лекарят, който ме преглежда след секциото ми забрани да нося колан. Но на моя приятелка лекарката е казала да носи, така че явно и при лекарите няма еднозначно мнение. Аз лично след секциото не носих, но повече от година след това все още коремът ми не е както беше преди да забременея. Но и не съм редовна в упражненията.

# 349
Привет, дами! От около седмица започнах да имам болки в дясната страна долу ниско (бикини зоната). След това болката тръгна към кръста. Док. ми каза,че това е от десния бъбрек, бебетата го били притискали и задържал урина (аз съм доста слабичка, нямат много пространство). Каза ми да пия спазмолитици за болката, но те изобщо не ми действат конкр в този случай. Изписаха ми и билкови хапчета неонарал. Моля, някоя от вас, ако е имала подобни болки да сподели как се е справила с тях, защото не се издържат 😐

# 350
Не си спомням да съм имала чак толкова непоносими болки там, но ми казаха да лежа само на ляво заради бъбрека. Не знам дали помага, но може да пробвате.

# 351
Привет, дами! От около седмица започнах да имам болки в дясната страна долу ниско (бикини зоната). След това болката тръгна към кръста. Док. ми каза,че това е от десния бъбрек, бебетата го били притискали и задържал урина (аз съм доста слабичка, нямат много пространство). Каза ми да пия спазмолитици за болката, но те изобщо не ми действат конкр в този случай. Изписаха ми и билкови хапчета неонарал. Моля, някоя от вас, ако е имала подобни болки да сподели как се е справила с тях, защото не се издържат 😐
В коя седмица сте?
При мен в 30-та седмица едното бебе пристигна десен бъбрек и не работеше до самото раждане, просто нямаше място.
Вкараха ме в отделение , тъй като нош-па и подобни не помагаха.Бях 3 дни на системи , но след това се видя , че съм с контракции и си ме закачиха за гинипрал , та до раждането (35+2) си лежах в болницата за задържане.
Бъбрека така и не спря да ме боли , но ми потискаха болката.
Стискам палци при вас да се помръдне бебчето!🍀🤗

# 352
Цитат на: kittycat_ link=topic=1398149.msg44516
[/quote
В коя седмица сте?
При мен в 30-та седмица едното бебе пристигна десен бъбрек и не работеше до самото раждане, просто нямаше място.
Вкараха ме в отделение , тъй като нош-па и подобни не помагаха.Бях 3 дни на системи , но след това се видя , че съм с контракции и си ме закачиха за гинипрал , та до раждането (35+2) си лежах в болницата за задържане.

В 25г.с. съм. Аз също лежах в болница 3 дни за втвърдяване на корема и скъсена шийка. При прегледа док. нищо не спомена за нея. Не ми се вярва да са контракции, тъй като болката е постоянна и е само от едната страна. Обикновено става по-силна при обръщане в леглото. Има ли вероятност да е от разтягане на сухожилия, разширяване на таза?

# 353
[/quote
В коя седмица сте?

В 25г.с. съм. Аз също лежах в болница 3 дни за втвърдяване на корема и скъсена шийка. При прегледа док. нищо не спомена за нея. Не ми се вярва да са контракции, тъй като болката е постоянна и е само от едната страна. Обикновено става по-силна при обръщане в леглото. Има ли вероятност да е от разтягане на сухожилия, разширяване на таза?
Напълно възможно.Моите болки също не бяха от контракциите.Аз усещах втърдяване и не им обръщах много внимание , но като ни пуснаха тонове се видя , че са доста силни и на 5 минути.Но това си беше отделно от бъбрека.Ако имате възможност идете на уролог да погледне с ехограф бъбрека.

# 354
[/quote
В коя седмица сте?

Напълно възможно.Моите болки също не бяха от контракциите.Аз усещах втърдяване и не им обръщах много внимание , но като ни пуснаха тонове се видя , че са доста силни и на 5 минути.Но това си беше отделно от бъбрека.Ако имате възможност идете на уролог да погледне с ехограф бъбрека.

През януари ми откриха бактерия, чрез урокултура. Тя засягаше бъбреците. Ходих на двама уролози и един нефролог. Нефрологът взе по адекватни мерки. Всички бяха на мнение, че имам лека хидронефроза, която трябва да следи.
Дано да отминат болките!

# 355
  • София
Аз имах притискане на пикочопроводите към 10-12гс, адска болка беше, но неоренал ме оправи. В изследванията имах еритроцити в урината. Освен на АГ ходих и на уролог, той ме гледа на ехограф и потвърди и диагнозата, и терапията. В последствие се вдигнаха бебетата и болката отмина, но неоренал пих до края на бременността.

# 356
Аз имах притискане на пикочопроводите към 10-12гс, адска болка беше, но неоренал ме оправи. В изследванията имах еритроцити в урината. Освен на АГ ходих и на уролог, той ме гледа на ехограф и потвърди и диагнозата, и терапията. В последствие се вдигнаха бебетата и болката отмина, но неоренал пих до края на бременността.

И на мен АГ ми каза,че са притиснати канало, освен бъбреците и затова ме боляло към бикини зоната. Ще се консултирам и с нефролог, за да съм по-спокойна, до колкото е възможно ... Благодаря на всички споделили мнение!

# 357
Здравейте,  момичета  Simple Smile!
 Майка съм на близнаци, голяма радост е!  Виждам, че обсъждате количките  - поръчах Бейби Монстър от Холандия, най-новия модел - Изи Туин 4, дойде веднага, страхотна е, но още преди да я изкарам навън ни се промениха плановете и заминаваме за чужбина, затова я продавам и ще я дам по-евтино, естествено! Ще опитам да кача снимки на сайта, от който я взех. Иначе наистина влиза в асансьора, който е тесен и в кола също, по-лесно от Бъгито. На него трябваше да свалям едните гуми. Ако някой има интерес, пишете ми!
 От по-скъпия модел е, с метално шаси, продавам я с дъждобран и чувалчета

# 358
Здравейте,момичета!
Имам питане,чуденка или и аз не знам как да го нарека.... Бременна съм с тризнаци,вече съм 33 г.с. +5 дни. Днес ще ме приемат в болницата за кортикостероидна терапия,за разгъване на белите дробчета на бебоците. Та... Едното  АГ което ме следи иска да изчакаме да влезна в 37 седмица и да ми направи секциото. Докторката,при която ме изпрати да ме приеме в болницата за тази терапия е на мнение да си изкарам трите дни терапия и една седмица след това да ми направи секциото.... И сега съм в чуденка какво да правя....

# 359
Здравейте,момичета!
Имам питане,чуденка или и аз не знам как да го нарека.... Бременна съм с тризнаци,вече съм 33 г.с. +5 дни. Днес ще ме приемат в болницата за кортикостероидна терапия,за разгъване на белите дробчета на бебоците. Та... Едното  АГ което ме следи иска да изчакаме да влезна в 37 седмица и да ми направи секциото. Докторката,при която ме изпрати да ме приеме в болницата за тази терапия е на мнение да си изкарам трите дни терапия и една седмица след това да ми направи секциото.... И сега съм в чуденка какво да правя....
Ако бях на твое място щях да стискам колкото мога.

Общи условия

Активация на акаунт